Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Real schakelt titelhouder Manchester City uit na strafschoppen

Real schakelt titelhouder Manchester City uit na strafschoppen

MANCHESTER (ANP) - Manchester City gaat de Champions League niet voor het tweede jaar op rij winnen. De titelhouder verloor in de kwartfinale na strafschoppen (4-3) van Real Madrid. Na reguliere speeltijd en verlenging was de stand 1-1. Het eerste duel in Spanje eindigde vorige week in een spectaculaire 3-3. Bernardo Silva en Mateo Kovacic misten in de strafschoppenserie namens Manchester City. Luka Modric was de enige speler van Real die faalde.

Real, dat recordhouder is met veertien eindzeges in de Champions League en voormalige Europa Cup I, neemt het voor een plek in de eindstrijd op tegen Bayern München. Real won de Champions League twee jaar geleden voor het laatst, toen Liverpool in de finale werd verslagen.

Real Madrid sloeg, uit een van de spaarzame aanvallen, al snel toe. Vinícius Júnior gaf de bal in de twaalfde minuut voor op Rodrygo. De Braziliaan schoot de bal eerst nog tegen doelman Ederson aan, maar had in de rebound wel succes: 0-1. Voor Rodrygo betekende het zijn twintigste treffer in de Champions League in 49 duels.

Manchester City maakte kort daarna via Erling Haaland bijna gelijk. De Noor kopte de bal in de negentiende minuut tegen de lat. Ook Kevin De Bruyne en Jack Grealish zorgden voor gevaar, maar Real hield voor rust verder vrij eenvoudig stand en gunde Manchester ook de bal.

Na rust voerde de thuisploeg de druk op. Andriy Loenin moest een paar keer reddend optreden voor Real. Een kwartier voor tijd was de doelman kansloos toen verdediger Antonio Rüdiger de bal niet goed wegwerkte. De Bruyne schoot de bal van dichtbij binnen. De Belgische middenvelder liet daarna de kans onbenut het duel nog voor de verlenging te beslissen.

In de eerste helft van de verlenging kreeg Rüdiger de kans zijn fout goed te maken, maar hij schoot vanuit kansrijke positie over. Ook in de tweede helft bleven treffers uit.

Rüdiger kon alsnog als laatste juichen, toen hij in de penaltyserie de beslissende strafschop via de binnenkant van de paal in het doel schoot.

Meer uit Voetbal

Barbosa mag ondanks dopingschorsing voorlopig weer voetballen

RIO DE JANEIRO (ANP/RTR) - De Braziliaanse voetbalinternational Gabriel Barbosa mag voorlopig weer voetballen. Dat heeft sporttribunaal CAS bepaald. Barbosa, beter bekend als 'Gabigol' werd ruim een maand terug voor twee jaar geschorst omdat hij niet had meegewerkt aan een dopingcontrole.

29 minuten geleden
Bondscoach Tedesco laat Courtois tijdens EK definitief thuis

BERLIJN (ANP/DPA) - Doelman Thibaut Courtois maakt in juni tijdens het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland definitief geen deel uit van de Belgische selectie. "Over dit onderwerp is alles al gezegd. Ik wil geen pingpong spelen", aldus bondscoach Domenico Tedesco in gesprek met Duitse media.

46 minuten geleden
UEFA stelt vanaf donderdag 100.000 tickets EK beschikbaar

NYON (ANP) - De UEFA stelt donderdag vanaf 11.00 uur 100.000 tickets voor het komende EK in Duitsland beschikbaar. Ze zijn te koop via het officiële ticketplatform. Het aantal beschikbare tickets verschilt per wedstrijd.

1 uur geleden
Speelsters Twente moeten in nieuw kampioensduel 'geduldiger zijn'

ENSCHEDE (ANP) - De voetbalsters van FC Twente moeten woensdag in een nieuwe poging om de landstitel binnen te halen "geduldiger zijn". Dat zei trainer Joran Pot in zijn vooruitblik op het duel.

1 uur geleden
Malen keert terug bij Dortmund voor halve finale CL tegen PSG

DORTMUND (ANP) - Oranje-international Donyell Malen is net op tijd fit voor de eerste halve finale van de Champions League van Borussia Dortmund tegen Paris Saint-Germain. De aanvaller liep eind vorige maand bij het Nederlands elftal een bovenbeenblessure op en miste daardoor onder meer de kwartfinales tegen Atlético Madrid. De oud-PSV'er heeft de training weer hervat en lijkt volgens trainer Edin Terzic beschikbaar woensdag.

2 uur geleden
Oud-trainer Del Bosque gaat toezicht houden op Spaanse bond

MADRID (ANP) - Oud-bondscoach Vicente del Bosque wordt verantwoordelijk voor het overheidstoezicht op de Spaanse voetbalbond. Het ministerie van Sport heeft vorige week een commissie opgericht om de bond te controleren, nadat de RFEF beslissingen zou hebben genomen die buiten zijn bevoegdheid lagen. De 73-jarige Del Bosque wordt voorzitter van de commissie.

2 uur geleden
Hélène Hendriks en Noa Vahle aan de slag bij Ziggo Sport

HILVERSUM (ANP) - Presentatrices Hélène Hendriks en Noa Vahle gaan vanaf augustus aan de slag bij Ziggo Sport. Dat heeft de sportzender dinsdag bekendgemaakt bij de presentatie van de plannen over de uitzendingen rondom het Europees voetbal van volgend seizoen.

4 uur geleden