Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rapport over cultuur bij NPO komt 'rond de zomer'

Rapport over cultuur bij NPO komt 'rond de zomer'

HILVERSUM (ANP) - De Onderzoekscommissie Gedrag en Cultuur Omroepen (OGCO) komt "rond de zomer" met het rapport naar de werksfeer bij de NPO. De commissie werd vorig jaar november in het leven geroepen na het Volkskrantartikel over het vermeende grensoverschrijdende gedrag van onder anderen Matthijs van Nieuwkerk bij De Wereld Draait Door (DWDD).

Aanvankelijk zou er alleen onderzoek worden gedaan naar DWDD, maar dat werd verbreed nadat meer meldingen waren gekomen over vergelijkbare gevallen binnen de gehele publieke omroep.

De commissie staat onder voorzitterschap van oud-minister Martin van Rijn. "We vinden het belangrijk om iedereen die bij de omroepen werkt of heeft gewerkt met regelmaat op de hoogte te houden van de activiteiten van de commissie, maar ook om hen op te roepen om vooral informatie te delen die van belang kan zijn voor het onderzoek", aldus Van Rijn. Ook onder anderen oud-presentator en burgemeester Sjors Fröhlich maakt deel uit van de commissie.

Preventie

Van Rijn vindt het belangrijk dat niet alleen wordt gekeken naar wat er is gebeurd, maar dat ook de bouwstenen worden aangedragen voor het vermijden van dit soort situaties in de toekomst. Tijdens het onderzoek wordt gesproken met verscheidene betrokkenen. (Oud-)medewerkers van de landelijke publieke omroepen kunnen belangrijke informatie delen via de website van de commissie.

In november publiceerde de Volkskrant meerdere artikelen over grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij DWDD. Tientallen oud-medewerkers deden hun verhaal aan de krant. Het zou gaan om jarenlang kleineren en terroriseren. Presentator Van Nieuwkerk legde zijn werkzaamheden na de publicatie van het artikel neer.

Meer uit Binnenland

Dodelijk slachtoffer brugongeluk Lochem werkte bij bouwer Aertssen

STABROEK (ANP) - Een van de dodelijke slachtoffers bij het brugongeluk in Lochem van woensdag werkte voor het Belgische bouwbedrijf Aertssen. Dit concern leverde kranen en hijsmaterieel voor de bouwplaats waar de brug in aanbouw was.

11 minuten geleden
Zo'n 800 statushouders op wachtlijst voor gastgezin Takecarebnb

AMSTERDAM (ANP) - Een kleine achthonderd mensen met een verblijfsstatus die nog in een asielzoekerscentrum zitten, staan op de wachtlijst voor plaatsing bij een tijdelijk gastgezin via de organisatie Takecarebnb. Ondanks de grote behoefte aan woonplekken voor deze zogenoemde statushouders, zijn er minder gastgezinnen voor statushouders dan voor Oekraïners, toen die zo'n twee jaar geleden naar Nederland kwamen, zegt directeur van Takecarebnb Robert Zaal.

18 minuten geleden
VluchtelingenWerk hamert op opvangplekken voor langere termijn

DEN HAAG (ANP) - Dat het maximumaantal van 2000 asielzoekers in Ter Apel afgelopen nacht overschreden is, laat volgens hulporganisatie VluchtelingenWerk opnieuw zien dat er snel structurele opvangplekken in heel het land bij moeten komen. "Zolang er geen nieuwe locaties voor de lange termijn bijkomen, blijft het pleisters plakken en domineren dagkoersen het nieuws", stelt de hulporganisatie.

1 uur geleden
Zes demonstranten krijgen boete om klimaatprotest A10 Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft zes demonstranten van Extinction Rebellion (XR) een boete van 200 euro opgelegd, omdat ze zich op 30 december op de snelweg A10 hebben begeven. Volgens het OM zijn zij strafbaar omdat ze gevaar op de weg hebben veroorzaakt. Dat meldt justitie donderdag.

1 uur geleden
Lokale partij Westerwolde betreurt dat nu dwangsom wordt geïnd

TER APEL (ANP) - Gemeentebelangen Westerwolde, een van de partijen in de raad van de gemeente Westerwolde, had "liever gehad" dat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) de afspraken was nagekomen dan dat er nu een dwangsom moet worden geïnd. Dat zegt fractievoorzitter Marco Visscher.

1 uur geleden
Weer minderjarige opgepakt voor dodelijke schietpartij Purmerend

PURMEREND (ANP) - De politie heeft opnieuw een minderjarige aangehouden voor het dodelijke schietincident bij het treinstation in Purmerend op 12 februari. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Amsterdam. De dagen na het incident werden al twee 16-jarige jongens uit Purmerend en een 18-jarige Amsterdammer aangehouden.

2 uur geleden
Meer ongelukken in steden met e-steps en slechte fietsstructuur

TILBURG (ANP) - In Nederland mag je met verreweg de meeste e-steps niet de openbare weg op, maar in veel andere landen wel. Daar zijn dan ook meer verkeersongelukken met letsel, meldt de universiteit van Tilburg.

2 uur geleden