Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rechtbank Cyprus: Britse loog over groepsverkrachting

Rechtbank Cyprus: Britse loog over groepsverkrachting

PARALIMNI (ANP/RTR/AFP) - Een Cypriotische rechtbank heeft maandag geoordeeld dat een Britse vrouw heeft gelogen over een groepsverkrachting zes maanden geleden door Israëlische jongeren. De vrouw, toen 19 jaar oud, beweerde dat ze seksueel was misbruikt door twaalf Israëlische tieners. De zaak, voor de districtsrechtbank in Paralimni, werd nauwgezet gevolgd door mensenrechtengroepen.

De vrouw werd gearresteerd nadat ze de beschuldiging had ingetrokken dat de Israëlische tieners haar half juli in een hotelkamer in het vakantieoord Ayia Napa hadden verkracht.

Ze zei dat ze haar beschuldiging onder dwang van de politie had ingetrokken tijdens aanhoudende ondervragingen zonder dat er een advocaat bij aanwezig was. Aanklagers en de rechtbank wezen haar verweer van de hand. "Mijn conclusie is dat haar schuld zonder enige twijfel is bewezen," zei de president in zijn vonnis, die haar claims als inconsistent beschreef en eraan toevoegde dat ze had geprobeerd de rechtbank te misleiden.

Boos

De Israëli's, die elke beschuldiging van verkrachting ontkenden, werden 10 dagen na hun arrestatie zonder aanklacht vrijgelaten, op de dag dat de vrouw haar beschuldiging had ingetrokken.

In een getuigenis voor de rechtbank had de vrouw gezegd dat ze in een hotelkamer was met een van de Israëlische jongeren met wie ze een relatie had, voordat de anderen verschenen en haar verkrachtten. Aanklagers zeggen dat ze de aantijging verzonnen had en boos was omdat ze tijdens de seks was gefilmd.

De vrouw kan voor de valse aangifte een jaar gevangenisstraf krijgen en een boete van 1700 euro.

Meer uit Buitenland

Moskou en Kyiv beschuldigen elkaar van opblazen ammoniakpijplijn

TOGLIATTI/ODESA (ANP/RTR) - Een ammoniakpijplijn in Oekraïne is opgeblazen en de Russen en de Oekraïners beschuldigen de ander ervan achter de aanval te zitten. De pijplijn, die loopt tussen het Russische Togliatti en het Oekraïense Odesa, is niet meer in gebruik sinds de Russische invasie in het buurland, maar speelt een belangrijke rol in de onderhandelingen over een verlenging van de graandeal.

23 minuten geleden
Russische gouverneur Cherson ziet voordeel in damdoorbraak

MOSKOU (ANP/DPA/RTR) - Rusland heeft een militair voordeel gehaald uit de verwoesting van de stuwdam in het zuiden van Oekraïne. Dat heeft de door Rusland geïnstalleerde gouverneur van de regio Cherson verklaard in gesprek met de Russische staatstelevisie.

1 uur geleden
EU pakt Polen aan om 'Ruslandwet' die oppositie zou smoren

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie begint een nieuwe strafprocedure tegen Polen wegens een nieuwe wet die volgens de Poolse oppositie tegen haar is gericht. Die kan Polen voor de hoogste Europese rechter brengen. Dan dreigen boetes en dwangsommen.

1 uur geleden
Heetste lente in Spanje sinds metingen in 1961 begonnen

MADRID (ANP/AFP) - Spanje heeft dit jaar de heetste lente doorgemaakt sinds metingen in 1961 begonnen. Daarnaast was de lente van 2023 de op een na droogste ooit in Spanje, zegt het Spaanse meteorologische instituut AEMET.

3 uur geleden
Zelensky: honderdduizenden zonder drinkwater door damdoorbraak

KYIV (ANP) - Honderdduizenden mensen in Oekraïne hebben volgens president Volodymyr Zelensky geen normale toegang tot drinkwater. Door de vernieling van de dam in de Dnipro-rivier is ook een van de grootste waterreservoirs verwoest. Zelensky zegt dat de autoriteiten er alles aan doen om mensen te helpen, maar dat ze alleen hulp kunnen bieden in de gebieden die onder controle staan van Kyiv.

4 uur geleden
Europeanen willen afzijdig blijven bij oorlog China-VS

BRUSSEL (ANP) - Als de Verenigde Staten slaags raken met China over Taiwan moeten de VS dat zelf opknappen, vinden de meeste EU-burgers volgens opiniepeilers. Het vertrouwen in de VS is de laatste jaren wat hersteld, maar driekwart zou toch graag zien dat de EU ook militair op eigen benen kan staan, concludeert de Europese denktank ECFR.

4 uur geleden
Paus Franciscus naar ziekenhuis voor buikoperatie

VATICAANSTAD (ANP/RTR/AFP) - Paus Franciscus is overgebracht naar het ziekenhuis voor een operatie aan zijn buikwand. Die vindt woensdagmiddag plaats in het Gemelli-ziekenhuis in Rome. De paus moet daar naar verwachting een aantal dagen blijven. Dinsdag moest Franciscus ook al naar het ziekenhuis voor een controle, maar toen kon hij na veertig minuten weer vertrekken.

4 uur geleden