Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rechtenhouder MotoGP denkt nog niet aan einde seizoen

Rechtenhouder MotoGP denkt nog niet aan einde seizoen

MADRID (ANP) - Het seizoen afmaken met zo veel mogelijk grands prix als mogelijk is het streven van Dorna Sports, de rechtenhouder van de MotoGP. De WK's in de wegrace liggen stil sinds het coronavirus het doorgaan van grote evenementen niet meer mogelijk maakt.

Bij de seizoensopening in Qatar kwamen de coureurs in de Moto2 en Moto3 nog in actie maar werd de MotoGP-race al wel geschrapt. Sindsdien zijn er geen wedstrijden meer gehouden. "Ons streven is nog steeds in dit seizoen zo veel mogelijk wedstrijden te rijden", stelt Dorna in een verklaring.

Het statement volgt een dag nadat promotor Carmelo Ezpeleta, bedrijfsleider van Dorna, op een onlineportal had verklaard dat het hem zou verbazen als er dit jaar nog WK-races worden gehouden. Ezpeleta zei dat een dag nadat de GP's van Italië en Catalonië voor onbepaalde tijd waren uitgesteld. De GP van Duitsland op 21 juni moet nu voor de MotoGP de eerste wedstrijd zijn, gevolgd door de TT van Assen. "Racen in 2020 is nog steeds onze topprioriteit", stelt Dorna.

Blijkbaar waren de woorden van Ezpeleta als te stellig beoordeeld. "We blijven in overleg met alle betrokkenen, het is ons aller doel het seizoen zo snel mogelijk te hervatten", zegt Dorna nu. "Met zoveel mogelijk wedstrijden willen we het seizoen voor het einde van het jaar afronden. Maar dit alles in lijn met maatregelen van de overheden en relevante gezondheidsorganisaties. Het definitief schrappen van het WK dit seizoen is echt onze allerlaatste optie."

Meer uit Sport

Boksers Fury en Oesik gaan strijden om alle zwaargewichttitels

RIYAD (ANP) - Bokser Tyson Fury neemt het in Saudi-Arabië op een nader te bepalen datum op tegen de Oekraïner Oleksandr Oesik. De winnaar zal alle gordels in de zwaargewichtklassen in handen krijgen.

2 uur geleden
Judoka Korrel verdedigt zijn Europese titel in Montpellier

PAPENDAL (ANP) - Judoka Michael Korrel gaat zijn titel verdedigen in de klasse tot 100 kilogram op de EK in Montpellier. Hij is opgenomen in een selectie van zeven mannen en negen vrouwen voor de Europese titelstrijd, die van 3 tot en met 5 november in de Franse stad wordt gehouden.

4 uur geleden
Broch toch bij voorlopige handbalselectie voor WK

ARNHEM (ANP) - Handbalster Yvette Broch is opgenomen in de voorlopige WK-selectie voor het Nederlandse team. Daarmee lijkt een rentree tot de mogelijkheden te behoren. De 32-jarige Broch liet eerder weten nu niet beschikbaar te zijn voor Nederland.

5 uur geleden
Wereldkampioene Ferrand-Prévot past voor EK gravelfietsen

OUD-HEVERLEE (ANP) - Regerend wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot heeft zich afgemeld voor de EK gravelfietsen in het Belgische Oud-Heverlee. De 31-jarige Française heeft een coronabesmetting opgelopen.

7 uur geleden
Russische sporters mogen deelnemen aan Paralympische Spelen

PARIJS (ANP) - Russische sporters mogen volgend jaar deelnemen aan de Paralympische Spelen in Parijs. Het Internationaal Paralympisch Comité heeft gestemd tegen een volledig verbod op paralympische sporters uit het land.

8 uur geleden
Tsitsipas direct onderuit op tennistoernooi van Peking

PEKING (ANP) - Stefanos Tsitsipas is in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Peking uitgeschakeld. De Griekse tennisser ging in twee sets onderuit tegen de Chileen Nicolas Jarry: 6-4 6-4.

9 uur geleden
Jumbo-Visma met Roglic naar Ronde van Emilia

BOLOGNA (ANP) - Jumbo-Visma verschijnt zaterdag met Primoz Roglic aan de start van de Ronde van Emilia. Donderdag ging het gerucht dat de Sloveense kopman op het punt staat de Nederlandse wielerploeg te verlaten. De meervoudig winnaar van de Vuelta heeft nog een doorlopend contract.

11 uur geleden