Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rechtbank wil einde proces Trumps voormalig topadviseur Flynn

Rechtbank wil einde proces Trumps voormalig topadviseur Flynn

WASHINGTON (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Een Amerikaanse rechtbank wil dat er een einde komt aan het spraakmakende proces tegen een voormalig topadviseur van de Amerikaanse president Trump, Michael Flynn. Het hof van beroep beval een rechter hem niet meer te vervolgen.

Volgens het hof heeft rechter Emmet Sullivan niet de bevoegdheid om verder onderzoek te doen. Sullivan zocht uit of de verrassende zet van de aanklager om de zaak te willen beëindigen, deel uitmaakte van een corrupte poging om een van de politieke bondgenoten van Trump te helpen.

Voormalig nationaal veiligheidsadviseur Flynn gaf eerder onder ede tot twee keer toe dat hij had gelogen tegen de landelijke recherche FBI over zijn contacten met de Russische ambassadeur in de VS. Hij had voor meineed veroordeeld kunnen worden. Toch besloot de aanklager, onder druk van Trump en justitieminister Barr, om de zaak tegen Flynn te verwerpen.

Rechter Sullivan werd gevraagd dat besluit over te nemen. Hij vroeg onder meer advies van een oud-rechter, die het "grof machtsmisbruik" noemde dat de aanklager de zaak stopzette. Ook sprak de adviseur over een poging om een vriend en politieke bondgenoot van de president een speciale behandeling te geven.

Meer uit Buitenland

Klimaatactivisten leggen vliegverkeer Keulen Bonn Airport stil

KEULEN (ANP/DPA) - Vijf klimaatactivisten hebben zich woensdag op de luchthaven Keulen Bonn vastgelijmd aan het asfalt bij de start- en landingsbanen. Het vliegverkeer werd tijdelijk opgeschort, maar was om 09.15 uur weer hervat.

41 minuten geleden
Musk ontkent 45 miljoen per maand te doneren aan campagne Trump

SAN FRANCISCO (ANP/RTR) - Miljardair Elon Musk ontkent dat hij gezegd zou hebben dat hij 45 miljoen dollar per maand schenkt aan de verkiezingscampagne van Donald Trump. Wel bevestigt hij dat hij "enkele donaties deed" aan een politiek actiecomité (PAC) dat zich inzet voor de verkiezing van Trump. Maar dat zou om veel lagere bedragen gaan.

2 uur geleden
Honderden arrestaties bij protest tegen Netanyahu in Washington

WASHINGTON (ANP/DPA/RTR) - De politie in Washington D.C. heeft dinsdag zo'n tweehonderd demonstranten gearresteerd in een van de gebouwen van het Capitool. Zij protesteerden daar tegen de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, die woensdag het Congres toespreekt.

4 uur geleden
Trump en Netanyahu ontmoeten elkaar vrijdag

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump heeft vrijdag een ontmoeting met de premier van Israël, Benjamin Netanyahu. Dat bevestigde Trump op zijn sociale medium TruthSocial, nadat dagen was gespeculeerd over een bezoek van Netanyahu aan Trumps landgoed Mar-a-Lago in Florida.

4 uur geleden
Trump dient klacht over Harris in bij verkiezingscommissie

WASHINGTON (ANP) - Het campagneteam van Donald Trump heeft een klacht ingediend bij de federale verkiezingscommissie van de VS, de FEC. De campagneleiders beweren dat de overdracht van de campagnekas van Joe Biden aan Kamala Harris in strijd is met de wet.

5 uur geleden
Taiwan zet zich schrap voor tyfoon Gaemi

TAIPEI (ANP) - Taiwan maakt zich woensdag op voor de komst van tyfoon Gaemi. De financiële markten zijn opgeschort, bijna alle vluchten zijn geannuleerd, scholen hebben hun deuren gesloten en de meeste mensen gaan niet naar hun werk. Het leger staat paraat in verband met verwachte stortregens en harde wind.

5 uur geleden
Uitgaven Brits koningshuis gedaald

LONDEN (ANP) - Het Britse koningshuis heeft in het afgelopen jaar minder uitgegeven. Dat staat in het financiële jaarverslag dat woensdag is verschenen. De uitgaven van het Britse koningshuis daalden met 17 procent van 107,5 miljoen pond (127,85 miljoen euro) naar 89,1 miljoen pond (105,9 miljoen euro). Dat kwam grotendeels door een verwachte daling van de uitgaven voor renovaties aan Buckingham Palace. Het bedrag dat de koninklijke familie ontving uit het zogeheten Sovereign Grant, het bedrag dat de Britse belastingbetaler betaalt, bleef voor het derde opeenvolgende jaar gelijk met 86,3 miljoen pond.

7 uur geleden