Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rechter vonnist over wildplasboete van Marco Kroon

Rechter vonnist over wildplasboete van Marco Kroon

ARNHEM (ANP) - De militaire kantonrechter in Arnhem doet donderdagmiddag uitspraak in de zaak van majoor Marco Kroon, die zijn boete van 140 euro aanvocht die hij vorig jaar kreeg voor wildplassen tijdens het carnaval in Den Bosch.

De drager van de militaire Willemsorde betoogde bij de rechtbank hij geen tijd had om een toiletwagen of plaszuil te bereiken, omdat het te druk was. "Ik heb er alles aan gedaan, maar ik kon het niet meer ophouden. Het was puur overmacht", zei Kroon twee weken geleden tegen de rechter. Zijn advocaat Geert-Jan Knoops betoogde dat er voor mensen met blaasproblemen veel te weinig toiletvoorzieningen zijn in het centrum van Den Bosch, zeker met carnaval.

Het verzet tegen de wildplasboete is apart behandeld van het hoger beroep tegen de taakstraf van honderd uur die Kroon kreeg voor het uitdelen van een kopstoot aan een agent en schennis van de eerbaarheid door het tonen van zijn geslachtsdeel aan een agente. Het hoger beroep dient op 3 december bij het gerechtshof.

Marco Kroon ging deze maandag na zeventien maanden schorsing weer bij Defensie aan het werk. Hij houdt zich voortaan bezig met veteranenzaken.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Groot onderzoek naar misbruik hardloopster in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Een 20-jarige vrouw uit Rotterdam is het slachtoffer geworden van een ernstig zedenmisdrijf in het Zuiderpark in haar woonplaats. Dat gebeurde toen zij aan het hardlopen was. De politie meldde maandag dat ze twintig rechercheurs op de zaak heeft gezet.

28 minuten geleden
VWS maakte bij 3 organisaties fout in mail over app CoronaMelder

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Volksgezondheid heeft in totaal 116 organisaties benaderd met de vraag of zij via hun eigen kanalen de nieuwe app CoronaMelder onder de aandacht willen brengen. Bij drie van deze organisaties is in de communicatie niet goed benadrukt dat het gebruik van de app volledig vrijwillig is, meldt zorgminister Hugo de Jonge aan de Tweede Kamer.

38 minuten geleden
Brabantse veiligheidsregio’s willen overleg over carnaval 2021

EINDHOVEN (ANP) - De drie veiligheidsregio’s in Brabant willen overleg met de carnavalsverenigingen en de carnavalsfederatie in deze provincie over carnaval 2021. Dit "omdat carnaval niet gevierd kan worden zoals we dat gewend zijn", aldus de voorzitters Jack Mikkers, John Jorritsma en Theo Weterings van de drie regio’s in een verklaring maandagavond.

2 uur geleden
Jinek, Janzen en Witzenhausen kanshebber voor Televizier-Ster

HILVERSUM (ANP) - Chantal Janzen, Eva Jinek en Miljuschka Witzenhausen maken kans op de prijs van Televizier-Ster Presentatrice. Dat heeft de organisatie maandagavond bekendgemaakt.

2 uur geleden
Koning ziet in coronacrisis grote opgave voor Verenigde Naties

NEW YORK (ANP) - De Verenigde Naties verdienen een prominente plek in de canon van de wereldgeschiedenis "als een van de meest positieve krachten ooit". Dat zei koning Willem-Alexander maandag in een videoboodschap tijdens de bijzondere vergadering van de VN. De bijeenkomst stond in het teken van de 75e verjaardag van de volkerenorganisatie.

2 uur geleden
Vermeer-liefhebbers kunnen Gezicht op Delft voor zichzelf krijgen

DEN HAAG (ANP) - Liefhebbers van het werk van Johannes Vermeer kunnen vanaf zaterdag zijn beroemde Gezicht op Delft (1660-1661) tien minuten lang helemaal voor zichzelf hebben. Het Mauritshuis in Den Haag biedt de mogelijkheid aan voor iedereen die vooraf een tijdstip reserveert. De belangstellenden hoeven voor het onderonsje met de grote meester niks extra's te betalen boven op hun gewone kaartje.

7 uur geleden
Rutte tegen voetbalsupporters: gewoon je bek houden

DEN HAAG (ANP) - Minister-president Mark Rutte ziet niet in waarom voetbalsupporters zich niet zouden kunnen houden aan de coronaregels, die onder meer voorschrijven dat zij hun stem niet mogen verheffen in het stadion. "Gewoon je bek houden als je daar zit, naar de wedstrijd kijken en niet schreeuwen", aldus de premier. "Dat is te doen."

7 uur geleden