Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rapport: minderheid Europese bedrijven op schema met klimaatdoel

Rapport: minderheid Europese bedrijven op schema met klimaatdoel

LONDEN (ANP) - Slechts 16 procent van het Europese bedrijfsleven heeft zich doelen gesteld om CO2-uitstoot tegen te gaan die in lijn zijn met het klimaatakkoord van Parijs. Dat berekende het Carbon Disclosure Project (CDP), een organisatie die bedrijven helpt hun impact op het milieu te meten.

Volgens het CDP zijn er goede bedoelingen te over. Zo hebben vorig jaar veel meer bedrijven zich klimaatdoelen gesteld die op wetenschappelijke kennis zijn gebaseerd, zogeheten science based targets (SBT's). De non-profitorganisatie spreekt van een toename van 85 procent.

Maar nog lang niet al die doelstellingen zullen bijdragen aan de begrenzing van de opwarming van de aarde tot maximaal 1,5 graad Celsius, zoals op de klimaatconferentie in Parijs van 2015 is afgesproken. Als alle bedrijven die op wetenschap gebaseerde klimaatdoelstellingen hanteren zich echt zouden toeleggen op de klimaatdoelen van Parijs, zou dit jaarlijks het equivalent van 300 megaton tot 450 megaton CO2 aan uitstoot schelen. Dat is ongeveer evenveel als Frankrijk en Nederland samen aan broeikasgassen uitstoten.

Onderzoekers baseerden zich op de gegevens van ruim 1200 bedrijven, waaronder zo'n 40 Nederlandse, die via het CDP hun inspanningen tegen klimaatverandering bekendmaken. Daarbij valt op dat veel bedrijven wel harde doelstellingen hebben geformuleerd voor het tegengaan van klimaatverandering, maar minder ondernemers ook concrete plannen hebben om schaarste aan schoon water en ontbossing tegen de gaan. Slechts 1 op de 20 deelnemers aan het onderzoek heeft voor alle drie de thema's een actieplan opgesteld.

Meer uit Financieel

Gasprijs daalt door hoop einde staking lng-fabrieken Australië

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De Europese gasprijs is donderdag gedaald door de hoop dat de staking bij productiefaciliteiten voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) in Australië nog deze week zal worden beëindigd. Die fabrieken zijn goed voor ongeveer 7 procent van de wereldwijde lng-leveringen. De dreigende verstoring van die gasleveringen door de werkonderbrekingen stuwden afgelopen weken de gasprijs.

7 minuten geleden
Schiphol en afhandelaren komen met plan om werk lichter te maken

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol heeft met de zes bagageafhandelaren op de luchthaven een plan ingediend bij de Arbeidsinspectie om zo het fysiek zware werk in bagagehallen lichter te maken. Eerder tikte de toezichthouder de afhandelbedrijven nog op de vingers, omdat zij te weinig deden aan het verlichten van het fysiek zware werk door personeel. Inmiddels hing de bedrijven zelfs een dwangsom boven het hoofd.

8 minuten geleden
Supers klagen over te lage vergoeding voor statiegeldflessen

WOERDEN (ANP) - Tientallen supermarkten klagen dat ze in juni te weinig vergoeding hebben gekregen voor het inzamelen van statiegeldflessen en -blikjes. Statiegeld Nederland zoekt uit of de ondernemers die zich hebben gemeld bij branchevereniging het Vakcentrum een vergoeding kunnen krijgen, bevestigen de organisaties na berichtgeving door de NOS.

41 minuten geleden
Moederbedrijf FlixBus boekt recordomzet in eerste jaarhelft

MÜNCHEN (ANP) - Flix, het Duitse moederbedrijf van de aanbieder van lange busreizen FlixBus, heeft in de eerste helft van dit jaar een recordomzet geboekt. De opbrengsten stegen op jaarbasis met ruim 50 procent tot 860 miljoen euro. Ook het aantal passagiers nam met ruim de helft toe. Voor het hele jaar verwacht Flix een omzetgroei van ruim 25 procent.

1 uur geleden
Toezichthouder: over week duidelijkheid over straling iPhone 12

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse telecomtoezichthouder heeft nog altijd geen duidelijkheid over de stralingsrisico's van Apples iPhone 12. De smartphone, waarvan de Franse waakhond vorige week meldde dat deze te veel elektromagnetische straling afgeeft, wordt nog steeds onderzocht door de Rijksdienst voor Digitale Infrastructuur (RDI), meldt een woordvoerder. Volgende week worden volgens hem de resultaten verwacht.

1 uur geleden
Techinvesteerder Prosus onderaan in rode AEX na rentebesluit Fed

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging donderdag over een breed front omlaag. Beleggers verwerkten het besluit van de Federal Reserve om de rente in de Verenigde Staten niet verder te verhogen. De Amerikaanse centrale bank houdt daarmee voor de tweede keer dit jaar een pauze met het verhogen van de rente.

2 uur geleden
AEX koerst af op lager begin na rentebesluit Fed

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak koerst donderdag af op een lager begin van de nieuwe handelsdag. Beleggers verwerken het besluit van de Federal Reserve om de rente in de Verenigde Staten niet verder te verhogen. De Amerikaanse centrale bank houdt daarmee voor de tweede keer dit jaar een pauze met het verhogen van de rente.

3 uur geleden