Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Randstad profiteert waarschijnlijk van herstel economie

Randstad profiteert waarschijnlijk van herstel economie

DIEMEN (ANP) - Uitzendconcern Randstad heeft in het derde kwartaal waarschijnlijk geprofiteerd van het herstel van de economie. Daardoor trekt de vraag naar uitzendkrachten ook weer aan. Hoe de resultaten precies uitpakken, maakt Randstad donderdagochtend bekend. In een toelichting op de cijfers zal topman Jacques van den Broek waarschijnlijk ook ingaan op de personeelstekorten waarmee diverse sectoren inmiddels kampen.

Randstad slaagde er in de voorgaande periode al in om meer omzet te boeken dan voor de coronacrisis. Ook ging er toen weer een winst in de boeken, waar in dezelfde periode vorig jaar nog verlies werd geleden. Uitgaande van de inschattingen van analisten heeft het gunstige beeld uit het tweede kwartaal zich in de afgelopen maanden voortgezet, al zal de omzetstijging op jaarbasis waarschijnlijk minder sterk uitvallen. In de vergelijkbare periode vorig jaar krabbelde Randstad namelijk al weer op van de grote coronaklap eerder dat jaar.

"Nu de markten zich beginnen te herstellen, keren trends van voor de pandemie terug, zoals schaarste aan talent", zei Van den Broek in juli al. In Nederland was het voor werkgevers in onder meer de zorg, het onderwijs en in de horeca toen al erg moeilijk om personeel te vinden. "De situatie wordt elke maand nijpender", stelde de topman van Randstad vast. Mogelijk kan Van den Broek nu beter inschatten hoe lang deze situatie op de arbeidsmarkt zal aanhouden en aangeven wat dit voor Randstad betekent.

Meer uit Financieel

HDN: hypotheekmarkt lijkt zich voorzichtig te herstellen

DE MEERN (ANP) - Het aantal hypotheekaanvragen is in het derde kwartaal van dit jaar nagenoeg gelijk gebleven ten opzichte van een kwartaal eerder. Er lijkt daarmee volgens Hypotheken Data Netwerk (HDN) sprake van enig herstel op de hypotheekmarkt.

4 minuten geleden
Koperprijs op laagste niveau sinds eind mei

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De prijs van koper is gedaald naar het laagste niveau sinds eind mei en staat nu op ongeveer 8000 dollar per ton. Op de Londense metaalmarkt dook hij er zelfs even iets onder. Door de zorgen over de rente en de afzwakkende economie staat de koperprijs onder druk.

22 minuten geleden
Ook ING verhoogt spaarrente naar 1,5 procent

AMSTERDAM (ANP) - ING verhoogt de spaarrente halverwege deze maand naar 1,5 procent. Daarmee kruipt de rente voor een groot deel van de Nederlandse spaarders weer wat verder omhoog. Eerder ging de rente bij Rabobank al naar 1,7 procent en ABN AMRO kondigde een renteverhoging aan tot 1,5 procent.

1 uur geleden
VEH: huiseigenaren onnodig verplicht tot aanschaf warmtepomp

AMERSFOORT (ANP) - Bijna 2,5 miljoen huiseigenaren worden ten onrechte verplicht een warmtepomp aan te schaffen als de plannen van het demissionaire kabinet doorgaan. Dat stelt de Vereniging Eigen Huis (VEH).

1 uur geleden
AEX zakt verder weg, informatieleverancier RELX wel omhoog

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index in Amsterdam is woensdag met verlies geopend, in navolging van de stevige minnen op Wall Street een dag eerder. De rentevrees blijft de markten in een greep houden. Informatieleverancier RELX wist wel de weg omhoog te vinden dankzij een koopadvies van zakenbank Goldman Sachs.

1 uur geleden
PostNL: postzegel wordt duurder in 2024

DEN HAAG (ANP) - Het versturen van post wordt duurder. De prijs van een postzegel stijgt vanaf 1 januari volgend jaar van 1,01 euro naar 1,09 euro, meldt PostNL. Volgens de post- en pakketbezorger is dat nodig omdat er steeds minder post wordt verstuurd, terwijl de kosten voor PostNL wel omhoog gaan.

2 uur geleden
Bonden akkoord met Schiphol over verlenging urentoeslag in 2024

SCHIPHOL (ANP) - Schoonmakers en beveiligers op Schiphol blijven ook volgend jaar recht houden op een toeslag, heeft de luchthaven afgesproken met vakbonden. Deze bedraagt tot 1 september 1,40 euro per uur. Daarna gaat het tot het einde van 2024 om 70 eurocent per uur. "Met behoud van de toeslag slaan we twee vliegen in één klap: werknemers kunnen hun dagelijkse boodschappen blijven betalen en Schiphol prijst zichzelf niet uit de markt als werkplek", stelt FNV-bestuurder Jaap de Bie.

2 uur geleden