Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rechtbank doet uitspraak in ontvoeringszaak van JoeyAK

Rechtbank doet uitspraak in ontvoeringszaak van JoeyAK

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank in Amsterdam komt maandagmiddag met het vonnis in de zaak van rapper JoeyAK en zijn vrienden, die worden verdacht van een gewelddadige ontvoering van een moeder en haar twee kinderen tijdens de jaarwisseling.

De 23-jarige JoeyAK, een alias van Joël H., hoorde vorige maand een gevangenisstraf van vijf jaar tegen zich eisen. Het OM ziet hem als leider van het plan en dicht hem de grootste rol toe bij de ontvoering en bedreiging. Tegen drie medeverdachten werden celstraffen van twee tot drie jaar geëist, waarvan een half jaar voorwaardelijk.

De brute ontvoering speelde zich af in Almere. Daar zou de moeder tijdens de oudejaarsnacht ernstig zijn mishandeld, omdat ze een deel van het geld zou hebben gestolen van Joey AK, die in de Almeerse woning een tas met 100.000 euro had gestald. Volgens het OM heeft JoeyAK de vrouw negen keer met een pistool tegen haar hoofd en knie geslagen en overgoten met kokend water, waardoor ze eerstegraads brandwonden opliep.

De verdachten ontkennen het slachtoffer te hebben ontvoerd. Ze zeggen dat ze op oudejaarsdag vrijwillig meeging van haar woning in Amsterdam-Noord naar het huis in Almere, om hun conflict uit te praten. Een van hen, Sudneyson B. (20), erkent wel dat hij de vrouw tot bloedens toe heeft geslagen. De advocaten van de groep noemen de vrouw manipulatief en zeggen dat ze in de aanloop naar het proces meermalen heeft gelogen. Volgens de verdediging vaart het OM te veel op haar verhaal en ontbreken veelal de aanvullende bewijzen.

Joëls 27-jarige broer Frank H., alias rapper Drechter, staat op een later moment terecht.

Meer uit Binnenland

Verdachte pakketten in Zoutkamp niet explosief

ZOUTKAMP (ANP) - De twee gevonden verdachte pakken in het Groningse Zoutkamp blijken geen explosieve stoffen te bevatten. Dat concludeert de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) na een middag onderzoek aan de Marneweg/N361, meldt de politie. De EOD neemt de pakketten mee om nog verder te onderzoeken, de eerder afgezette omgeving is weer vrijgegeven.

2 uur geleden
Drie derdelanders mogen van rechter niet blijven werken

UTRECHT (ANP) - Drie derdelanders mogen van de rechter de komende weken niet blijven werken. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland geoordeeld in drie spoedprocedures. Na maandag stopt de opvang voor gevluchte mensen uit Oekraïne met een andere nationaliteit, maar ze hebben nog tot 2 april om uit Nederland te vertrekken.

2 uur geleden
Oud-ambassadeurs roepen kabinet op om hardere lijn tegen Israël

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet moet stoppen met "het indirect steunen en gedogen van de grove en grootschalige Israëlische oorlogsmisdaden in Gaza en de andere Palestijnse bezette gebieden", vinden 28 voormalige ambassadeurs namens Nederland. In een oproep vragen ze het kabinet "om aan de goede kant van de geschiedenis te staan" en zich harder op te stellen tegenover de Israëlische regering. Het defensieverdrag met Israël moet bovendien niet geratificeerd worden, vinden zij.

2 uur geleden
Een van de zedenzaken in Leiden gaat om verkrachting

LEIDEN (ANP) - Een van de zedenzaken in het centrum van Leiden die de politie onderzoekt, is een verkrachting, meldt de politie maandagmiddag. Een jonge Leidse vrouw is in de nacht van woensdag op donderdag belaagd door een man. Zij was toen lopend onderweg van de Breestraat naar het Noordeinde.

2 uur geleden
Rijkswaterstaat begint half 2024 met vervangen geluidsschermen A10

AMSTERDAM (ANP) - Rijkswaterstaat begint halverwege 2024 met het vervangen van 6 kilometer aan geluidsschermen langs de A10 Noord bij Amsterdam. Dat meldt de organisatie maandag. Duizenden bewoners langs de A10 ervaren meer geluidsoverlast doordat eerder geluidsschermen zijn verwijderd.

2 uur geleden
Twee verdachte pakketten in Zoutkamp, omgeving afgezet en ontruimd

ZOUTKAMP (ANP) - In het Groningse Zoutkamp is maandagmiddag de omgeving van de Marneweg/N361 en Strandweg afgezet omdat er twee verdachte pakketten zijn gevonden. In eerste instantie kreeg de politie aan het begin van de middag melding van één verdacht pakket, maar na onderzoek blijkt dat het om twee pakketten gaat, aldus de politie. Een deel van een kazerne binnen het afgezette gebied is ontruimd.

2 uur geleden
OM eist 10 jaar cel en tbs voor fatale brandstichting Arnhem

UTRECHT (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft maandag een celstraf van tien jaar en tbs met dwangverpleging geëist tegen de 38-jarige Enid T. voor brandstichting in de Arnhemse De Wiltstraat. Bij de brand kwamen twee vrouwen van 46 en 51 jaar om het leven, zijn twee panden verwoest en raakten vijf andere panden zwaar beschadigd.

4 uur geleden