Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rechter: gedwongen overname Corendon door Sunweb te zwaar middel

Rechter: gedwongen overname Corendon door Sunweb te zwaar middel

AMSTERDAM (ANP) - Reisorganisatie Sunweb hoeft branchegenoot Corendon niet gedwongen over te nemen. Dat heeft de voorzieningenrechter in Amsterdam bepaald in het door Corendon aangespannen kort geding. De rechter vindt dat een gedwongen overname mogelijk te zware gevolgen heeft door de coronacrisis.

Sunweb trok zich op het laatste moment terug uit de voorgenomen overname van Corendon, een deal ter waarde van 146 miljoen euro. Volgens Sunweb had Corendon namelijk niet aan alle eisen voldaan, maar Corendon bestreed dat.

Volgens de rechter heeft Corendon wel aan alle voorwaarden voldaan, maar de partijen moeten van de rechter opnieuw om tafel gaan. Het is goed mogelijk dat Corendon in een bodemprocedure wel wint, aldus de rechter.

Vertrouwen

Ondanks die verwachting ziet Sunweb de bodemprocedure met vertrouwen tegemoet. Directeur van Sunweb Mattijs ten Brink verwacht dat met een grondiger onderzoek zal blijken dat Corendon niet aan alle eisen heeft voldaan. "We hebben gewonnen, het is tijd om vooruit te gaan", aldus Ten Brink. Hij geeft aan dat het niet zijn keus is om nog meer tijd te besteden aan de zaak en dat hij zijn energie liever wil steken in het managen van de huidige crisis.

Directeur van Corendon Steven van der Heijden zegt "sowieso in hoger beroep" te gaan. Verder wil Van der Heijden nog steeds met Sunweb om de tafel gaan. Over mogelijke nieuwe onderhandelingen kan de directeur niets zeggen.

De deal werd in juni vorig jaar beklonken. Volgens de advocaten van Corendon doet Sunweb er alles aan om onder de overname uit te komen, om het bedrijf uiteindelijk voor een lager bedrag te kunnen kopen. Dat ontkent Ten Brink stellig.

Meer uit Financieel

Minister: Credit Suisse zou maandag niet hebben overleefd

ZÜRICH (ANP/BLOOMBERG) - De Zwitserse regering was vorig weekend gedwongen om in te grijpen om Credit Suisse te redden want "de bank zou maandag niet hebben overleefd". Dat heeft de Zwitserse minister van Financiën Karin Keller-Sutter tegen de krant Neue Zürcher Zeitung gezegd.

14 uur geleden
Deutsche Bahn: drukker in treinen in aanloop staking maandag

BERLIJN (ANP/DPA) - Het Duitse spoorbedrijf Deutsche Bahn ziet dat het zaterdag drukker is in de treinen in aanloop naar de grote vervoersstaking in Duitsland op maandag. Mensen gaan eerder op reis om er zeker van te zijn hun bestemming te bereiken.

15 uur geleden
Duitsland en Brussel leggen ruzie over verbod brandstofauto bij

BRUSSEL (ANP) - Duitsland staakt zijn verzet tegen EU-regels die auto's met een verbrandingsmotor moeten uitbannen. Berlijn en Brussel zijn het eens geworden over het behouden van ruimte voor auto's op duurzame brandstoffen, meldt Frans Timmermans, de klimaatman van de Europese Commissie.

16 uur geleden
Peiling: meeste Duitsers hebben begrip voor grote staking vervoer

BERLIJN (ANP) - De meeste Duitsers hebben begrip voor de landelijke staking in het vervoer op maandag. Volgens een peiling die het Duitse persbureau dpa liet uitvoeren, zegt 55 procent van de respondenten dat de landelijke staking bij onder meer trein-, tram- en busvervoer en op luchthavens gerechtvaardigd is.

18 uur geleden
Medeoprichter van Intel Gordon Moore (94) overleden

HONOLULU (ANP/RTR) - Intel-medeoprichter Gordon Moore is vrijdag in zijn woning op Hawaï overleden. Moore, die 94 jaar oud werd, is vooral bekend van zijn voorspelling dat de rekenkracht van computerchips elk jaar, later bijgesteld naar elke twee jaar, verdubbelt. Die observatie is Moore's Law, ofwel de Wet van Moore, gaan heten.

1 dag geleden
Pharming na toelating medicijn grote winnaar op Amerikaanse beurs

NEW YORK (ANP) - De Leidse biotechnoloog Pharming maakte vrijdag een koerssprong op de Amerikaanse aandelenbeurzen. Beleggers reageerden enthousiast toen naar buiten kwam dat het bedrijf, dat jaren terug bekendheid verwierf door de genetisch gemanipuleerde stier Herman, in de Verenigde Staten toestemming heeft gekregen om zijn tweede medicijn op de markt te brengen.

1 dag geleden
ABP vergoedt schade duizenden mensen die pensioengeld misliepen

HEERLEN (ANP) - Pensioenfonds ABP komt met extra compensatie voor ruim 8000 mensen die jarenlang geen arbeidsongeschiktheidspensioen kregen maar daar wel recht op hadden. Dit heeft bestuursvoorzitter Harmen van Wijnen van het grootste pensioenfonds van Nederland vrijdag laten weten in het tv-programma Meldpunt van Omroep MAX. Hiermee zijn waarschijnlijk miljoenen euro's gemoeid.

1 dag geleden