Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rechtbank doet uitspraak in zaak gedode Haagse rugbyster

Rechtbank doet uitspraak in zaak gedode Haagse rugbyster

DEN HAAG (ANP) - De rechtbank in Den Haag doet dinsdag uitspraak in de zaak van de gedode 23-jarige rugbyster Renée Barendregt. Tegen verdachte Ferry T. is een celstraf van achttien jaar en tbs met dwangverpleging geëist.

Het lichaam van Barendregt werd op 23 mei vorig jaar in Scheveningen gevonden. Ze was gestoken met een mes en haar lichaam was in brand gestoken. Een motief is onduidelijk gebleven. Het lijkt erop dat de speelster bij de Haagsche Rugby Club (HRC) een willekeurig slachtoffer was. Barendregt fietste 's nachts naar huis van een feestje, T. was met de scooter ogenschijnlijk doelloos aan het rondrijden toen ze elkaar passeerden. T. haalde Barendregt in, wachtte in een zijstraatje en ging vervolgens achter haar aan.

Verdachte T. kan zich naar eigen zeggen niets herinneren van de moord. "Ik kan me niet voorstellen dat ik het gedaan heb. Maar ik zie de bewijzen en dan is de kans heel groot dat ik het wel heb gedaan", zei T. eerder deze maand tijdens de behandeling van de zaak in de rechtbank. Hij herhaalde meerdere keren hoe verschrikkelijk hij het vond voor de nabestaanden "dat ik daar verantwoordelijk voor blijk te zijn" en moest veel huilen. Dat kwam hem op een reprimande te staan. De voorzitter van de rechtbank hield T. voor dat er andere mensen in de zaal zitten "die veel meer reden hebben om te huilen".

De moeder van Barendregt las tijdens de zitting een aangrijpende slachtofferverklaring voor. Ze vertelde onder meer over de nieuwe baan van haar dochter Renée: ze zou bij de brandweer gaan werken. "Renée was de dag voor haar tragische einde aangenomen bij de Haagse brandweer. Het is ook in dat verband zo vreselijk pijnlijk dat ze brandend werd aangetroffen door haar toekomstige collega's."

De uitspraak van de rechter is te volgen via livestream.

Meer uit Binnenland

Paard dood door aanrijding trein en trailer in Boxtel

BOXTEL (ANP) - Een paardentrailer is donderdagavond op een spoorwegovergang in Boxtel door een trein geraakt. Daardoor is een van de twee paarden in de trailer om het leven gekomen. De bestuurder van de auto voor de trailer raakte zwaargewond, maakte de politie bekend.

2 uur geleden
Goes wil Cees van den Bos van Urk als burgemeester

GOES (ANP) - De gemeenteraad van Goes wil Cees van den Bos (43) als nieuwe burgemeester. De raad heeft Van den Bos, die nu nog burgervader van Urk is, donderdag voorgedragen. Het is de bedoeling dat hij per 1 februari 2024 wordt benoemd, meldt de gemeente Goes.

4 uur geleden
Veel dak- en thuislozen maken gebruik van winterkoudeopvang

DEN HAAG (ANP) - Dakloze en thuisloze mensen weten de zogeheten winterkoudeopvang in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag deze week goed te vinden. Vooral in Amsterdam werd veel gebruikgemaakt van de voorziening, die de vier grote steden maandagavond openden om de verwachte lage temperaturen. In de nacht van woensdag op donderdag sliepen in de hoofdstad 303 mensen in de opvang, meer dan de 250 beschikbare plekken. Een woordvoerster van de gemeente laat weten dat bij ruimtegebrek ook plekken van de reguliere winteropvang kunnen worden gebruikt, die vrijdag officieel opengaat.

4 uur geleden
Opvanglocaties asielzoekers in Assen en Maastricht langer open

DEN HAAG (ANP) - De gemeente Assen en de provincie Limburg houden een opvanglocatie voor asielzoekers langer open. In de voormalige woonboerderij aan de Graswijk in Assen zijn daardoor tot 1 januari 2025 maximaal 45 plekken beschikbaar. In Maastricht blijft de opvang in 't Lab, een bijgebouw van het provinciehuis, voor veertig vluchtelingen nu tot 1 juli 2024 in gebruik.

5 uur geleden
OM eist 17 jaar cel voor misdrijven lid Syrische militie

DEN HAAG (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft maandag zeventien jaar cel geëist tegen de 35-jarige Syriër Mustafa A. voor zijn rol bij de gewelddadige arrestatie van twee mannen in een Palestijns vluchtelingenkamp in Syrië, nabij de noordelijke stad Aleppo, in januari 2013. A. kwam in 2020 als asielzoeker naar Nederland en werd in mei 2022 in zijn woonplaats Kerkrade opgepakt.

8 uur geleden
Rechter: activisten Greenpeace moeten van schip in Grote Oceaan

AMSTERDAM (ANP) - Actievoerders van Greenpeace moeten met "onmiddellijke ingang" een schip in de Grote Oceaan verlaten, waarop zij zich hebben verschanst. Dit heeft de voorzieningenrechter in Amsterdam geoordeeld. Greenpeace voert actie tegen diepzeemijnbouw.

8 uur geleden
Crisisnoodopvang Heumen uit nood langer open, gemeente niet blij

HEUMEN (ANP) - De crisisnoodopvang in Heumen bij Nijmegen blijft twee maanden langer open, omdat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) geen andere plek voor de asielzoekers kan vinden. De gemeente Heumen is, aldus een verklaring, niet blij met deze situatie en heeft haar ongenoegen daarover laten weten aan het COA. Heumen wilde dat de noodopvang voor achthonderd asielzoekers zoals afgesproken op 1 december zou sluiten.

8 uur geleden