Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rechtbank behandelt opnieuw dodelijk geweld Mallorca

Rechtbank behandelt opnieuw dodelijk geweld Mallorca

LELYSTAD (ANP) - De rechtbank in Lelystad houdt vrijdag een tweede inleidende zitting over het dodelijk uitgaansgeweld dat vorig jaar zomer plaatsvond op Mallorca. Tijdens deze zogeheten regiezitting wordt gesproken over onderzoekswensen van de verdediging, het voorarrest van de hoofdverdachten en de verdere planning van de strafzaak over de dood van Carlo Heuvelman (27) uit Waddinxveen.

Anders dan tijdens de eerste zitting met vijf verdachten verwacht de rechtbank vrijdag alle negen verdachten. Ze komen uit Hilversum en behoren tot dezelfde groep. Drie van hen zitten nog vast voor het dodelijke geweld in de vroege ochtend van 14 juli op de boulevard van de Spaanse badplaats El Arenal.

Sanil B. (19), Mees T. (18) en Hein B. (18) ontkennen alle drie dat ze betrokken waren bij de fatale mishandeling. De verdenkingen tegen het drietal zijn vooral gebaseerd op getuigenverklaringen. In het geval van Sanil B. is er ook nog DNA-bewijs: er zijn DNA-sporen van Heuvelman gevonden op een schoen van B.

Daarnaast verdenkt het Openbaar Ministerie het ontkennende trio van een poging tot doodslag door een vriend van Heuvelman te schoppen en te slaan toen het slachtoffer al op de grond lag. Beelden daarvan stonden op GeenStijl.

Tijdens een eerdere voorbereidende zitting besloot de rechtbank een psychologische rapportage over Hein B. en Sanil B. te laten maken. Mees T. sprak reeds met een psycholoog.

Tijdens die zitting in november werd de voorlopige hechtenis van twee verdachten geschorst. Zij worden verdacht van een poging tot doodslag tijdens een eerder incident op de boulevard. Bij die vechtpartij kwam een slachtoffer op de grond terecht. waarna er tegen hem is aangeschopt. Een ander slachtoffer liep bij dit incident een gebroken neus op.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Journalist Willibrord Frequin (80) overleden aan parkinson

LAREN (ANP) - Journalist Willibrord Frequin is donderdag op 80-jarige leeftijd overleden aan de ziekte van Parkinson. Dat heeft zijn familie laten weten aan het ANP. Frequin kreeg grote bekendheid met zijn werk als verslaggever bij het KRO-programma Brandpunt. Hij is "vredig" in zijn slaap overleden en had zich "verzoend met het onvermijdelijke einde, na een liefdevol en prachtig leven".

36 minuten geleden
Kasteel Den Bosch vangt per direct vluchtelingen uit Ter Apel op

DEN BOSCH (ANP) - In Kasteel Meerwijk in Den Bosch worden de komende drie maanden 75 vluchtelingen vanuit Ter Apel opvangen, heeft de gemeente bekendgemaakt. De vluchtelingen komen deze Hemelvaartsdag al.

2 uur geleden
Veel drukte op wegen naar fashion outlets

DEN HAAG (ANP) - Op deze Hemelvaartsdag is het druk op de wegen rond de zogeheten fashion outlets. Daar zitten tientallen winkels bij elkaar en worden topmerken met korting verkocht.

2 uur geleden
Yeşilgöz: bezig met schade Limburg, maar niet alles wordt vergoed

DEN HAAG (ANP) - Er wordt gewerkt aan een eerlijkere vergoeding van de schade die is ontstaan door de wateroverlast in Limburg. Dat zegt het ministerie van Justitie en Veiligheid in reactie op klachten over de schadeafhandeling die drie Zuid-Limburgse gemeenten uitten tegenover EenVandaag. Toch zal volgens minister Dilan Yeşilgöz niet alle schade vergoed worden.

5 uur geleden
Inspectie: Philips schiet tekort bij terugroepactie apneu-machine

DEN HAAG (ANP) - Philips schiet substantieel en structureel tekort in het afhandelen van een terugroepactie van apneu-apparaten, zo bevestigt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) donderdag na berichtgeving van Nieuwsuur. Patiënten, die het risico lopen stukjes schuimrubber in te ademen of in te slikken door de apparaten, moeten volgens de inspectie veel beter worden geïnformeerd over het vervangings- en reparatieplan.

6 uur geleden
Rotterdam weer opgeruimd na relletjes om verloren finale

ROTTERDAM (ANP) - Rotterdam is donderdagochtend weer op orde na een onrustige nacht vanwege de verloren wedstrijd van Feyenoord tegen AS Roma. De gemeentelijke dienst Stadsbeheer, die schade nog opmaakt, was van 05.00 uur tot 10.00 uur in de weer om de stad op te ruimen.

6 uur geleden
Acteur en theaterregisseur Gijs de Lange (65) overleden

AMSTERDAM (ANP) - Acteur en theaterregisseur Gijs de Lange is overleden. De Lange overleed woensdag na een kort ziekbed op 65-jarige leeftijd in Amsterdam. Dat laat zijn management donderdag weten.

6 uur geleden