Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rechtbank: Terraform Labs misleidde investeerders

Rechtbank: Terraform Labs misleidde investeerders

NEW YORK (ANP) - Tijdens een rechtszaak in New York zijn cryptobedrijf Terraform Labs en CEO Do Kwon aansprakelijk gesteld voor fraude. De jury oordeelde dat zij investeerders hebben misleid. De zaak was aangespannen door beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC).

Het in Singapore gevestigde bedrijf zorgde in 2022 voor een crash op de cryptomarkten door de ineenstorting van TerraUSD, een zogeheten stablecoin die is gekoppeld aan stabiele activa zoals de Amerikaanse dollar, juist om drastische koersschommelingen te voorkomen.

De SEC beschuldigde het bedrijf en Kwon van het misleiden van investeerders in 2021 over de stabiliteit van TerraUSD en kreeg vrijdag gelijk van de jury, die ook oordeelde dat Terraform en de CEO ten onrechte hebben beweerd dat de blockchain van Terraform werd gebruikt in een populaire Koreaanse mobiele betaalapp.

De SEC eist boetes en een verbod voor Kwon en Terraform om nog langer in de industrie te opereren. De rechter zal de straf na meer verhoren van beide partijen vastleggen. Terraform liet vrijdag weten teleurgesteld te zijn in het oordeel en verdere stappen te overwegen.

De ondergang van TerraUSD en zustermunt Luna van Terraform Labs heeft ongeveer 40 miljard dollar aan investeringen weggevaagd en veroorzaakte naar schatting voor meer dan 400 miljard dollar aan koersverliezen op de wereldwijde cryptomarkten.

Meer uit Buitenland

18-jarige opgepakt voor hulp bij plannen aanslag op Spelen

PARIJS (ANP) - De Franse politie heeft donderdag een 18-jarige man gearresteerd die mogelijk heeft geholpen met het voorbereiden van een aanslag op de Olympische Spelen. Hij stond in contact met een leeftijdgenoot die eerder deze week werd aangehouden, melden Franse media.

1 uur geleden
NBC: Obama spreekt binnenkort steun uit aan Harris

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse oud-president Barack Obama spreekt binnenkort publiekelijk zijn steun uit aan Kamala Harris als nieuwe presidentskandidaat, meldt NBC. De Amerikaanse tv-zender schrijft op basis van vier bronnen dat Obama zijn steun aan de vicepresident al privé heeft uitgesproken.

2 uur geleden
Dodental aardverschuivingen Ethiopië verder opgelopen

ADDIS ABEBA (ANP/AFP) - Het dodental door aardverschuivingen in het zuiden van Ethiopië is opgelopen naar bijna 260, meldt OCHA op basis van lokale autoriteiten. De VN-hulporganisatie verwacht een verdere stijging naar tot wel vijfhonderd.

2 uur geleden
Doden en gewonden in Taiwan door tyfoon Gaemi 

TAIPEI (ANP/DPA/AFP) - In Taiwan zijn zeker twee doden gevallen door tyfoon Gaemi. Er zijn minstens 279 gewonden geteld. Daarnaast worden negen bemanningsleden van een gezonken vrachtschip vermist. Door Gaemi zijn ook 21 mensen om het leven gekomen in de Filipijnen.

5 uur geleden
Poetin en Assad bespreken in Moskou situatie Midden-Oosten

MOSKOU (ANP/RTR/AFP) - De Russische president Vladimir Poetin heeft op woensdag Bashar al-Assad, de president van Syrië, in Moskou ontmoet. Dit meldt Poetins persdienst op donderdag.

5 uur geleden
Opnieuw hoge temperatuur gemeten, net geen nieuw record

LONDEN (ANP) - Het blijft wereldwijd uitzonderlijk warm, ook al is er net geen nieuw record geregistreerd. Op dinsdag was de gemiddelde temperatuur in de wereld 17,15 graden. Dat is een fractie lager dan het record van maandag, toen het gemiddelde na correctie uitkwam op 17,16 graden.

6 uur geleden
Vluchten Frankfurt na protest hervat, ook weer actie in Oslo

FRANKFURT (ANP/RTR/AFP) - Het vliegverkeer op Frankfurt Airport wordt geleidelijk hervat na een actie van klimaatactivisten, meldt de luchthaven. Betogers van Letzte Generation hadden zich aan het asfalt vastgeplakt. Activisten zeggen ook weer actie te voeren in Noorwegen.

6 uur geleden