Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rechtbank doet uitspraak in zaak 'Rolexbende'

Rechtbank doet uitspraak in zaak 'Rolexbende'

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank in Amsterdam doet maandag uitspraak in de zaak van de 'Rolexbende', die onder anderen Estelle Cruijff heeft beroofd. Ook René van Dam, de vader van presentatrice Nicolette van Dam, behoort tot de slachtoffers van de vier verdachten, die het hadden voorzien op peperdure Rolexhorloges. Het OM heeft celstraffen van zes en zeven jaar geëist tegen het viertal. Twee van hen hoorden ook de tbs-maatregel eisen.

De verdachten zouden verspreid over een paar jaar vooral Amsterdam-Zuid als 'jachtgebied' hebben gebruikt, op zoek naar de peperdure uurwerken. Slachtoffers werden op straat veelal met extreem geweld te grazen genomen, soms met ernstige verwondingen als gevolg. Veel slachtoffers kampen nog steeds met de fysieke of geestelijke gevolgen.

Tegen verdachten Mourad B. (29) uit Amsterdam en Mounir C. (25) eiste het OM in oktober zes jaar en tbs, tegen Amsterdammer Oussama A. (20) zeven jaar. De 18-jarige Imran el K. uit Amsterdam, die ten tijde van de roof minderjarig was, hoorde vorige maand zes jaar cel tegen zich eisen. De berovingen werden in wisselende samenstelling gepleegd.

Van Dam werd vorig jaar op de Apollolaan in Amsterdam-Zuid beroofd. Op bewakingsbeelden is zien is hoe hij van achteren met een enorme klap werd neergeslagen en op de grond viel. Van Dam raakte ernstig gewond aan zijn gezicht. Hij heeft aangegeven dat de overval zijn leven heeft "verwoest". Estelle Cruijff werd eind 2018 in de Vossiusstraat aangevallen, geschopt, geslagen en beroofd.

Meer uit Binnenland

Feyenoord gehuldigd op Binnenrotte na bekerwinst

ROTTERDAM (ANP) - De Rotterdamse club Feyenoord wordt gehuldigd op de Binnenrotte in het centrum van de stad. De voetballers wonnen zondagavond in De Kuip met 1-0 de strijd om de KNVB-beker van het Nijmeegse NEC.

2 uur geleden
Civiele rechter buigt zich over mondkapjesdeal Sywert van Lienden

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse Staat staat maandag in de rechtbank in Amsterdam tegenover het bedrijf van Sywert van Lienden en twee compagnons in een zaak over de omstreden mondkapjesdeal. De overheid wil de miljoenen terug die met de handel in mondkapjes zijn verdiend.

2 uur geleden
Huldiging Feyenoord maandag op de Binnenrotte

ROTTERDAM (ANP) - KNVB-bekerwinnaar Feyenoord wordt maandag gehuldigd op de Binnenrotte in het centrum van Rotterdam. De club won zondagavond in De Kuip met 1-0 van NEC uit Nijmegen.

9 uur geleden
Deken bemiddelt tussen Sywert van Lienden en SHA

AMSTERDAM (ANP) - De deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten heeft bemiddeld tussen Sywert van Lienden en de Stichting Hulptroepen Alliantie (SHA). Onderwerp van gesprek was het beslag dat door de stichting is gelegd op Van Liendens bezittingen. Dat bevestigt advocaat Jaap-Willem Roozemond, die Van Lienden sinds deze week kosteloos bijstaat, na berichtgeving door het FD.

10 uur geleden
Omwonenden Tata Steel in actie voor schone lucht

IJMUIDEN (ANP) - Ongeveer 150 demonstranten hebben zondagmiddag meegedaan aan de wandeling 'Samen voor schone lucht'. De deelnemers vertrokken rond 13.30 uur vanaf een verzamelplek in IJmuiden richting het hoofdkantoor van Tata Steel Nederland.

13 uur geleden
Bank op A2 bij Vught, automobilisten moeten uitwijken

VUGHT (ANP) - Op de A2 bij Vught heeft zondag een bank gestaan. Uit een filmpje dat Rijkswaterstaat op X heeft geplaatst, blijkt dat automobilisten moesten uitwijken via de vluchtstrook om een botsing ermee te voorkomen.

15 uur geleden
Circa 150 demonstranten begonnen aan wandeling naar Tata Steel

IJMUIDEN (ANP) - Ongeveer 150 mensen hebben zich zondagmiddag verzameld in IJmuiden om mee te doen aan de wandeling 'Samen voor schone lucht'. De stoet die eindigt bij het hoofdkantoor van Tata Steel Nederland is rond 13.30 uur vertrokken, laat een woordvoerder van Greenpeace weten.

15 uur geleden