Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rechtbank overwoog cancelen moordzaak motorclubbaas na dreiging

Rechtbank overwoog cancelen moordzaak motorclubbaas na dreiging

BREDA (ANP) - De rechtbank in Breda heeft gedacht aan het cancelen van de behandeling van de zaak over de moord op mede-oprichter Michel Weiss van motorclub Caloh Wagoh. De reden was een dreiging, aldus de rechtbank.

De strafzaak over de moord op 14 november vorig jaar in Breda wordt vrijdag behandeld. Donderdag kwam er een melding bij de politie, vertelde de voorzitter van de rechtbank aan het begin van de rechtszaak. "In de melding werd gezegd dat er mogelijk dingen gaan gebeuren in of buiten het gebouw. We hebben zelfs gedacht om de zaak helemaal te cancelen en later in een beveiligde rechtbank te doen."

Bij het betreden van het gerechtsgebouw werd iedereen vrijdag extra uitgebreid gecontroleerd. Het is voor bezoekers verboden tassen mee te nemen. In en om het gebouw is veel politie in kogelvrije vesten aanwezig. Advocaat Bisar Çiçek van de verdachte werd zelfs gefouilleerd. "Ik begrijp niet dat ik dit nu pas hoor", zei hij. "Ik moest met mijn handen tegen de muur, ik ben drie keer in mijn ballen gepakt om te kijken of er iets in mijn onderbroek zat. En dan hoor ik nu pas hoe serieus die dreiging is."

Moordcommando

Drie leden van motorclub Caloh Wagoh, die bekendstond als moordcommando van de onderwereld, kregen deze zomer levenslange straffen opgelegd in het strafproces Eris. Dat draaide om vijf moorden en het voorbereiden van meerdere andere moorden, vermoedelijk in opdracht van Ridouan Taghi.

Pieter L. is de verdachte in de zaak. Hij is de ex-zwager van Michel Weiss. Hij heeft bekend dat hij Weiss doodschoot. Dat gebeurde op het woonwagenkamp in Breda waar Pieter L. woonde. Weiss was die dag zo boos dat L. bang van hem werd en een pistool trok. Daarmee schoot hij vijf kogels op de man af.

Vermeende cocaïnehandel

BN DeStem meldde deze week dat Weiss zo boos was, omdat zijn ex een afspraak zou hebben gemaakt met de recherche. Dat ging om een getuigenverhoor in een zaak over de vermeende cocaïnehandel van Piet S., een man die al decennialang bekend zou zijn in de onderwereld. Hij is nog niet veroordeeld, zijn zaak staat gepland voor volgend jaar.

De moordzaak begon door alle veiligheidsmaatregelen bijna een half uur later dan gepland.

Meer uit Binnenland

Minderjarige beroofd en mishandeld door jonge mannen in Purmerend

PURMEREND (ANP) - Een minderjarige is zaterdagavond beroofd, bedreigd en mishandeld in Purmerend, meldt de politie zondag. Het 17-jarige slachtoffer werd naar de grond gewerkt en geschopt door zijn belagers.

23 minuten geleden
Weer te veel asielzoekers in aanmeldcentrum Ter Apel

TER APEL (ANP) - De afgelopen twee nachten hebben opnieuw te veel mensen de nacht doorgebracht in het aanmeldcentrum in Ter Apel. In de nacht van zaterdag op zondag ging het om 2295 asielzoekers, de nacht ervoor om 2264, meldt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zondag.

4 uur geleden
Actie XR in Rotterdamse haven tegen cruiseschiptoerisme

ROTTERDAM (ANP) - Activisten van Extinction Rebellion (XR) hebben zondagochtend geprotesteerd tegen cruisetoerisme in Rotterdam. Ze wilden de aanleg verhinderen van cruiseschip Nieuw Statendam in Rotterdam. Een woordvoerder van het havenbedrijf zegt dat ze de aanleg enkele minuten hebben vertraagd, maar dat het schip daarna kon aanmeren.

6 uur geleden
Marineschip Karel Doorman op weg naar EU-missie in Rode Zee

DEN HELDER (ANP) - Het marineschip Zr. Ms. Karel Doorman vertrekt zondagmiddag naar de Rode Zee om daar deel te nemen aan de EU-missie Aspides. Aan boord zijn meer dan 250 bemanningsleden. De Europese missie is bedoeld om het internationale scheepvaartverkeer in de regio te beschermen. De Karel Doorman gaat vooral andere schepen van brandstof voorzien.

9 uur geleden
Schietpartij vanuit auto op ander voertuig in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - In Rotterdam is op zaterdagavond rond 23.20 uur een auto beschoten vanuit een ander voertuig, meldt de politie. De schietpartij vond plaats op de Slinge in de wijk Charlois. Beide voertuigen zijn na de schietpartij weggereden volgens de politie, die vooralsnog geen melding maakt van gewonden.

12 uur geleden
Wilders wil aangifte doen tegen Timmermans

DEN HAAG (ANP) - PVV-leider Geert Wilders zegt aangifte te gaan doen tegen Frans Timmermans van GroenLinks-PvdA. Hij doet dat naar aanleiding van de speech die Timmermans gaf op het congres van de linkse combinatie.

13 uur geleden
Bussen, trams, treinen en metro's staan drie minuten stil

DEN HAAG (ANP) - Door heel Nederland hebben treinen, stads- en streekbussen, metro's en trams zaterdag om 22.30 uur drie minuten stilgestaan. Winkels op stations sloten ook de deuren. Daarmee werd geprotesteerd tegen het geweld dat regelmatig tegen ov-personeel wordt gebruikt.

15 uur geleden