Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Randstad: HR-manager, monteur en IT-specialist het meest gevraagd

Randstad: HR-manager, monteur en IT-specialist het meest gevraagd

AMSTERDAM (ANP) - Door de enorme krapte op de arbeidsmarkt zijn er steeds meer beroepen met een grote kans op een baan. Dat meldt uitzendconcern Randstad in zijn jaarlijkse lijst van kansrijke beroepen. Dit jaar staan de HR-manager, IT-specialist, hovenier, installateur en monteur hoog in de lijst. Verder is er ook een grote vraag naar pedagogisch medewerkers, gezondheidszorgpsychologen (GZ-psychologen), bezorgers en medewerkers van klantenservices.

Randstad verwacht dat met de huidige krapte op de arbeidsmarkt, ook door de sterke economische groei en vergrijzing, er meer mensen in beweging zullen komen. Daarbij zijn de inhoud van de werkzaamheden en de beloning een belangrijke motivatie om van baan te wisselen. Volgens Randstad zullen werkgevers "alles uit de kast moeten trekken" om personeel te vinden of te behouden. Daarbij speelt ook de ontwikkeling van het coronavirus volgens de uitzender een rol.

Maar ook ontwikkelingen op het gebied van techniek, klimaat en politiek zijn volgens Randstad mogelijk van grote invloed op de kansrijkheid van banen. Daarbij wijst het uitzendconcern naar de afspraken die in het regeerakkoord staan, maar ook naar het groeiende belang van cybersecurity en de inzet die nodig is voor de energietransitie.

In de techniek, ICT, zorg en in het onderwijs staan volgens Randstad structureel de meeste vacatures open. Verder heeft de pandemie voor een grote vraag naar specifiek personeel als testers, klantenservicemedewerkers en bezorgers gezorgd. De vraag daarbij is of dit tijdelijk is. Volgens Randstad is het verder vooral zaak om vraag en aanbod beter bij elkaar te brengen.

Meer uit Financieel

Meldingen van nieuwe pinstoring in winkels

DEN HAAG (ANP) - Er zijn meldingen van een nieuwe pinstoring in winkels, na de landelijke storing bij pinbetalingen op donderdagavond. Bij de website allestoringen.nl zijn er honderden meldingen gekomen. De storing zou met name winkels in Amsterdam en Rotterdam treffen, aldus de website.

8 uur geleden
Russische rechtbank legt beslag op bezittingen Deutsche Bank

SINT-PETERSBURG (ANP/RTR) - Een Russische rechtbank heeft beslag laten leggen op bezittingen van Deutsche Bank in Rusland als onderdeel van een rechtszaak waarbij de Duitse bank is betrokken. Het gaat om geld, vastgoed en aandelen die Deutsche Bank in Rusland heeft.

10 uur geleden
Corruptieonderzoek naar landbouwminister China

BEIJING (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Chinese autoriteiten doen onderzoek naar landbouwminister Tang Renjian om ernstige schendingen van "wet en discipline". Dat heeft de nationale toezichthouder CCDI bekendgemaakt.

10 uur geleden
Flinke stijging nikkelprijs door onrust Nieuw-Caledonië

LONDEN (ANP/RTR/AFP/BLOOMBERG) - De prijs van nikkel, dat bijvoorbeeld wordt gebruikt voor roestvrij staal en batterijen, is gestegen naar het hoogste niveau sinds augustus vorig jaar door de onrust in Nieuw-Caledonië. Het Franse overzeese gebied is een belangrijke producent van nikkel en door de rellen is de productie van het metaal op de eilandengroep ten oosten van Australië behoorlijk verstoord.

12 uur geleden
Canada bekijkt hogere importheffingen elektrische auto's China

OTTAWA (ANP/BLOOMBERG) - Canada overweegt de importheffingen op elektrische auto's uit China te verhogen, in navolging van de forse verhogingen door de Verenigde Staten. Dat heeft de Canadese minister voor Handel gezegd.

13 uur geleden
KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv

AMSTELVEEN (ANP) - KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv. In ieder geval tot en met eind augustus wil de luchtvaartmaatschappij dan niet meer naar de Israëlische stad "in verband met de aanhoudende onrust".

21 uur geleden
KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv

AMSTELVEEN (ANP) - KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv. In ieder geval tot en met eind augustus wil de luchtvaartmaatschappij dan niet meer naar de Israëlische stad "in verband met de aanhoudende onrust".

23 uur geleden