Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rechtbank behandelt strafzaak tegen vader ontvoerde Insiya

Rechtbank behandelt strafzaak tegen vader ontvoerde Insiya

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank in Amsterdam behandelt woensdag de strafzaak tegen de vader van de in september 2016 ontvoerde peuter Insiya. Het destijds 2-jarige kind werd vier jaar geleden met geweld weggehaald uit de woning van haar oma in Amsterdam en is door haar vader Shehzad H. meegenomen naar India.

Het Openbaar Ministerie heeft vergeefs pogingen gedaan H. (41) naar Nederland te krijgen om hem hier voor de rechter te brengen. De rechtbank zal de zaak dan ook bij verstek behandelen. Hetzelfde geldt voor de zaak tegen medeverdachte Imran S., een neef van H. Hij zou eveneens betrokken zijn bij de ontvoering.

Volgens het OM heeft H. een leidende rol gespeeld bij de kidnap. De uitvoering ervan liet hij over aan anderen, die zich daarvoor lieten betalen. De rechtbank legde hen vorig jaar celstraffen op tot ruim vier jaar. De ontvoering werd grondig voorbereid en volgens een gedetailleerd plan uitgevoerd. Insiya werd in Duitsland bij haar vader afgeleverd en reisde vervolgens met hem door naar India.

H. was ten tijde van de ontvoering verwikkeld in een slepende echtscheidingsprocedure met de moeder van het meisje, Nadia Rashid.

Vorig jaar september legde het gerechtshof in Den Haag H. een dwangsom van 10.000 euro op, voor elk dag dat hij zijn dochter langer in India houdt. Dit bedrag kan oplopen tot een miljoen euro.

De strafeisen van het OM tegen H. en S. worden woensdagmiddag verwacht. Nadia Rashid en een van haar advocaten hebben aangekondigd na afloop van de zitting de media te woord te staan.

Meer uit Binnenland

Vermiste 94-jarige man dood gevonden in Wijhe

WIJHE (ANP) - In Wijhe is dinsdagmiddag het lichaam gevonden van een 94-jarige man die sinds dinsdagochtend vermist was. De man was volgens de politie "in verwarde toestand" en schaars gekleed vertrokken vanaf de Emmalaan in de Overijsselse plaats.

9 minuten geleden
IJmondgemeenten: toekomst voor Tata mits gezondheid vooropstaat 

HEEMSKERK (ANP) - Er is toekomst voor Tata Steel in IJmuiden, maar alleen als dat gepaard gaat met een gezondere, duurzame en veilige IJmond. Dat schrijven de IJmondgemeenten Velsen, Heemskerk en Beverwijk aan de nieuwe Tweede Kamer. Zij vragen de leden daarvan en het Rijk door te pakken met de overgang naar een groene staalfabriek in IJmuiden, zodat inwoners van de IJmond uiterlijk in 2030 in een substantieel schonere en gezondere leefomgeving wonen waar ook voldoende werk is.

19 minuten geleden
Hoge Veluwe maakt ruimte voor bijna uitgestorven zadelsprinkhaan

OTTERLO (ANP) - Het Nationale Park De Hoge Veluwe neemt maatregelen om nieuw leefgebied voor de zadelsprinkhaan in te richten. De zadelsprinkhaan is in Nederland bijna uitgestorven en behoort tot de vier sprinkhanensoorten die ernstig bedreigd zijn. Het beestje komt volgens het park met name in Gelderland voor.

21 minuten geleden
OM eist 7 jaar cel en tbs tegen verdachte fataal ongeval A59

BREDA (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag zeven jaar cel en tbs met dwang geëist tegen de 33-jarige man die ervan wordt verdacht dat hij op vrijdagavond 10 maart een dodelijk ongeval veroorzaakte op de A59 bij Sprang-Capelle. Door het ongeluk kwamen vier gezinsleden uit Raamsdonksveer om het leven. Het OM beschuldigt Thomas de G. uit Zevenbergschen Hoek van doodslag.

30 minuten geleden
Tweede verdachte vast voor fatale dubbele schietpartij Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De politie heeft maandag een tweede verdachte aangehouden in het onderzoek naar de schietpartijen aan het Heiman Dullaertplein en bij het Erasmus MC in Rotterdam op 28 september. Daarbij kwamen een 39-jarige vrouw, haar 14-jarige dochter en een 43-jarige huisarts om het leven.

32 minuten geleden
Soest opent tijdelijke balie burgerzaken na brand in gemeentehuis

SOEST (ANP) - De gemeente Soest heeft een tijdelijke balie voor burgerzaken geopend na de brand van 28 november, meldt een woordvoerder van de gemeente dinsdag. De balie blijft open tot de herstelwerkzaamheden zijn afgerond.

1 uur geleden
Stadskanaal en Groningen helpen Ter Apel bij opvang asielzoekers

STADSKANAAL (ANP) - De gemeenten Stadskanaal en Groningen vangen tijdelijk asielzoekers op vanwege de drukte in het nabijgelegen aanmeldcentrum in Ter Apel. Zo komen er in Stadskanaal verwarmde tenten waar plek is voor tweehonderd vluchtelingen. Groningen gaat honderd mensen opvangen en maakt later deze week bekend waar dat zal gebeuren, meldt de provincie in een gezamenlijk statement met de twee gemeenten.

1 uur geleden