Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Real Madrid bevestigt vertrek trainer Zidane

Real Madrid bevestigt vertrek trainer Zidane

MADRID (ANP) - Zinédine Zidane is niet langer trainer van Real Madrid. De Spaanse voetbalclub bevestigde donderdag dat er een einde is gekomen aan de samenwerking met de 48-jarige Fransman, die zijn ontslag heeft ingediend. Zidane vertrekt bij Real na een jaar zonder prijzen. Antonio Conte, die woensdag zijn contract inleverde bij de Italiaanse kampioen Internazionale, is een voorname kandidaat om Zidane op te volgen.

De voormalige topvoetballer had bij Real Madrid nog een contract tot de zomer van 2022. Zidane keerde begin 2019 terug bij de club waarmee hij in een eerdere periode van 2,5 jaar als trainer al drie keer de Champions League had gewonnen (2016, 2017 en 2018). Vorig seizoen werd hij met Real Madrid landskampioen. Als speler won de Franse spelmaker in 2002 met de 'Koninklijke' de Champions League.

Dit seizoen eindigde Real in de Spaanse competitie op de tweede plaats, 2 punten achter stadgenoot Atlético. De ploeg van Zidane strandde in de Champions League in de halve finales tegen Chelsea. De Spaanse beker ging naar FC Barcelona, de nationale Supercup was voor Athletic.

Leugen

Eerder deze maand brachten Spaanse media al naar buiten dat Zidane aan zijn spelers zou hebben verteld dat hij vertrekt. Hij ontkende dat toen stellig. "Hoe zou ik mijn spelers nu kunnen zeggen dat ik vertrek? Het is een leugen", zei Zidane, die wel erkende dat hij met de clubleiding zou gaan praten over zijn toekomst.

"We moeten zijn beslissing respecteren en hem onze waardering tonen voor zijn professionaliteit, toewijding en passie in al die jaren", aldus Real in een verklaring. "Zidane is een mythe in de geschiedenisboeken van Real Madrid. Hij is meer dan alleen speler en trainer van deze club. Hij zit bij Real Madrid in het hart. Dit is en blijft altijd zijn thuis."

Als opvolger van Zidane valt vooral de naam van Conte. Ook diens landgenoot Massimiliano Allegri wordt genoemd, al keert Allegri volgens Italiaanse media terug bij Juventus dat een tegenvallend seizoen beleefde onder Andrea Pirlo.

Meer uit Voetbal

Arteta wil met Arsenal hegemonie Manchester City doorbreken

LONDEN (ANP/AFP) - Arsenal-trainer Mikel Arteta wil met zijn ploeg Manchester City van de troon stoten in de Premier League. De Spanjaard beseft dat Arsenal het in de titelrace niet in eigen hand heeft, maar doet een beroep op zijn spelers om gefocust te blijven.

30 minuten geleden
AZ mogelijk weer met Zeefuik tegen Go Ahead Eagles

ALKMAAR (ANP) - AZ kan zondag mogelijk weer beschikken over Lequincio Zeefuik. De 19-jarige aanvaller maakt volgens zijn trainer Maarten Martens stappen vooruit na zijn blessure. De Alkmaarders spelen zondag uit tegen Go Ahead Eagles.

1 uur geleden
Giménez en Timber twijfelachtig voor Feyenoord tegen NEC

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord moet het zondag tegen NEC mogelijk doen zonder Santiago Giménez en Quinten Timber. Dat zei trainer Arne Slot vrijdag tijdens de persconferentie.

1 uur geleden
Riedewald vertrekt aan einde van seizoen bij Crystal Palace

LONDEN (ANP) - Jairo Riedewald vertrekt aan het einde van het seizoen transfervrij bij Crystal Palace. De club uit Londen heeft besloten zijn aflopende contract niet te verlengen.

3 uur geleden
Pochettino vindt vertrek bij Chelsea 'niet einde van wereld'

LONDEN (ANP/AFP) - Mauricio Pochettino vindt het niet het eind van de wereld als hij aan het eind van het seizoen weg is bij Chelsea. Dat zei de Argentijnse trainer tijdens een persconferentie. Hij ligt onder vuur bij de Londenaren in een teleurstellend seizoen.

3 uur geleden
FC Twente kan met fitte selectie derde plaats veiligstellen

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente krijgt zondag mogelijk een tweede kans om de derde plaats van de Eredivisie veilig te stellen. De club moet daarvoor winnen van FC Volendam en afwachten of AZ punten verliest bij Go Ahead Eagles.

3 uur geleden
Aanvaller Gnabry komt dit seizoen niet meer in actie voor Bayern

MÜNCHEN (ANP) - Serge Gnabry komt dit seizoen niet meer in actie voor Bayern München. De aanvaller heeft woensdag een hamstringblessure opgelopen tijdens het verloren duel met Real Madrid in de halve finale van de Champions League (2-1).

4 uur geleden