Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rechtbank vonnist in zaak hoofdverdachte Zeeuwse zedenzaak

Rechtbank vonnist in zaak hoofdverdachte Zeeuwse zedenzaak

MIDDELBURG (ANP) - De rechtbank in Middelburg doet maandag uitspraak in de zaak tegen de 47-jarige Pascal P. uit het Zeeuwse Aardenburg, die wordt verdacht van onder meer jarenlang seksueel misbruik van de minderjarige dochters van zijn vriendin. Het Openbaar Ministerie heeft zes jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen de man.

"Als ik het zelf niet allemaal gelezen zou hebben, zou ik het niet geloven", zei de officier van justitie bij de onderbouwing van zijn strafeis. P. vergreep zich volgens het OM stelselmatig aan de meisjes, vanaf hun achtste levensjaar. Later liet hij hen ook door andere mannen misbruiken, op parkeerplaatsen in Zeeland en in Belgische parenclubs. Hij zou ook vriendinnetjes van de meisjes hebben misbruikt.

De moeder van de kinderen, de 44-jarige Tanja D. uit Terneuzen, is volgens het OM medeschuldig aan het misbruik. Zij zou het hebben gefaciliteerd en hebben verzuimd haar dochters te beschermen. Het OM omschreef de verbintenis tussen P. en D. als "een zieke relatie". P. is eerder veroordeeld voor kindermisbruik.

De strafzaak tegen D. heeft vertraging opgelopen door een inmiddels afgewezen wrakingsverzoek. De vrouw kampt met medische problemen, die de rechtbank volgens haar advocaat onvoldoende zou hebben onderkend. De zaak tegen de vrouw wordt in 2021 voortgezet.

Meer uit Binnenland

Fiks meer obesitas dan decennia terug

DEN HAAG (ANP) - Vorig jaar had 16 procent van de 20-plussers in ons land obesitas ofwel ernstig overgewicht, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat is drie keer zoveel als zo'n veertig jaar geleden, constateert de organisatie, die voor de zogenoemde Gezondheidsenquête/Leefstijlmonitor samenwerkte met gezondheidsinstituut RIVM.

6 minuten geleden
Persoon zwaargewond door schietpartij in woning Schiedam

SCHIEDAM (ANP) - Een persoon is zondagavond gewond geraakt door een schietincident in een woning aan de Nieuwe Maasstraat in Schiedam. Het slachtoffer is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie. Er zijn drie verdachten aangehouden in Schiedam en Maassluis.

2 uur geleden
Partijleiders PVV, VVD, NSC en BBB in koppels naar informateur

DEN HAAG (ANP) - Informateur Kim Putters praat maandag met de partijleiders van PVV, VVD, NSC en BBB. Ze worden in koppeltjes ontvangen, om verder te praten over de mogelijke vorming van een nieuw kabinet.

5 uur geleden
Brand in verzorgingshuis in Drachten, pand ontruimd

DRACHTEN (ANP) - Zeventig bewoners van een zorgcomplex in Drachten zijn zondagmiddag elders opgevangen na een korte brand. Het vuur is uit, maar vanwege de rookontwikkeling moest een deel van het pand worden ontruimd. Er werd opgeschaald naar zeer grote brand, zodat meerdere brandweereenheden konden worden opgeroepen.

6 uur geleden
Na ongeluk op A4 gevluchte bestuurder aangehouden in Rotterdam

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft zondagmiddag een 36-jarige man uit Spanje aangehouden die in de ochtend betrokken was bij een aanrijding tussen twee auto's op de A4 bij Den Hoorn (Zuid-Holland). Na het ongeluk, waarbij de bestuurder van de andere auto gewond raakte, ging de man er te voet vandoor.

7 uur geleden
Man op spoor geduwd in Vlissingen, verdachte aangehouden

VLISSINGEN (ANP) - Een 36-jarige man uit Vlissingen is zaterdagavond gewond geraakt, nadat hij op het station van de Zeeuwse stad door iemand op het spoor was geduwd. De politie heeft een verdachte aangehouden.

9 uur geleden
COA: weer minder dan 2000 asielzoekers in Ter Apel

TER APEL (ANP) - In het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel hebben 1973 mensen de nacht van zaterdag op zondag doorgebracht, laat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) weten. Daarmee blijft de opvang opnieuw onder het maximumaantal van 2000 asielzoekers waaraan het COA zich op last van de rechter moet houden. Ook de afgelopen week lukte het steeds om onder dat maximum te blijven.

9 uur geleden