Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rechtbank heropent onderzoek naar vastgoedhandelaar Lips

Rechtbank heropent onderzoek naar vastgoedhandelaar Lips

ZWOLLE (ANP) - De strafzaak tegen vastgoedhandelaar Roger Lips wordt heropend. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem en zijn vrouw van het achterhouden van informatie in het faillissement met een schuld van 320 miljoen euro.

Tegen de 56-jarige Lips en zijn 54-jarige vrouw Petra van S. is in januari 16 maanden cel geëist. Formeel zou de strafzaak maandag worden gesloten om in maart uitspraak te doen, maar de rechters vinden nader onderzoek noodzakelijk. Ze willen drie curatoren in het faillissement van ondernemingen van de vastgoedhandelaar horen, zo meldde de rechtbank in Zwolle maandag.

Vanaf 2013 vielen de 143 vennootschappen van vastgoedhandelaar Roger Lips om. Enkele banken hadden er in totaal 750 miljoen euro in geïnvesteerd. Volgens het Openbaar Ministerie verdwenen vlak voor de faillissementen op dubieuze wijze miljoenen euro's uit de boedel. Lips en zijn vrouw staan terecht voor het niet voldoen aan de wettelijke informatieplicht in het faillissement. Het onderzoek naar grootschalige faillissementsfraude loopt nog, meldde het Openbaar Ministerie eerder.

De rechtbank geeft de verdediging de gelegenheid de curatoren te bevragen over de inlichtingenplicht en het zonder geldige reden niet verschijnen van de verdachten. De advocaten stellen dat het betoog van het OM vrijwel volledig leunt op hun onjuiste aangiften. Eerdere verzoeken tot het horen werden door de rechters nog afgewezen. Als het extra onderzoek is afgerond, komt de zaak opnieuw op zitting.

Meer uit Binnenland

Slachtofferhulp: het is erg druk na schietpartijen in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Het is erg druk met mensen die slachtofferhulp nodig hebben na de schietpartijen in Rotterdam donderdag. Slachtofferhulp Nederland houdt daarom meerdere groepsbijeenkomsten, laat een woordvoerder vrijdag weten. Vlak na de incidenten kwamen ook al meerdere groepen bij elkaar om te praten over de gebeurtenissen.

21 minuten geleden
Bloemen en verdriet bij huis doodgeschoten vrouw en dochter

ROTTERDAM (ANP) - Bij het huis van de donderdag doodgeschoten moeder en haar 14-jarige dochter hebben enkele mensen een bosje bloemen gestoken in de zwarte schermen die rondom het woningblok staan. Er heerst een verdrietige sfeer op het Heiman Dullaertplein in de Rotterdamse wijk Delfshaven, aldus een verslaggever ter plaatse. Politie is op het plein in gesprek met buurtbewoners. Er wordt gehuild en sommige mensen omhelzen elkaar.

26 minuten geleden
Politie: aantal slachtoffers schietpartijen Rotterdam blijft drie

ROTTERDAM (ANP) - De politie Rotterdam bevestigt dat er donderdag niet meer dan drie slachtoffers zijn gevallen door de twee schietincidenten in het Erasmus MC en op het Heiman Dullaertplein. Donderdagavond was er nog enige onduidelijkheid over of er mogelijk meer slachtoffers waren. De politie laat nu weten dat er niet meer slachtoffers zijn aangetroffen.

1 uur geleden
Sfeer gelaten bij Erasmus MC dag na schietpartij

ROTTERDAM (ANP) - Bij het Erasmus MC heerst een dag na de schietpartij een gelaten sfeer onder de werknemers. Toch gaat voor de meeste ziekenhuismedewerkers het werk "gewoon weer door", zegt een medewerker tegen een verslaggever ter plaatse. Wel zal er in het ziekenhuis onderling veel nagepraat worden.

1 uur geleden
Openbaar Ministerie waarschuwde Erasmus MC voor verdachte

ROTTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het Erasmus MC eerder gewaarschuwd voor de man die donderdag is opgepakt voor de fatale schietincidenten in Rotterdam. GeenStijl publiceert een brief van het OM aan het Erasmus Medisch Centrum daarover.

9 uur geleden
COA: onzeker of er voor iedereen slaapplek is in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Het is onzeker of er donderdagavond voor iedereen een slaapplek is bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel. Dat meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Ook voor de komende dagen blijft het onzeker of het blijft lukken om iedere asielzoeker opvang te bieden, aldus het COA.

10 uur geleden
Politieonderzoek nog in volle gang na schietpartijen Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Het politieonderzoek is donderdagavond nog in volle gang bij het Heiman Dullaertplein in de Rotterdamse wijk Delfshaven, waar een 32-jarige man eerder op de dag een 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter neerschoot. De vrouw stierf ter plekke, het meisje overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

10 uur geleden