Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rebellen Jemen melden eerste coronabesmetting in hoofdstad

Rebellen Jemen melden eerste coronabesmetting in hoofdstad

SANAA (ANP/RTR) - De Houthi-opstandelingen in Jemen hebben voor het eerst melding gemaakt van een besmetting met het coronavirus. Het gaat om een Somaliër die dood is aangetroffen in een hotel in hoofdstad Sanaa, die in handen is van de rebellen.

De Houthi-minister van Volksgezondheid zegt dat medische teams poolshoogte namen in het hotel na een melding over een verdachte situatie. Een laboratorium stelde later vast dat de overleden Somaliër was besmet met het coronavirus.

De situatie in Jemen, het armste land op het Arabische schiereiland, dreigt verder te verslechteren door de uitbraak van het coronavirus. In het land woedt een bloedige burgeroorlog en zo'n 80 procent van de bevolking is aangewezen op humanitaire hulp.

Er zijn tot dusver ook 21 besmettingen en 3 doden gemeld in gebieden die in handen zijn van de Jemenitische regering. Het daadwerkelijke aantal besmettingen ligt mogelijk veel hoger. De Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwt dat pas 200 coronatesten zijn uitgevoerd in het land.

Meer uit Buitenland

Trump verliest presidentiële immuniteit in zaak Capitoolbestorming

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het Amerikaanse Hof van Beroep heeft besloten dat Donald Trump geen presidentiële immuniteit heeft in de verkiezingszaak rond de bestorming van het Capitool. Dat betekent dat de oud-president ook mag worden aangeklaagd door individuele burgers die hem verantwoordelijk willen houden voor het geweld van zijn aanhangers op 6 januari 2021.

21 minuten geleden
Oud-rechter Hooggerechtshof VS Sandra Day O'Connor (93) overleden

WASHINGTON (ANP/RTR) - Sandra Day O'Connor, voormalig rechter van het Amerikaanse Hooggerechtshof, is op 93-jarige leeftijd overleden. O'Connor was de eerste vrouwelijke rechter van het hoogste Amerikaanse hof.

28 minuten geleden
Hezbollah: aanvallen op Israëlische militairen bij grens

BEIROET (ANP/RTR) - Hezbollah zegt Israëlische militairen onder vuur te nemen met "gepaste wapens". De Libanese beweging en de Israëlische strijdkrachten schieten sinds de uitbraak van de oorlog tussen Hamas en Israël regelmatig op elkaar.

1 uur geleden
Hamas: wilden praten over overdracht van lichamen gegijzeld gezin

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Hamas zegt bereid geweest te zijn om de lichamen van Shiri Bibas en haar twee jonge zoons over te dragen aan Israël. Dat aanbod zou gedaan zijn tijdens de onderhandelingen over de verlenging van de gevechtspauze die vrijdagochtend vroeg afliep. Israël wil niet reageren op de "berichtgeving op basis van propaganda van Hamas", zegt het kantoor van premier Benjamin Netanyahu.

1 uur geleden
Israël: ruim tweehonderd terroristische doelen Gaza aangevallen

TEL AVIV (ANP) - De Israëlische krijgsmacht (IDF) heeft sinds het aflopen van de tijdelijke gevechtspauze naar eigen zeggen "meer dan tweehonderd terroristische doelen in de Gazastrook" aangevallen. Een woordvoerder spreekt van doelen "in de hele Gazastrook", van het noorden tot het zuiden.

1 uur geleden
Meer dan honderd doden sinds aflopen tijdelijk bestand Gaza

GAZA-STAD (ANP/RTR) - Sinds de hervatting van de gevechten in Gaza zijn volgens het ministerie van Volksgezondheid in het gebied 109 doden gevallen. Het ministerie in de Gazastrook staat onder controle van Hamas dat in de oorlog tegen Israël vecht. Toch worden de slachtofferaantallen die het naar buiten brengt door onder meer internationale organisaties als betrouwbaar gezien.

2 uur geleden
Witte Huis: blijven inzetten voor wapenstilstand in Gaza

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Verenigde Staten blijven zich inzetten voor een wapenstilstand in de Gazastrook, zegt een woordvoerder van het Witte Huis. Washington blijft in gesprek met Israël, Qatar en Egypte om een humanitaire pauze tot stand te brengen. Vrijdagochtend werden de gevechten tussen Israël en Hamas hervat na een gevechtspauze van een week.

2 uur geleden