Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rechtbank verlaagt borg Trump naar 175 miljoen dollar

Rechtbank verlaagt borg Trump naar 175 miljoen dollar

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Een rechtbank in New York heeft de borg die oud-president Donald Trump moet rondkrijgen om in hoger beroep te gaan in een verloren fraudezaak verlaagd van 454 miljoen naar 175 miljoen dollar. Hij heeft tien dagen om de borgsom over te maken.

Trump was eerder veroordeeld tot het betalen van het miljoenenbedrag in een civiele rechtszaak die was aangespannen door de staat New York. Die verwijt hem de waarde van zijn eigendommen te hebben overdreven. Dat leverde hem allerlei financiële voordelen op, zoals betere deals bij het afsluiten van leningen.

De oud-president wil de uitspraak aanvechten, maar had grote moeite de borgsom rond te krijgen. Hij had de honderden miljoenen zelf kunnen inleggen of een gespecialiseerd bedrijf kunnen zoeken dat garant wilde staan voor het bedrag. Advocaten van Trump zouden tevergeefs tientallen zogenoemde 'bond companies' hebben benaderd.

Trump dreigde daardoor in de problemen te raken. De staat New York kan beslag leggen op zijn eigendommen of zijn bankrekeningen bevriezen als hij het bedrag niet tijdig rond heeft. De oud-president presenteert zich weliswaar als miljardair, maar volgens Amerikaanse media zit een groot deel van zijn fortuin in vastgoed.

Meer uit Buitenland

Ngo's Georgië gaan zich niet houden aan buitenlandse-agentenwet

TBILISI (ANP/AFP) - Ongeveer tweehonderd Georgische ngo's zeggen dat ze zich niet zullen houden aan de controversiële buitenlandse-agentenwet. Zij stellen in een gezamenlijke verklaring dat de "Russische wet" niet in Georgië zal werken en dat "niemand zal gehoorzamen".

1 uur geleden
Gezondheidsraad positief over studie extra borstkankerscreening

UTRECHT (ANP) - De Gezondheidsraad is positief over een groot onderzoek dat het UMC Utrecht wil doen naar het uitbreiden van het bevolkingsonderzoek naar borstkanker voor vrouwen met zeer dicht borstklierweefsel. Dat dichte weefsel maakt het moeilijker om borstkanker in een vroeg stadium op te sporen met de gebruikelijke methode, een mammografie. Terwijl juist deze vrouwen een verhoogd risico lopen op de ziekte.

1 uur geleden
Huiszoeking bij medewerker van FVD-Europarlementariër De Graaff

BRUSSEL (ANP) - De Belgische politie heeft een huiszoeking gedaan in het kantoor van een medewerker van FVD-Europarlementariër Marcel de Graaff. Ook zijn Brusselse woning en zijn kantoor in Straatsburg zijn doorzocht. De politie was op zoek naar bewijs voor beïnvloeding door Rusland en het verspreiden van Russische propaganda via het nieuwsplatform Voice of Europe.

1 uur geleden
Polen wil bufferzone aan grens Belarus herstellen

WARSCHAU (ANP/RTR) - Polen wil weer een bufferzone van 200 meter instellen aan de grens met Belarus, zegt premier Donald Tusk. De afgelopen weken is het aantal migranten dat daar de grens probeert over te steken toegenomen en hebben zich meerdere gewelddadige incidenten voorgedaan.

1 uur geleden
Huiszoeking in Europees Parlement om Russische beïnvloeding

BRUSSEL (ANP) - De Belgische autoriteiten doorzoeken een kantoor in het Europees Parlement op zoek naar bewijs voor beïnvloeding door Rusland. Het gaat om de werkplek van een medewerker die een belangrijke rol zou hebben gespeeld bij het verspreiden van Russische propaganda door nieuwsplatform Voice of Europe, schrijft de Belgische krant De Tijd. Het Europees Parlement bevestigt dat een kantoor is doorzocht.

2 uur geleden
'All eyes on Rafah'-foto miljoenen keren gedeeld op Instagram

RAFAH (ANP) - Op Instagram wordt massaal een afbeelding gedeeld met de tekst "All eyes on Rafah" (Alle ogen op Rafah). De foto over de stad in de Gazastrook is inmiddels door bijna 38 miljoen mensen op hun pagina geplaatst.

2 uur geleden
Noord-Korea stuurt ruim 200 ballonnen met afval naar Zuid-Korea

SEOUL (ANP) - Noord-Korea heeft meer dan tweehonderd ballonnen met afval naar Zuid-Korea gestuurd, meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap op basis van de krijgsmacht. De ballonnen, die verspreid over een groot deel van het land zijn neergekomen, zaten vol met onder andere plastic flessen, batterijen en mest.

4 uur geleden