Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Real Madrid na zege op Cádiz bijna zeker van 36e landstitel

Real Madrid na zege op Cádiz bijna zeker van 36e landstitel

MADRID (ANP) - Real Madrid heeft de 36e landstitel uit de clubgeschiedenis bijna binnen. Het elftal van trainer Carlo Ancelotti won met 3-0 van Cádiz. Als FC Barcelona later op zaterdag punten verspeelt bij Girona, is het kampioenschap al een feit.

Real speelde niet met het sterkste team. De club hoopt zich woensdag ten koste van Bayern München te plaatsen voor de finale van de Champions League. Het eerste duel in Duitsland eindigde in 2-2.

Brahim Díaz opende kort na rust, op aangeven van Luka Modric, de score. De tweede treffer kwam op naam van Jude Bellingham, die halverwege de tweede helft in de ploeg kwam en kort daarna doel trof. Voor Bellingham betekende het zijn achttiende doelpunt dit seizoen in de competitie. Alleen Artem Dovbyk van Girona was met negentien doelpunten vaker trefzeker.

De 20-jarige Bellingham is de eerste speler onder de 21 jaar die minimaal achttien keer scoort in La Liga sinds Sergio Agüero in het seizoen 2007/2008, voor Atlético Madrid.

In blessuretijd bepaalde Joselu de eindstand op 3-0. Doelman Thibaut Courtois maakte na een lange blessureperiode zijn rentree in de basis bij Real Madrid.

Meer uit Voetbal

Fiorentina met late zege richting finale Conference League

CAGLIARI (ANP) - Fiorentina heeft de laatste competitiewedstrijd in aanloop naar de finale van de Conference League ternauwernood gewonnen. Het uitduel met Cagliari, waar trainer Claudio Ranieri voor het laatst op de bank zat, eindigde in 3-2.

2 uur geleden
FC Utrecht verslaat Sparta en bereikt finale play-offs

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht staat in de finale van de play-offs voor deelname aan Europees voetbal. De ploeg van trainer Ron Jans was in de eigen Galgenwaard met 3-1 te sterk voor Sparta.

2 uur geleden
Bochum na ruime nederlaag tegen Düsseldorf dicht bij degradatie

BOCHUM (ANP) - VfL Bochum speelt komend seizoen vermoedelijk niet meer in de Bundesliga. De Duitse club verloor in de play-offs voor eigen publiek met ruime cijfers van Fortuna Düsseldorf: 0-3. Maandag is de tweede wedstrijd, in Düsseldorf.

2 uur geleden
RKC-doelman Vaessen debuteert in Surinaamse voetbalselectie

WAALWIJK (ANP) - Etienne Vaessen is voor het eerst opgeroepen voor de voetbalselectie van Suriname. De RKC'er is een van de drie doelmannen in de groep van 23 spelers van bondscoach Stanley Menzo. Warner Hahn en Jonathan Fonkel zijn de andere twee.

3 uur geleden
Nieuwe Ajax-coach Farioli wil Van Gaal vaak voor diner uitnodigen

AMSTERDAM (ANP) - Francesco Farioli, de nieuwe trainer van Ajax, was als jongetje onder de indruk van twee clubs. "Het voetbal van Ajax en FC Barcelona sprak mij het meeste aan", vertelde de 35-jarige Italiaan nadat hij zijn handtekening onder een driejarig contract in Amsterdam had gezet. "Uiteraard had dat te maken met Johan Cruijff. Hij heeft het voetbal zoveel gebracht. Hij heeft deze sport als speler en als trainer zoveel ontwikkeld."

3 uur geleden
Go Ahead slaat in slotfase toe bij NEC en bereikt finale

NIJMEGEN (ANP) - Go Ahead Eagles heeft vrij verrassend de finale van de play-offs voor deelname aan Europees voetbal bereikt. De Deventenaren versloegen NEC (1-2) en nemen het zondag op tegen FC Utrecht of Sparta Rotterdam. De winnaar doet komend seizoen mee aan de tweede voorronde van de Conference League.

5 uur geleden
Ten Hag mist verdediger Maguire in finale FA Cup

MANCHESTER (ANP) - Harry Maguire is niet op tijd fit om zaterdag met Manchester United mee te doen in de finale van de FA Cup tegen Manchester City. Dat zei trainer Erik ten Hag op een persconferentie.

5 uur geleden