Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rechtsback Dest verlaat Ajax voor FC Barcelona

Rechtsback Dest verlaat Ajax voor FC Barcelona

AMSTERDAM (ANP) - Sergino Dest vervolgt zijn loopbaan bij FC Barcelona. De 19-jarige rechtsback heeft van Ajax toestemming gekregen om met de Spaanse topclub te onderhandelen over een meerjarig contract. Dat bevestigt Joes Blakborn, de zaakwaarnemer van de international van de Verenigde Staten.

Dest en zaakwaarnemer vertrekken naar Barcelona als ook zij akkoord zijn over de voorwaarden van de verbintenis. De verdediger zal dan ook nog medisch gekeurd worden.

Dest, geboren in Almere, mocht zaterdag nog invallen tijdens het thuisduel van Ajax met Vitesse (2-1). Dat waren normaal gesproken zijn laatste minuten bij de club waar hij vorig seizoen doorbrak. Dest stond ook in de belangstelling van Bayern München, dat ook ver voor hem wilde gaan.

Met de overgang is een bedrag van zo'n 25 miljoen euro gemoeid, inclusief bonussen. Ajax wil de aanstaande transfer nog niet bevestigen. De club treedt altijd pas naar buiten als ook de laatste details van de deal zijn afgerond.

Opnieuw jeugdspeler weg

Zo verliest Ajax opnieuw een jeugdspeler aan een Europese topclub. Vorig seizoen vertrokken Frenkie de Jong (FC Barcelona) en Matthijs de Ligt (Juventus) uit Amsterdam. Eerder deze zomer nam Donny van de Beek (Manchester United) afscheid.

Dest is na Hakim Ziyech (Chelsea), Joël Veltman (Brighton & Hove Albion) en Van de Beek de vierde basisspeler die in korte tijd afscheid neemt bij Ajax. Trainer Erik ten Hag liet vorige week al weten dat de kans groot is dat Ajax de transfermarkt op gaat als Dest vertrekt. André Onana en Nicolás Tagliafico staan ook open voor een nieuw avontuur. De kans dat zijn nog een jaar bij Ajax blijven, is de laatste weken erg gegroeid.

De transfermarkt sluit volgende week, op 6 oktober. Ajax leek ook voor het vertrek van Dest al op zoek naar versterkingen. "We evalueren onze selectie constant, dat is een proces", zei Ten Hag na de benauwde winst op Vitesse (2-1). "Als er zich nog een mooie kans voordoet, dan zullen we die benutten."

Dest gaat bij Barcelona alsnog onder trainer Ronald Koeman voetballen. Die slaagde er vorig jaar als bondscoach niet in om de verdediger voor het Nederlands elftal te laten kiezen. Dest, zoon van een Amerikaanse vader en Nederlandse moeder, had een beter gevoel bij de Verenigde Staten.

Barcelona heeft geld voor de komst van Dest, na het vertrek van rechtsback Nélson Semedo naar Wolverhampton Wanderers.

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

4 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

4 uur geleden
Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

6 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

7 uur geleden
Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

8 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.

9 uur geleden
Koopmeiners en De Roon in selectie Atalanta voor oefenduel met AZ

BERGAMO (ANP) - Trainer Gian Piero Gasperini van Atalanta heeft Oranje-internationals Teun Koopmeiners en Marten de Roon opgenomen in zijn selectie voor de oefenwedstrijd van zaterdag tegen AZ in Alkmaar. De middenvelders misten het EK in Duitsland door blessures.

11 uur geleden