Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Randstad: lhbti'er ervaart op werk nog altijd discriminatie

Randstad: lhbti'er ervaart op werk nog altijd discriminatie

AMSTERDAM (ANP) - Bedrijven en organisaties hebben al veel gedaan om een inclusieve werkplek op te zetten, maar nog lang niet genoeg. Dat zegt uitzendbureau Randstad in een wereldwijd onderzoek naar de lhbti-gemeenschap op het werk. Meer dan een kwart van de ondervraagden zegt dat discriminatie de afgelopen vijf jaar erger is geworden. Een derde van de mensen denkt dat hun seksuele voorkeur of genderidentiteit een negatieve invloed heeft gehad op hun carrière.

Het onderzoek is verschenen in aanloop naar de Pride-maand, die volgende week zaterdag begint. Volgens Randstad, dat sprak met ruim 2300 mensen uit de lhbti-gemeenschap uit Australië, Duitsland, Frankrijk, Japan, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, zegt een op de drie mensen zich eenzamer te voelen op de werkplek dan vijf jaar geleden. Dit speelt meer onder jongere generaties dan onder oudere.

Meer dan een derde van de lhbti-medewerkers zegt ook minder gemotiveerd of productief te zijn als zij niet zichzelf kunnen zijn. En als er zorgen zijn over discriminatie op het werk, vertrekken mensen eerder. Ruim 40 procent van de ondervraagde mensen uit de lhbti-gemeenschap zegt tijdens hun carrière te maken te hebben gehad met discriminatie of vooroordelen.

Verbeteringen

De afgelopen jaren hebben ondervraagden ook verbeteringen gezien. Twee op de vijf lhbti-werknemers zeggen minder discriminatie te ervaren dan in 2019. Meer dan de helft van de ondervraagden geeft aan dat de werkgever "betekenisvolle acties" heeft ondernomen om een prettige werkplek te creëren.

Randstad-topman Sander van 't Noordende, zelf lid van de lhbti-gemeenschap, zegt dat een "zorgwekkend deel van de lhbti-gemeenschap" nog altijd kampt met discriminatie en gevolgen voor de carrière. "Alleen maar omdat ze zichzelf zijn", zegt hij.

Meer uit Binnenland

Koning Willem-Alexander vliegt mee in gevechtshelikopter

CARLISLE (ANP) - Koning Willem-Alexander heeft woensdag de helikopteroefening TAC Blaze bezocht in het Verenigd Koninkrijk. De koning vloog zelf mee in een Apache gevechtshelikopter om een indruk te krijgen van een trainingsvlucht.

2 uur geleden
Breda zet boa's en lichtmasten in tegen overlast bij station

BREDA (ANP) - Breda neemt in juni, juli en augustus extra veiligheidsmaatregelen rond het station en het nabijgelegen park Valkenberg. Het afgelopen jaar nam de overlast in dat gebied toe.

4 uur geleden
Dochter overleden moordverdachte Yvon K. wil inhoud kluis terug

BREDA (ANP) - De dochter van de Tilburgse Yvon K., de van moord verdachte vrouw die vorig jaar september zelfmoord pleegde vlak voordat de rechtbank uitspraak zou doen in haar zaak, wil dat het Openbaar Ministerie het beslag op ruim 227.000 cash opheft en aan haar teruggeeft. Het geld werd gevonden in de kluis van K., na haar overlijden.

5 uur geleden
Koos Meinderts en Edward van de Vendel winnen Zilveren Griffels

AMSTERDAM (ANP) - Schrijvers Koos Meinderts en Edward van de Vendel behoren dit jaar tot de winnaars van de Zilveren Griffel. Dat heeft boekenkoepel CPNB woensdag bekendgemaakt. Zij maken in september kans op een Gouden Griffel, de belangrijkste Nederlandse boekenprijs voor jeugdliteratuur.

5 uur geleden
AVROTROS zendt documentaire over Jan Cremer opnieuw uit

HILVERSUM (ANP) - AVROTROS zendt woensdagavond de documentaire De materie van Jan Cremer opnieuw uit. Dat doet de omroep vanwege het overlijden van de schrijver en kunstenaar. Cremer overleed woensdagochtend op 84-jarige leeftijd.

5 uur geleden
Meisje (3) met spoed naar ziekenhuis na ongeval in Breda

BREDA (ANP) - Een 3-jarig meisje is woensdagmiddag met spoed naar een ziekenhuis gebracht, nadat ze in Breda onder een taxibusje terecht was gekomen. Hoe ernstig de verwondingen precies zijn, moet nog blijken, zegt een politiewoordvoerder. "Het ziet eruit dat ze ernstig gewond is, maar dat is nog niet zeker en moet nog worden vastgesteld."

6 uur geleden
Blokkades toegangswegen campus Universiteit Wageningen weg

WAGENINGEN (ANP) - De blokkade van de twee toegangswegen naar de campus van de Universiteit Wageningen die demonstranten woensdagochtend hadden opgeworpen, is voorbij. Een woordvoerder van de tientallen studenten die eisten dat de universiteit direct de banden met Israël verbreekt, laat weten dat de betogers hebben besloten de blokkade op te heffen, omdat de actie in hun ogen succesvol was. Een woordvoerder van de universiteit bevestigt dat de blokkades weg zijn.

6 uur geleden