Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Randstad wil meer statushouders aan een baan helpen

Randstad wil meer statushouders aan een baan helpen

DIEMEN (ANP) - Uitzendconcern Randstad ziet kansen om meer statushouders aan het werk te helpen. Werner Klaassen, algemeen directeur bij Randstad Nederland, noemt het "onbegrijpelijk" dat er op een enorm krappe arbeidsmarkt mensen aan de zijlijn staan die heel graag willen werken. Daar wil hij met Randstad verandering in brengen.

Asielzoekers worden statushouders zodra ze een verblijfsvergunning krijgen. Maar het lukt ze vaak niet om een baan te vinden, bijvoorbeeld omdat ze de taal niet spreken of niet de juiste opleiding hebben. "Volgens recent onderzoek van het CBS is na vijf jaar 58 procent van de statushouders nog niet aan het werk. En hoe langer je zonder werk zit, des te lastiger wordt het om hier je draai te vinden."

Klaassen merkt op dat werkgevers vaak terughoudend zijn om statushouders aan te nemen, terwijl daar in zijn ogen geen reden voor is. "Dit zijn mensen die graag willen werken, die soms letterlijk in de rij staan om aan de slag te kunnen." Door meer aandacht te hebben voor de begeleiding van statushouders denkt Randstad een flink arbeidspotentieel aan te boren.

Statushouders en vluchtelingen

In heel vorig jaar lukte het Randstad om in Nederland 4750 nieuwkomers aan de slag te krijgen. In die groep zaten onder meer statushouders, maar ook bijvoorbeeld vluchtelingen. Het bedrijf durft niet te zeggen met hoeveel dit aantal kan worden opgevoerd, maar het zou zomaar om duizenden extra mensen kunnen gaan.

In Almere heeft Randstad donderdag "het eerste Inzendbureau van Nederland" geopend. Het gaat om een pop-upevenement, waarop het concern wilde laten zien hoe statushouders makkelijker met werkgevers in contact kunnen worden gebracht. Randstad heeft ook een stappenplan opgezet om deze aanpak in het hele land in zijn werkwijze op te nemen.

Verschillende talen

Tijdens het evenement konden werkgevers zich presenteren aan statushouders. Na afloop werden de aanwezigen persoonlijk benaderd. Randstad zette ook tolken in en het bedrijf had uitnodigingen in verschillende talen op relevante plekken verspreid, zoals buurtcentra en COA-locaties.

Meer uit Financieel

Amerikaanse banken profiteren van herstel zakenbankieren

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse banken Morgan Stanley en Bank of America hebben in het afgelopen kwartaal geprofiteerd van een herstel in zakenbankieren, het adviseren bij fusies en overnames, het begeleiden van beursgangen en de handel in aandelen en obligaties.

1 dag geleden
Autoproducent Tesla werft opnieuw personeel na grote ontslagronde

AUSTIN (ANP) - De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Tesla is van plan bijna achthonderd nieuwe werknemers aan te nemen, slechts drie maanden nadat topman Elon Musk de grootste reeks ontslagen in de geschiedenis van het bedrijf abrupt had aangekondigd. De functies verschenen de afgelopen weken gestaag op de carrièrepagina van Tesla, meldt persbureau Bloomberg op basis van een eigen analyse.

1 dag geleden
Activistische druk op eigenaar datingapp Tinder groeit

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De eigenaar van datingapp Tinder staat onder steeds grotere druk om de prestaties te verbeteren. De activistische belegger Starboard Value heeft namelijk een belang genomen in Tinder-eigenaar Match Group. Het is de derde activistische belegger die dit jaar in Match is gestapt om aan te dringen op verbetering.

1 dag geleden
Nederland exporteert meer bloemen naar Oost-Europa

ZOETERMEER (ANP) - De Nederlandse export van bloemen is in de eerste helft van 2024 met 5 procent gegroeid tot een waarde van 2,5 miljard euro, meldt de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB). In het eerste kwartaal bleef het aantal verkochte bloemen nog vrijwel onveranderd ten opzichte van een jaar geleden. Volgens VGB-directeur Matthijs Mesken lijkt vooral de afzet naar Oost-Europese landen de groeimotor van de sector te zijn.

1 dag geleden
Samenwerking Yara en PepsiCo voor duurzamer geteelde snacks

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse frisdrank- en snackproducent PepsiCo heeft een deal gesloten met kunstmestproducent Yara International om boeren in Europa duurzamer te laten produceren. Daarbij gaat Yara duurzamere voedingsstoffen voor gewassen aan boeren leveren, die de aardappelen en andere gewassen vervolgens verkopen aan PepsiCo. De meststoffen komen voor een deel uit de Nederlandse kunstmestfabriek van Yara in Zeeuws-Vlaanderen.

1 dag geleden
Tonnen boete voor Kruidvat voor heimelijk volgen websitebezoekers

DEN HAAG (ANP) - De eigenaar van drogisterijketen Kruidvat heeft een boete van 600.000 euro gekregen voor privacyschendingen. Het bedrijf volgde het internetgedrag van bezoekers van de site Kruidvat.nl namelijk zonder dat deze mensen dat wisten. Daarmee verwerkte Kruidvat-moederbedrijf AS Watson deze persoonlijke gegevens onrechtmatig.

1 dag geleden
Cartier-eigenaar Richemont ziet Chinese verkopen met kwart dalen

GENÈVE (ANP/BLOOMBERG) - Het Zwitserse luxeconcern Richemont, bekend van dure merken als Chloé en Cartier, heeft last van een dalende vraag in China door een haperende economie. In het afgelopen kwartaal daalden de verkopen in China met 27 procent, maakte het bedrijf bekend. Richemont wijt de daling aan een laag consumentenvertrouwen onder Chinezen.

1 dag geleden