Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Real Madrid verzamelt medische hulpmiddelen in stadion Bernabéu

Real Madrid verzamelt medische hulpmiddelen in stadion Bernabéu

MADRID (ANP) - Real Madrid stelt in de strijd tegen het coronavirus stadion Santiago Bernabéu beschikbaar voor het verzamelen en distribueren van medische apparatuur en hulpmiddelen. De Spaanse voetbalgrootmacht werkt samen met de Spaanse hogeraad van sport.

Een ruimte in de voetbaltempel komt vrij waar bedrijven en organisaties medische hulpmiddelen kunnen afgeven, die bestemd zijn om de pandemie te lijf te gaan. "Alle verzamelde goederen zullen worden overgedragen aan de Spaanse gezondheidsdiensten die de middelen op de beste en meest efficiënte manier zullen verdelen", valt te lezen op de website van de 'Koninklijke'.

Spanje is hard getroffen door de coronacrisis. Het aantal doden door het virus is gestegen tot boven de 4000. Het ministerie van Volksgezondheid meldde donderdag 655 nieuwe sterfgevallen waarmee het totaal naar 4089 steeg.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Voetbal

UEFA vergadert woensdag met nationale voetbalbonden

NYON (ANP) - De Europese voetbalfederatie UEFA vergadert woensdag via een videoverbinding weer met vertegenwoordigers van de 55 aangesloten landen. De nationale bonden krijgen dan onder meer de bevindingen te horen van de werkgroepen die onlangs werden opgericht, om te bekijken wat de wereldwijde coronacrisis voor gevolgen heeft voor de speeldagenkalender. Namens de Nederlandse bond KNVB zal secretaris-generaal Gijs de Jong meepraten.

8 minuten geleden
Voetballers Barcelona staan 70 procent van salaris af

BARCELONA (ANP) - Lionel Messi, Frenkie de Jong en de andere spelers van FC Barcelona nemen gedurende de coronacrisis genoegen met 30 procent van hun salaris. Ze hebben ook beloofd om ervoor te zorgen dat alle medewerkers van de club wel hun volledige salaris ontvangen. De spelers verspreidden maandag een verklaring via hun sociale media.

1 uur geleden
FC Utrecht verlengt contract verhuurde Joosten

UTRECHT (ANP) - Patrick Joosten staat ook volgend seizoen onder contract bij FC Utrecht. De eredivisieclub heeft de optie in het aflopende contract van de 23-jarige aanvaller gelicht. Joosten komt sinds de winter op huurbasis uit voor Sparta Rotterdam. In de acht wedstrijden die hij speelde voordat de competitie vanwege de coronacrisis werd stilgelegd, maakte Joosten drie doelpunten.

1 uur geleden
Eerste coronabesmetting in Japans voetbal

KOBE (ANP) - Voor het eerst is een voetballer in de Japanse J-League besmet met het coronavirus. Het gaat om Gotoku Sakai, een 29-jarige verdediger van Vissel Kobe die 42 interlands heeft gespeeld voor Japan. De ploeggenoot van onder anderen Andrés Iniesta en Thomas Vermaelen kreeg woensdag koorts en sloeg daarom uit voorzorg een dag later al de groepstraining over.

2 uur geleden
Transferwaarde voetballers daalt 30 procent door coronacrisis

NEUCHÂTEL (ANP) - De transferwaarde van de voetballers in de vijf grootste competities van Europa neemt als gevolg van de coronacrisis met bijna 30 procent af. Onderzoekers van CIES, een bedrijf dat gespecialiseerd is in voetbalvraagstukken, berekenden dat de gezamenlijke waarde van de selecties van de clubs uit de hoogste divisies in Engeland, Spanje, Duitsland, Frankrijk en Italië is gedaald van 32,7 naar 23,4 miljard euro.

3 uur geleden
Premier League werkt aan 'geïsoleerd' uitspelen competitie

LONDEN (ANP) - De organisatie van de Premier League werkt aan een bijzonder plan om het voetbalseizoen ondanks de coronacrisis toch te kunnen uitspelen. Volgens de Britse krant The Independent ligt het idee op tafel om in juni en juli de resterende wedstrijden zonder publiek te spelen in enkele stadions in Londen en in het midden van Engeland. De teams zouden dan allemaal enkele weken in aparte hotels moeten verblijven, afgescheiden van de buitenwereld.

6 uur geleden
Mourinho traint Tottenham Hotspur via videoverbinding

LONDEN (ANP) - In navolging van onder meer de Duitse voetbalclub Schalke 04 gaat ook Tottenham Hotspur gedurende de coronacrisis trainen via een videoverbinding. Manager José Mourinho en zijn staf geven vanaf maandag trainingen die de spelers thuis online live kunnen volgen. In de Engelse Premier League wordt in ieder geval komende maand nog niet gevoetbald.

7 uur geleden