Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

RB Leipzig alleen aan kop na zege op Augsburg

RB Leipzig alleen aan kop na zege op Augsburg

AUGSBURG (ANP) - RB Leipzig heeft FC Augsburg van zich afgeschud aan kop van de Bundesliga. De ploeg uit Leipzig won het duel bij de medekoploper met 2-0 en gaat met tien punten uit vier duels voorlopig alleen aan de leiding. Eintracht Frankfurt kan zondag bij winst op 1. FC Köln op gelijke hoogte komen.

Angeliño zette Leipzig op slag van rust op voorsprong. De oud-speler van PSV, die door Manchester City aan de Duitsers is verhuurd, kopte op aangeven van Dani Olmo de 1-0 binnen. In de tweede helft zorgde invaller Yussuf Poulsen met een fraai schot voor de 2-0.

Justin Kluivert maakte in de slotfase zijn debuut bij Leipzig. Jeffrey Gouweleeuw speelde bij Augsburg de hele wedstrijd.

Bayer Leverkusen heeft na drie gelijke spelen tegen FSV Mainz de eerste competitiezege geboekt. De ploeg van coach Peter Bosz won met 1-0 in Mainz. Lucas Alario maakte na een half uur het enige doelpunt voor Leverkusen, waar Daley Sinkgraven een basisplaats had. Bij Mainz speelden Jean-Paul Boëtius en Jeremiah St. Juste de hele wedstrijd.

Haaland

Borussia Dortmund klom door een zege op Hoffenheim naar de tweede plaats. Invaller Marco Reus bezorgde Dortmund op aangeven van Erling Haaland de winst. Borussia heeft na vier duels negen punten.

Stuttgart won met 2-0 bij Hertha BSC en klom met zeven punten naar de derde plaats. Marc-Oliver Kempf en Gonzalo Castro scoorden voor de Zuid-Duitse club die promoveerde uit de 2. Bundesliga. Bij de Berlijners moest Deyovaisio Zeefuik al vroeg invallen en kwam Javairô Dilrosun in de tweede helft in de ploeg. Zij konden de nederlaag niet voorkomen.

Meer uit Voetbal

Juve pakt na achterstand door twee penalty's punt in Cagliari

CAGLIARI (ANP) - Juventus heeft ondanks een 2-0-achterstand bij rust een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Cagliari. Het werd 2-2. De eindstand werd vlak voor tijd bepaald door Cagliari-verdediger Alberto Dossena, die de bal in eigen doel werkte.

1 uur geleden
Dender van trainer Timmy Simons naar hoogste niveau in België

BOUSSU (ANP) - De Belgische voetbalclub Dender is gepromoveerd naar het hoogste niveau. De club wordt getraind door oud-PSV'er Timmy Simons (47), die 94 interlands speelde voor België.

1 uur geleden
Roda JC verspeelt tegen De Graafschap punten in promotiestrijd

KERKRADE (ANP) - Roda JC heeft in de strijd om promotie dure punten verspeeld. De nummer 2 van de Keuken Kampioen Divisie speelde thuis met 1-1 gelijk tegen De Graafschap en kan koploper Willem II nu zien uitlopen en achtervolger FC Groningen dichterbij zien komen.

1 uur geleden
Manier degradatie komt hard aan bij supportersvereniging Vitesse

ARNHEM (ANP) - De manier waarop Vitesse uit de Eredivisie verdwijnt is hard aangekomen bij de supporters van Vitesse. Dat zegt Susanne Wichhart, de voorzitter dan de Supportersvereniging Vitesse. De Arnhemse club kreeg vrijdagmiddag 18 punten in mindering van de licentiecommissie van de KNVB.

3 uur geleden
Manchester United vindt in Wilcox nieuwe technisch directeur

MANCHESTER (ANP) - Manchester United heeft Jason Wilcox aangesteld als nieuwe technisch directeur. Hij komt over van Southampton naar de club van trainer Erik ten Hag.

3 uur geleden
Villa-keeper Martínez toch geschorst na twee gele kaarten

BIRMINGHAM (ANP) - De Argentijnse keeper Emiliano Martínez moet de eerste wedstrijd van zijn club Aston Villa in de halve finale in de Conference League missen. Hij mocht donderdagavond nog op het veld blijven staan nadat hij twee gele kaarten had gekregen, maar is toch geschorst voor de volgende wedstrijd, bevestigt de UEFA aan Sky Sports.

5 uur geleden
City mogelijk zonder Haaland en De Bruyne in FA Cup

MANCHESTER (ANP) - Manchester City kan zaterdag in de halve finale van de FA Cup mogelijk geen beroep doen op Erling Haaland en Kevin De Bruyne. Beiden werden woensdag gewisseld in de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid.

5 uur geleden