Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rechtbank doet uitspraak in moordzaak Den Hoorn

Rechtbank doet uitspraak in moordzaak Den Hoorn

DEN HAAG (ANP) - De rechtbank in Den Haag doet donderdagmiddag uitspraak in de zaak rond de moord in Den Hoorn, waarbij de 59-jarige Wil Vogelaar om het leven werd gebracht.

Het slachtoffer werd op 22 januari 2018 in zijn woning aan het Kloosterpad in het Zuid-Hollandse dorp Den Hoorn geschopt, geslagen, met tape vastgebonden en gestoken. Vogelaar werd 's avonds dood gevonden met twee messen in zijn rug. Hij is volgens justitie overleden door een geperforeerde aorta als gevolg van de messteken, bloedverlies en twee klaplongen.

De drie verdachten zijn Vincent de B. (43) uit Didam, Danielle van H. (46) uit Delft en, Gijsbert S. (21) uit Beverwijk. Zij kennen elkaar uit het verslavingscircuit en werden een maand na de moord opgepakt. Op de rechtszitting vorige maand ontkenden ze alle drie Vogelaar te hebben doodgestoken. Ze legden totaal tegenstrijdige verklaringen af. De twee mannen wijzen elkaar als dader aan.

De officier van justitie ziet De B. als de hoofdverdachte die de messteken heeft toegebracht en als initiatiefnemer. Tegen hem is vorige maand een gevangenisstraf van 15 jaar en tbs met dwangverpleging geëist.

Van H. en S. zijn volgens justitie schuldig aan het medeplegen van de moord. Tegen hen eiste justitie daarom gevangenisstraffen van respectievelijk 15 en 14 jaar.

Meer uit Binnenland

Zeer grote brand bij bedrijf in Oosterwolde

OOSTERWOLDE (ANP) - Bij voedselbedrijf Tyson Foods aan de Houtwal in het Friese Oosterwolde woedt in de nacht van zaterdag op zondag een zeer grote brand. De brandweer is met meerdere voertuigen uitgerukt om de uitslaande brand te bestrijden, meldt een woordvoerder.

59 minuten geleden
Code oranje in Noord- en Zuid-Holland beëindigd

DEN HAAG (ANP) - Het KNMI heeft code oranje voor Noord- en Zuid-Holland wegens gladheid in de nacht van zaterdag op zondag om 00.28 uur opgeheven. Voor de rest van Nederland geldt nu code geel, aldus het weerinstituut.

3 uur geleden
Van der Burg: inzet Rode Kruis toont dat nood hoog is in Ter Apel

DEN HAAG (ANP) - Dat het Rode Kruis wordt ingezet om de opvang van asielzoekers in Ter Apel te ondersteunen, laat zien dat de nood hoog is, zegt demissionair staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) via zijn woordvoerder. Zijn ambtenaren werken bellijsten af om burgemeesters te overtuigen om opvangplekken te regelen.

6 uur geleden
Rode Kruis ingezet voor opvang asielzoekers in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Het Rode Kruis is ingeschakeld om de opvang van asielzoekers in Ter Apel te ondersteunen. De hulporganisatie gaat basisvoorzieningen leveren op het terrein van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), meldt de IND. Door de enorme drukte bij het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) moeten asielzoekers al bijna twee maanden 's nachts en nu ook overdag in wachtkamers van de IND verblijven, soms op stoelen en op de grond.

7 uur geleden
Almelo kondigt noodbevel af om ongeregeldheden Heracles - Sparta

ALMELO (ANP) - Burgemeester Mirjam van 't Veld van Almelo heeft een noodbevel afgekondigd voor een deel van de stad in verband met onrusten rond de voetbalwedstrijd tussen Heracles en Sparta. Het noodbevel geldt vanaf 19.15 uur zaterdagavond tot 01.00 uur zondag, meldt de gemeente op X.

8 uur geleden
Aboutaleb op klimaattop: stop met eindeloos praten, aan de slag

DUBAI (ANP) - Regeringsleiders zouden wat minder "eindeloos" moeten praten over klimaatverandering, zegt burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam op de klimaattop in Dubai. In plaats daarvan is het tijd om aan de slag te gaan. Hij vindt dat steden daarin een belangrijke rol kunnen spelen.

10 uur geleden
Tilburg: hertelling levert geen veranderingen op in uitslag

TILBURG (ANP) - Het hertellen van de uitgebrachte stemmen bij vier stembureaus in Tilburg tijdens de Tweede Kamerverkiezingen leidt hoogstwaarschijnlijk niet tot aanpassing van de verkiezingsuitslag. Dat laat een woordvoerster van de gemeente Tilburg desgevraagd aan het ANP weten. Zo'n veertig mensen zijn zaterdagmiddag bezig geweest en hebben hun werk even voor 18.00 uur afgerond.

11 uur geleden