Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Randstad verliest op groengekleurd Damrak

Randstad verliest op groengekleurd Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Uitzendconcern Randstad was dinsdag een van de weinige verliezers bij de hoofdfondsen op de beurs in Amsterdam. Beleggers waren niet tevreden over de resultaten van het bedrijf. Het algehele beurssentiment was wel positief. Elders in Europa gaven meer grote bedrijven een kijkje in de boeken. Ook hielden de financiële markten de ontwikkelingen rond de uitbraak van het nieuwe coronavirus in China scherp in de gaten.

De AEX-index in Amsterdam sloot 1,1 procent in de plus op 623,85 punten. De MidKap steeg 2 procent tot 972,86 punten. Parijs, Londen en Frankfurt kregen er tot 1 procent bij.

Randstad ging 0,7 procent lager de handel uit en eindigde daarmee onderaan in de AEX. De uitzender zag de omzet in het slotkwartaal van 2019 dalen. Ook in de eerste weken van het nieuwe jaar vielen de opbrengsten lager uit. Verfbedrijf AkzoNobel en supermarktconcern Ahold Delhaize, die woensdag met cijfers komen, volgden met minnen van 0,6 en 0,5 procent. Bedrijven als chipmachinemaker ASML, industriebedrijf Aalberts en tech-investeerder Prosus waren wel duidelijk in trek, met plussen tot 4,1 procent.

Flow Traders

In de MidKap kampte beursintermediair Flow Traders (min 3,9 procent) met een adviesverlaging door UBS. Bij de kleinere bedrijven klom Alfen 5 procent. De laadpalenfabrikant gaat bij wijze van proef een samenwerking aan met softwarebedrijf Moixa om het laden van elektrische voertuigen in het Verenigd Koninkrijk te innoveren.

In Frankfurt won Deutsche Telekom bijna 4 procent. Een Amerikaanse rechter heeft groen licht geven voor de langverwachte fusie tussen dochterbedrijf T-Mobile US en branchegenoot Sprint. TUI dikte ruim 13 procent aan. De Duits-Britse reisorganisatie profiteerde van het wegvallen van zijn failliete branchegenoot Thomas Cook en verhoogde zijn winstverwachting.

Koersen

Het Duitse maaltijdbestelbedrijf Delivery Hero, dat ook met cijfers kwam, won bijna 5 procent in Frankfurt. In Amsterdam profiteerde branchegenoot Just Eat Takeaway (plus 4,1 procent) van een adviesverhoging door JPMorgan.

De euro was 1,0914 dollar waard tegen 1,0912 een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1 procent duurder op 50,06 dollar. Brentolie kostte 1,6 procent meer op 54,12 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Federal Reserve komt vermoedelijk met kleine renteverhoging

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse Federal Reserve zal naar verwachting later op woensdag de rente opnieuw verhogen in de strijd tegen de inflatie. Dat zou de negende renteverhoging op rij zijn. Wel wordt verwacht dat de Amerikaanse centrale bank de rente wat minder agressief zal opvoeren dan eerder werd voorzien. Dat komt door de recente onrust in de bankensector. Die werd veroorzaakt door het omvallen van de Amerikaanse banken Silicon Valley Bank en Signature Bank.

1 uur geleden
Koopwoningen in februari goedkoper dan jaar eerder

DEN HAAG (ANP) - Koopwoningen waren in februari voor het eerst in bijna tien jaar weer eens goedkoper dan een jaar eerder. De prijzen gingen op jaarbasis 0,8 procent omlaag, melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

4 uur geleden
Koopwoningen in februari goedkoper dan jaar eerder

DEN HAAG (ANP) - Koopwoningen waren in februari voor het eerst in bijna tien jaar weer eens goedkoper dan een jaar eerder. De prijzen gingen op jaarbasis 0,8 procent omlaag, melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

4 uur geleden
IMF en Oekraïne akkoord over ruim 15 miljard aan noodfinanciering

WASHINGTON (ANP) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft een voorlopig akkoord bereikt met Oekraïne over noodkredieten van omgerekend 15,6 miljard dollar voor een periode van vier jaar. Het Oost-Europese land vecht een oorlog uit met Rusland, dat ruim een jaar geleden Oekraïne binnenviel. Dat heeft grote schade aan de economie veroorzaakt en daarom is Oekraïne hard op zoek naar financiële hulp. Het uitvoerend bestuur van het IMF moet de overeenkomst nog goedkeuren.

5 uur geleden
Afgeprijsde sportkleding zet winst Nike onder druk

BEAVERTON (ANP) - Sportkledingfabrikant Nike heeft afgelopen kwartaal een lagere winst behaald dan een jaar eerder. Het bedrijf probeert overtollige voorraden weg te werken en prijst veel artikelen daarom af. In combinatie met gestegen marketing-, materiaal- en vervoerskosten zette dat de winstmarges onder druk. De omzet steeg wel, dankzij goede verkoopcijfers in onder andere Noord-Amerika en Europa.

6 uur geleden
Beurzen New York boeken winst na opluchting over bankensector

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met aanzienlijke winsten gesloten, waarbij vooral kleinere banken herstel toonden na eerdere zorgen over hun financiële stabiliteit. Zo schoot het aandeel First Republic 30 procent omhoog nadat de zorgen van beleggers iets naar de achtergrond waren verdwenen.

7 uur geleden
TotalEnergies scherpt CO2-doelen aan, milieuorganisaties kritisch

PARIJS (ANP/AFP) - Olie- en gasconcern TotalEnergies heeft zijn doelen voor de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen aangescherpt. De uitstoot van alle verkochte olieproducten moet over twee jaar met 30 procent zijn gedaald ten opzichte van 2015. Eerder gold die doelstelling nog voor 2030. Milieuorganisatie Greenpeace blijft sceptisch.

7 uur geleden