Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rechter spreekt zich uit over bestuurscrisis Haga Lyceum

Rechter spreekt zich uit over bestuurscrisis Haga Lyceum

AMSTERDAM (ANP) - Wordt directeur-bestuurder Soner Atasoy van het omstreden Cornelius Haga Lyceum geschorst of niet? Daarover oordeelt de rechter in Amsterdam woensdagmiddag. De kwestie kwam vorige week aan de orde in een kort geding, dat was aangevochten door Atasoy en de secretaris van het bestuur die door de voorzitter Mohamed Laamimach allebei de wacht zijn aangezegd.

De voorzitter zei dat hij hiertoe genoodzaakt was, omdat hij vanuit de school veel signalen zou hebben gekregen over onder meer autoritair gedrag van de directeur en gevoelens van angst over zijn bewind. Laamimach wil daarom een onafhankelijk onderzoek naar deze gang van zaken. Het ontslag van de secretaris volgde na een vertrouwensbreuk.

De twee bestuurders menen echter dat het besluit niet rechtsgeldig is en willen dat Laamimach het veld ruimt. Volgens hun advocaten is de voorzitter bezig met "het plegen van een regelrechte staatsgreep" op het Cornelius Haga Lyceum. Het is nu aan de rechter om te bepalen wie het voor het zeggen heeft op de islamitische middelbare school.

Het lyceum ligt al geruime tijd onder vuur, nadat de AIVD vorig jaar waarschuwde dat de schoolleiding banden zou hebben met extremistische figuren.

Meer uit Binnenland

Caroline van der Plas ziet af van medley met De Bevers in Ahoy

ROTTERDAM (ANP) - Caroline van der Plas ziet op het laatste moment af van het zingen van een boerenmedley in Rotterdam Ahoy tijdens De Bevers Live, met John de Bever. De twee schietpartijen in Rotterdam waren voor de BBB-leider aanleiding om niet meer mee te doen aan de twee concerten.

4 uur geleden
Nabestaanden schietpartijen Rotterdam willen geen stille tocht

ROTTERDAM (ANP) - De directe nabestaanden van de slachtoffers die donderdag zijn omgekomen bij de twee schietpartijen in Rotterdam willen geen stille tocht. Dat zei Rosa Jansen van Slachtofferhulp Nederland zaterdagavond in EenVandaag. Ook vragen de nabestaanden mensen die iets willen organiseren, dat in samenspraak met de nabestaanden te doen, aldus Jansen.

4 uur geleden
Nog drie verdachten opgepakt na mogelijk schietincident Coevorden

COEVORDEN (ANP) - De politie heeft nog drie mannen aangehouden na een mogelijk schietincident in Coevorden zaterdagochtend. Onder hen is de vermoedelijke schutter. De drie zijn overgebracht naar het bureau voor verhoor. Eerder op zaterdag pakte de politie al een minderjarige jongen op.

5 uur geleden
Ruim 340.000 vogels gespot bij vogeltelling, spreeuw bovenaan

ZEIST (ANP) - Tijdens de jaarlijkse internationale vogeltelling hebben liefhebbers zaterdag ruim 340.000 vogels gespot. Volgens Vogelbescherming Nederland zijn er "zeker geen records" gebroken, maar is de uitslag gezien de weersomstandigheden "niet slecht". Zoals vaker staat de spreeuw in ons land bovenaan de tellijst, met ruim 77.000 exemplaren.

6 uur geleden
Streefbedrag van 60.000 euro binnen voor nabestaanden schietpartij

ROTTERDAM (ANP) - Het streefbedrag van 60.000 euro voor de familie van de 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter die omkwamen door de schietpartij in Rotterdam, is gehaald. De actie op de site GoFundMe was vrijdag opgezet door een bekende van de familie.

7 uur geleden
Nabestaanden schietpartij: verlies zorgt voor zwart gat in harten

ROTTERDAM (ANP) - De nabestaanden van de moeder en dochter die donderdag zijn omgekomen bij een van de twee schietpartijen in Rotterdam kunnen de dood van hun naasten nog niet bevatten. "We zijn intens verdrietig door het overlijden van twee volstrekt onschuldige mensen die niemand kwaad deden", zeggen ze in een verklaring die is verspreid door de organisatie Namens de Familie. "Het zorgt voor een zwart gat in onze harten."

7 uur geleden
Blokkade A12 beëindigd, bijna 600 activisten aangehouden

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft bij de blokkade van de A12 door aanhangers van Extinction Rebellion zaterdag bijna 600 actievoerders aangehouden. De politie zette opnieuw een waterkanon in en beëindigde de blokkade rond 14.00 uur. Dit keer deden ook ruim honderd Duitse klimaatactivisten van de groep Letzte Generation mee aan de actie.

8 uur geleden