Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Randstad en Unilever stijgen op Damrak na kwartaalresultaten

Randstad en Unilever stijgen op Damrak na kwartaalresultaten

AMSTERDAM (ANP) - Uitzender Randstad en levensmiddelenconcern Unilever lieten donderdag stevige winsten zien op het Damrak na publicatie van de kwartaalcijfers. Randstad deed goede zaken dankzij het herstel van de economie, terwijl Unilever de hogere grondstofprijzen wist door te berekenen aan de consumenten. Een update van de strategie van maaltijdbezorger Just Eat Takeaway kon beleggers echter niet bekoren.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,3 procent hoger op 807,97 punten. De MidKap verloor 0,6 procent tot 1062,37 punten. Frankfurt, Parijs en Londen daalden tot 0,3 procent. Beleggers hielden ook de ontwikkelingen rond het in geldnood verkerende Chinese vastgoedconcern Evergrande in de gaten. Het aandeel Evergrande kelderde 12,5 procent in Hongkong na een handelsonderbreking van ruim twee weken.

Randstad prijkte bovenaan in de AEX met een plus van 4,2 procent. De uitzender boekte de hoogste kwartaalomzet ooit en zag de winst bijna verdubbelen ten opzichte van het derde kwartaal vorig jaar. Topman Jacques van den Broek kondigde tevens zijn vertrek aan. Hij wordt volgend jaar opgevolgd door Sander van 't Noordende.

Unilever

Unilever steeg 3,1 procent. Het levensmiddelenconcern had last van de coronamaatregelen in Zuidoost-Azië, maar zag de omzet stijgen dankzij prijsverhogingen. Ook heeft het bedrijf de operationele afsplitsing van de theetak afgerond. Unilever richt zich nu op een beursgang, verkoop of partnerschap van dit onderdeel.

Chipbedrijf Besi (plus 3,2 procent) stond eveneens in de kopgroep. Staalfabrikant ArcelorMittal sloot de rij met een min van 3,3 procent. Just Eat Takeaway zakte 1,8 procent. Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl bestempelde 2021 als het "piekjaar van verliezen". Na dit jaar zullen de verliezen verminderen en de marges verbeteren, verklaarde het bedrijf tijdens een beleggersdag.

RELX

Informatieleverancier RELX zag de omzet bij al zijn divisies oplopen en klom 1,7 procent. In de MidKap raakte Intertrust 5,6 procent kwijt. Topman Shankar Iyer sprak van een teleurstellende omzet in Nederland en Luxemburg vanwege een hoger personeelsverloop bij het trustkantoor. De trustsector ligt onder vuur van de toezichthouders vanwege witwassen en belastingontwijking. In Zürich zakte industrieconcern ABB 5 procent na een verlaging van de omzetverwachting.

De euro was 1,1642 dollar waard, tegen 1,1644 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,9 procent minder op 82,70 dollar. Brentolie werd 1,1 procent goedkoper op 84,86 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Point Biopharma schiet omhoog op Wall Street na overnamenieuws

NEW YORK (ANP) - Het medische bedrijf Point Biopharma is dinsdag fors meer waard geworden op de beurs in New York. De grotere farmaceut Eli Lilly koopt de ontwikkelaar van nieuwe behandelingen van kanker voor 1,4 miljard dollar, maakten de twee bedrijven bekend.

20 minuten geleden
Toch geen nabetaling van FrieslandCampina voor Thaise klant

BANGKOK (ANP) - FrieslandCampina hoeft een klant in Thailand toch geen nabetaling te doen van omgerekend 58 miljoen euro. Dat heeft het gerechtshof voor Handelszaken in Thailand geoordeeld. Een lagere rechter oordeelde twee jaar geleden dat het zuivelconcern vermeende schade van die klant wel moest vergoeden. Maar daartegen ging FrieslandCampina in beroep.

1 uur geleden
Huizen in EU voor het eerst sinds 2014 goedkoper dan jaar eerder

LUXEMBURG (ANP) - Huizen in de Europese Unie zijn in het tweede kwartaal gemiddeld 1,1 procent in prijs gezakt in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het is voor het eerst in negen jaar tijd dat de huizenprijzen in het landenblok op jaarbasis zijn gedaald, meldt Europees statistiekbureau Eurostat.

2 uur geleden
Geldmaat: klanten Rabobank en ING kunnen contactloos geld opnemen

WEESP (ANP) - Klanten van Rabobank en ING kunnen vanaf dinsdag geld opnemen uit een automaat zonder dat ze een bankpas in de geldautomaat hoeven te steken. Dit meldt Geldmaat, dat alle pinautomaten in Nederland in handen heeft. Een woordvoerster van Geldmaat meldt dat klanten van andere banken later ook contactloos geld op kunnen nemen. Klanten moeten daarbij nog wel de pincode intoetsen.

2 uur geleden
Spaanse elektrische autofabrikant maakt debuut op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - De beursgang van de Spaanse elektrische voertuigenfabrikant QEV Technologies op de Amsterdamse beurs levert het bedrijf een beurswaarde van 221 miljoen euro op. De notering volgde na een fusie met een lege beurshuls. Met het opgehaalde kapitaal wil QEV de productie in een voormalige Nissan-fabriek in Barcelona opvoeren.

2 uur geleden
Damen eist compensatie overheid om sancties tegen Rusland

GORINCHEM (ANP) - Scheepsbouwer Damen eist compensatie van de Nederlandse overheid voor financiële schade als gevolg van de sancties tegen Rusland. Daarvoor heeft het concern een rechtszaak aangespannen, bevestigt Damen na berichtgeving van persbureau Bloomberg.

3 uur geleden
Turkse inflatie loopt op tot ruim 61 procent

ANKARA (ANP/BLOOMBERG) - Turken waren in september ruim 61 procent meer kwijt aan hun boodschappen en diensten zoals een kappersbezoek. Daarmee is de inflatie in het land toegenomen in vergelijking met de voorgaande maanden.

4 uur geleden