Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rapport vakbond: voetballers voelen zich vaker onveilig op veld

Rapport vakbond: voetballers voelen zich vaker onveilig op veld

MANCHESTER (ANP) - Voetballers voelen zich steeds vaker onveilig op en rond het veld. Dat blijkt uit een rapport van spelersvakbond FIFpro. Als voorbeelden noemen voetballers het afsteken van vuurwerk, veldbestormers en supporters die spelers verbaal beledigen.

FIFpro meldt in het rapport ook dat spelers het niet prettig vinden dat ze de toenemende agressie vaak in stilte moeten accepteren in plaats van dat ze er over kunnen praten. Als ze er wel over praten, is de kans groot dat het geweld toeneemt. Ook zou het hun kans op werk, of een transfer naar een andere club, kleiner maken.

De bevindingen in het rapport 'De impact van geweld tegen voetballers op hun werkplek' zijn gebaseerd op interviews met spelers, een onderzoek onder 41 nationale voetbalbonden, berichten in de media en een onderzoeksrapport van dr. Joel Rookwood van de University College Dublin.

Ernstige gevolgen

Misbruik of geweld kan ernstige gevolgen hebben. 88 procent van de vakbonden zegt dat de dreiging van geweld leidt tot slechte prestaties van spelers en 83 procent geeft aan dat het bijdraagt aan geestelijke gezondheidsproblemen zoals depressie.

98 procent van de vakbonden gaf aan dat ze meer gebruik van technologie zoals beveiligingsscanners en gezichtsherkenning zouden verwelkomen om daders te pakken en af te schrikken, terwijl 88 procent zegt dat clubs ook meer moeten doen om gewelddadige fans de toegang te ontzeggen.

Meer uit Voetbal

Spaanse tienersensatie Yamal nu ook jongste finalist op EK

BERLIJN (ANP) - Lamine Yamal heeft weer een record toegevoegd aan zijn erelijst. De Spaanse aanvaller mag zich nu ook de jongste speler ooit in een EK-finale noemen. Yamal, 17 jaar en 1 dag oud, staat om 21.00 uur aan de aftrap van de Europese eindstrijd tegen Engeland in het Olympiastadion van Berlijn.

1 uur geleden
Spanje start met Carvajal en Le Normand in finale tegen Engeland

BERLIJN (ANP) - Dani Carvajal en Robin Le Normand beginnen om 21.00 uur met Spanje aan de finale van het EK tegen Engeland. Beide verdedigers waren geschorst voor de halve eindstrijd tegen Frankrijk (2-1). Ze werden toen vervangen door Jesús Navas en Nacho, die nu weer plaatsmaken voor het tweetal.

1 uur geleden
Ten Hag haalt spits Zirkzee naar Manchester United

MANCHESTER (ANP) - Spits Joshua Zirkzee vervolgt zijn carrière bij Manchester United. De Nederlandse international heeft bij de club van trainer Erik ten Hag een contract getekend tot de zomer van 2029. Dat meldt United via officiële kanalen.

3 uur geleden
Malacia weer terug op het trainingsveld van Manchester United

MANCHESTER (ANP) - Tyrell Malacia is terug op het trainingsveld van Manchester United. De 24-jarige linksback is hersteld van een langdurige knieblessure die hem het gehele afgelopen seizoen aan de kant heeft gehouden.

4 uur geleden
Burgemeester Arnhem doet oproep aan KNVB om Vitesse te helpen

ARNHEM (ANP) - Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem heeft in een brief aan de KNVB een oproep gedaan om voetbalclub Vitesse te helpen met de licentie. "Vitesse heeft een nieuwe kans nodig om de wederopbouw mogelijk te maken. Geef ons die kans", schrijft de burgemeester.

6 uur geleden
Japanner Sugawara verruilt AZ voor Southampton

SOUTHAMPTON (ANP) - De Japanse international Yukinari Sugawara verruilt AZ voor Southampton in de Premier League. De 24-jarige verdediger tekent een contract voor vier jaar in Southampton.

8 uur geleden
Uruguay derde op Copa América na zege op Canada na strafschoppen

CHARLOTTE (ANP/RTR) - Uruguay is derde geworden op de Copa América. De ploeg van coach Marcelo Bielsa versloeg in de wedstrijd om de derde plaats in het Amerikaanse Charlotte Canada na strafschoppen. Luis Suárez zorgde in de reguliere speeltijd voor de late gelijkmaker: 2-2.

12 uur geleden