Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rechtbank behandelt zaak 'bioscoopmoorden' Groningen

Rechtbank behandelt zaak 'bioscoopmoorden' Groningen

GRONINGEN (ANP) - De rechtbank in Groningen behandelt dinsdag de strafzaak tegen de 34-jarige Ergün S., die wordt verdacht van het doodsteken van een schoonmakersechtpaar in een bioscoop aan het Gedempte Zuiderdiep in Groningen.

S. zou op de ochtend van 26 oktober 2019 een slaapplaats hebben gezocht. Hij glipte de bioscoop binnen via een schuifdeur die net door een medewerker was gebruikt om het pand te verlaten. Binnen zou hij zijn overlopen door Gina Visser (55). Volgens een eerdere verklaring van Rotterdammer S. zou hij hebben gezwaaid met een mes en is de vrouw achterover gevallen. Vermoedelijk is haar man Marinus Visser (56) op het geschreeuw afgekomen.

De levenloze lichamen van het paar werden later op de dag aangetroffen. Beide slachtoffers waren doodgestoken. S. heeft verklaard dat hij zich van het doden van Marinus niets kan herinneren.

S. werd een dag na de steekpartij bij een tankstation in Groningen getraceerd. De politie schakelde hem uit door hem in een been te schieten. Na de ontdekking van de lichamen van de slachtoffers was vrijwel direct duidelijk dat S. de vermoedelijke dader was. Bewakingscamera's hebben hem geregistreerd en in de bioscoop had hij identiteitspapieren achtergelaten.

De centrale vraag in het proces is in welke mate S. de gruweldaad kan worden toegerekend. De man zegt dat hij ten tijde van het geweld in een psychose verkeerde. Hij zou veel hebben geblowd en weinig hebben geslapen. S. is door gedragskundigen geobserveerd in het Pieter Baan Centrum. De conclusies van dat onderzoek zijn nog niet bekend. Tijdens een eerdere, tussentijdse zitting zei S. dat hij het "een heel treurige zaak" vond en dat hij niet snapt hoe hij "erin is beland".

Meer uit Binnenland

Ruim 900.000 euro opgehaald met derde ALS Sunrise Walk

UTRECHT (ANP) - In de derde editie van de zogenoemde ALS Sunrise Walk in Utrecht is ruim 900.000 euro opgehaald voor onderzoek naar de dodelijke zenuw- en spierziekte. Ruim 3000 deelnemers deden mee met de wandeling die plaatsvond in de nacht van vrijdag op zaterdag, meldt de organiserende Stichting ALS Nederland.

40 minuten geleden
Vrouw (23) aangehouden om bijten en schoppen beveiligers en agent

TILBURG (ANP) - In Tilburg is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 23-jarige vrouw aangehouden omdat ze bij een uitgaansgelegenheid twee beveiligers en een politieagent had mishandeld. Ze bleek ook hard- en softdrugs bij zich te hebben. De twintiger zit nog vast.

2 uur geleden
Wakker Dier: 7 supermarkten zetten stappen naar meer plantaardig

AMSTERDAM (ANP) - Ook Aldi, Dirk, Lidl en Plus hebben beloofd ambitieuze stappen te zetten om meer plantaardige producten te verkopen, meldt Wakker Dier zaterdag. Eerder zeiden Albert Heijn, Ekoplaza en Odin dit te doen, waarmee nu zeven supermarkten de doelstelling van Wakker Dier omarmen "voor een transitie naar meer plantaardige eiwitten", aldus de organisatie.

3 uur geleden
Máxima maakt zich zorgen over jongeren die kopen op krediet

BOGATA (ANP) - Koningin Máxima is bezorgd over het gemak waarmee jongeren aankopen kunnen doen op krediet. "Ik maak me veel zorgen over de vele koop-nu-betaal-later-aanbiedingen die bijvoorbeeld jongeren in Nederland krijgen", zegt de vorstin in een interview met het AD.

7 uur geleden
Nieuwe partijleider Jimmy Dijk spreekt geplaagd SP toe op congres

DEN HAAG (ANP) - Jimmy Dijk staat zaterdag voor het eerst als partijleider op het podium bij het congres van de SP. De leden kunnen wel wat opbeurende woorden gebruiken in het theater 't Spant in Bussum: in november verloor Dijks voorganger Lilian Marijnissen de zevende verkiezingen op rij. Kort daarna besloot ze om uit de politiek te stappen. Bij de partij is sowieso sprake van een grote wisseling van de wacht. Tiny Kox is vorige maand na ruim twintig jaar vertrokken als senator en bovendien kiezen de leden een nieuw bestuur.

7 uur geleden
Winsum neemt afscheid van omgebracht meisje

WINSUM (ANP) - De inwoners van het Groningse dorp Winsum nemen zaterdag afscheid van een 17-jarig meisje, dat vorige week om het leven werd gebracht. Haar ex-vriend van 19 jaar is daarvoor gearresteerd. De uitvaart is in sporthal De Tirrel in het dorp. De begrafenis is in besloten kring.

7 uur geleden
Automobilist omgekomen door aanrijding op A27 bij Almere

ALMERE (ANP) - Een automobilist is vrijdagavond om het leven gekomen door een ongeluk op de A27 ter hoogte van Almere. Het dodelijke ongeval werd voorafgegaan door een aanrijding tussen de auto van het slachtoffer en een vrachtwagen. De automobilist is daarop uitgestapt en werd toen vermoedelijk aangereden door een andere passerende vrachtwagen, meldt de politie.

12 uur geleden