Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Real Madrid verstevigt eerste plek met winst in Pamplona

Real Madrid verstevigt eerste plek met winst in Pamplona

PAMPLONA (ANP) - Real Madrid heeft de koppositie in de Spaanse voetbalcompetitie verstevigd met een zege op Osasuna. De ploeg van trainer Zinedine Zidane kwam in Pamplona vroeg op achterstand, maar trok de wedstrijd daarna naar zich toe: 1-4. De Madrilenen hebben na de vijfde competitiezege op rij nu zes punten voorsprong op FC Barcelona, dat zondagavond de lastige uitwedstrijd tegen Real Betis speelt.

Unai Garcia kopte Osasuna uit een hoekschop op voorsprong. Isco volleerde na een half uur de gelijkmaker binnen, na een gekraakt schot van Gareth Bale. De Welshman maakte zijn rentree in de basis na ruim een maand afwezigheid. Eden Hazard ontbreekt nog altijd bij de 'Koninklijke', hoewel de Belg al weer een paar weken meetraint na een enkelblessure.

Kort na de gelijkmaker van Isco bracht aanvoerder Sergio Ramos de Madrilenen met een kopbal op voorsprong. In de slotfase liep Real weg bij Osasuna dankzij doelpunten van de invallers Lucas Vázquez en Luka Jovic. De ploeg van Zidane herstelde zich van de midweekse uitschakeling in het bekertoernooi door Real Sociedad (3-4).

Luuk de Jong verloor met Sevilla bij Celta de Vigo, dat daardoor de laatste plaats in La Liga verliet. De Nederlandse spits begon op de bank, maar kwam in de 73e minuut bij een voorsprong van 1-0 in het veld voor doelpuntenmaker Youssef En-Nesyri. Celta sloeg in de slotfase toe door doelpunten van Iago Aspas en Okay Yokuslu, die in de blessuretijd de 2-1 maakte. Sevilla bleef door de nederlaag op de vijfde plek staan.

Meer uit Voetbal

UEFA behandelt wens Koeman voor grotere EK-selectie op 8 april

NYON (ANP) - De Europese voetbalbond UEFA heeft de klachten van onder anderen Ronald Koeman over de in zijn ogen te kleine selecties voor het komende EK al snel gehoord. De bond laat in een verklaring weten dat de wens van meerdere bondscoaches voor een groep van 26 in plaats van 23 spelers op 8 april wordt besproken tijdens een bijeenkomst met alle geplaatste landen.

38 minuten geleden
Ook directeur Ten Berge vertrekt bij hekkensluiter FC Volendam

VOLENDAM (ANP) - Ook directeur Frans ten Berge vertrekt bij FC Volendam. De Amsterdammer heeft zelf besloten na dit seizoen te stoppen. Hij blijft de hekkensluiter van de Eredivisie wel ondersteunen tot er een opvolger is gevonden. Ten Berge begon januari vorig jaar in de directie van Volendam.

1 uur geleden
Ajax mist Henderson, Brobbey, Berghuis, Kaplan en Sutalo in Zwolle

AMSTERDAM (ANP) - Jordan Henderson mist de komende drie wedstrijden van Ajax tegen PEC Zwolle, Go Ahead Eagles en Feyenoord. "Hij heeft een terugslag gekregen bij het Engelse nationale elftal", vertelde trainer John van 't Schip op een persconferentie. "Hij revalideert nu in Engeland en mist onze komende drie duels."

2 uur geleden
Van 't Schip stopt aan einde seizoen als hoofdtrainer van Ajax

AMSTERDAM (ANP) - John van 't Schip is volgend seizoen geen hoofdtrainer van Ajax meer en stopt aan het einde van de competitie. Dat liet hij weten op een persconferentie voor het uitduel van zondag met PEC Zwolle.

3 uur geleden
Amerikaanse aandeelhouders FC Den Bosch uitgekocht na onenigheid

DEN BOSCH (ANP) - FC Den Bosch neemt afscheid van zijn vijf Amerikaanse aandeelhouders. De nummer 19 van de Keuken Kampioen Divisie had al langer problemen met de investeerders, die in 2021 instapten toen de club het financieel moeilijk had. Omdat Den Bosch niet het vertrouwen had dat de situatie zou verbeteren, was de club al op zoek naar een oplossing.

5 uur geleden
Verdediger Horemans verlaat Excelsior en tekent bij FC Utrecht

UTRECHT (ANP) - Siebe Horemans verruilt Excelsior na dit seizoen transfervrij voor FC Utrecht. Dat hebben de Rotterdammers bekendgemaakt. De 25-jarige verdediger tekent voor drie seizoenen in de Domstad. Bij Excelsior is de Belg nu bezig aan zijn zesde seizoen.

5 uur geleden
Ajax verlaat Champions League volgens Grant 'met opgeheven hoofd'

LONDEN (ANP) - Ajax verlaat de Champions League met opgeheven hoofd door de 1-1 bij Chelsea, vindt doelpuntenmaakster Chasity Grant. "We hebben best goed gespeeld en hebben laten zien dat we hebben geleerd van vorige week. Dat was een van de doelen", aldus de voor Oranje opgeroepen aanvalster, die daarmee ook nog even terugkeek op de 3-0-thuisnederlaag uit het heenduel van de kwartfinales.

15 uur geleden