Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rechter wijst eisen vrachtpiloten af in slepend conflict met KLM

Rechter wijst eisen vrachtpiloten af in slepend conflict met KLM

HAARLEM (ANP) - Een rechter heeft eisen van 116 voormalige piloten van vrachtvlieger Martinair afgewezen in een slepende zaak tegen KLM. Ze eisten onder meer dat KLM loon zou betalen dat de maatschappij hun vanaf 2014 verschuldigd zou zijn. Ook wilden ze dat de KLM-cao op hen van toepassing is. De rechter oordeelde dat er geen spoed nodig is bij de behandeling van deze rechtszaak, die dus beter in een bodemprocedure kan worden uitgevochten.

Het gaat om een groep piloten die hun baan verloren toen Martinair in 2014 opging in KLM. Zij voeren al jaren een juridische strijd omdat ze dit ontslag onterecht vinden. Eerder dit jaar oordeelde het gerechtshof in Den Haag dat KLM hen weer in dienst moet nemen, omdat er sprake was van een overgang van onderneming. KLM bood vervolgens werk aan als vrachtvlieger, maar de piloten weigerden dit omdat dit onder de minder ruimhartige Martinair-cao zou gebeuren.

De rechter wijst de eisen over loonbetalingen af omdat de kwestie niet spoedeisend genoeg is. Daarnaast verschilt de situatie per piloot sterk. Zo zijn enkele vrachtvliegers al met pensioen, terwijl andere nog in actieve dienst zijn. En voor de piloten waarbij de eis mogelijk wel met spoed behandeld zou moeten worden, verwacht de rechter niet dat ze gelijk krijgen omdat ze het door KLM aangeboden werk hebben geweigerd. De vraag welke cao op de piloten van toepassing is, vindt de rechter te complex voor een kort geding.

Meer uit Financieel

Staatsoliebedrijf van Koeweit doet 'gigantische' olievondst

KOEWEIT (ANP/RTR) - Kuwait Petroleum, het staatsoliebedrijf van Koeweit, heeft een olievondst gedaan, die gelijk staat aan de totale productie van het land in drie jaar. De "gigantische" vondst werd ten oosten van het Koeweitse eiland Failaka gedaan, maakte het concern zondag bekend.

12 uur geleden
Beleggers vrezen voor onrust op beurzen na aanslag op Trump

AMSTERDAM (ANP/RTR) - Beleggers staan maandag voor een mogelijk nerveuze handelssessie na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. De kandidaat namens de Republikeinen voor de presidentsverkiezingen raakte bij een schietpartij gewond aan zijn oor tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de staat Pennsylvania. Een toeschouwer van de bijeenkomst werd gedood door een kogel. De Secret Service doodde de schutter. Mogelijk zorgt de aanslag voor onrust op de beurzen.

16 uur geleden
Musk roept op tot aftreden top Secret Service na aanslag Trump

NEW YORK (ANP) - Miljardair Elon Musk vindt dat de leiding van de Amerikaanse Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump als voormalig president van de Verenigde Staten, moet opstappen. De Tesla-topman deelde een BBC-filmpje op X waarin een getuige de politie waarschuwde voor een gewapende man op het dak, voorafgaand aan de schietpartij.

18 uur geleden
Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

19 uur geleden
Vliegveld Berlijn verwacht veel drukte door voetbalfans EK-finale

BERLIJN (ANP/DPA) - De luchthaven van Berlijn bereidt zich voor op een grote stroom passagiers voor de finale van het EK voetbal in de Duitse hoofdstad. Naar verwachting zullen er zaterdag tot en met maandag in totaal zo'n 250.000 passagiers aankomen of vertrekken.

1 dag geleden
Amazon en Samsung investeren in Amerikaanse robotstart-up

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Robotstart-up Standard Bots heeft via een reeks deals 63 miljoen dollar opgehaald. De Amerikaanse maker van robotarmen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI), heeft onder meer financiƫle injecties gekregen van Amazon en Samsung.

1 dag geleden
Claimzaak tegen sportmerk Lululemon om vermeende greenwashing

VANCOUVER (ANP/BLOOMBERG) - Sportkledingmerk Lululemon wordt in een Amerikaanse claimzaak beschuldigd van misleiding van consumenten via zogeheten greenwashing. Lululemon zou consumenten ten onrechte laten geloven dat het merk duurzaam en milieuvriendelijk is, terwijl de CO2-uitstoot van de onderneming alleen maar toeneemt.

1 dag geleden