Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Raketten afgevuurd op legerbasis Irak

Raketten afgevuurd op legerbasis Irak

BAGDAD (ANP/RTR/AFP) - Zeven raketten zijn zondag neergekomen op de Iraakse legerbasis Balad, waar ook Amerikaanse troepen zijn gestationeerd. Vier Irakese militairen, onder wie twee piloten, zouden daardoor gewond zijn geraakt, meldden militaire bronnen.

Onduidelijk is wie achter de aanval zit. De basis die werd aangevallen ligt ongeveer 80 kilometer ten noorden van de Irakese hoofdstad Bagdad. Deze geldt als de belangrijkste opslagplaats voor Iraakse F-16 gevechtsvliegtuigen, die Irak ooit van de VS kocht.

De grote meerderheid van de Amerikanen die gestationeerd zijn op de basis waren al vertrokken vanwege de opgelopen spanningen tussen Iran en de VS. Volgens bronnen zouden er momenteel niet meer dan vijftien Amerikaanse soldaten zitten.

Eerder werden raketaanvallen uitgevoerd op Amerikaanse doelen in Irak. In totaal ging het om 22 projectielen. Iran gaf toe achter de aanvallen te zitten. Het ging om een vergelding voor de dood van de Iraanse generaal Qassem Soleimani, die omkwam door een Amerikaanse raket. Zijn dood heeft de spanningen tussen Iran en de VS doen oplopen. Ook aan Iran gelieerde milities hebben wraak gezworen op de VS.

Meer uit Buitenland

Palestijnse Autoriteit verwerpt Amerikaans veto VN-lidmaatschap

RAMALLAH (ANP/AFP) - De Palestijnse Autoriteit heeft het veto van de Verenigde Staten over het volledige lidmaatschap van de Palestijnen in de Verenigde Naties veroordeeld. Het kantoor van de Palestijnse leider Mahmoud Abbas spreekt van "agressie tegen het internationaal recht en een aanmoediging om de genocide tegen onze mensen voort te zetten", die het Midden-Oosten naar de "afgrond" brengt.

4 minuten geleden
Twaalf juryleden in zwijggeldproces Trump geselecteerd

NEW YORK (ANP/RTR/AFP) - Er zijn donderdag twaalf juryleden geselecteerd in het zwijggeldproces rond de voormalige Amerikaanse president Donald Trump. Zij zullen de komende weken beoordelen of Trump schuldig of onschuldig is aan het vervalsen van documenten om zwijggeldbetalingen aan pornoactrice Stormy Daniels te verhullen. Met haar zou Trump een verhouding hebben gehad.

2 uur geleden
VS spreken veto uit over volwaardig VN-lidmaatschap Palestina

WASHINGTON (ANP) - De VS spreken later donderdag in de Veiligheidsraad van de VN hun veto uit over het Palestijnse verzoek als volwaardig lid van de VN te worden erkend. De staat Palestina wordt door de meeste landen erkend, maar is in de volkerenorganisatie officieel een waarnemer, geen lidstaat.

5 uur geleden
Leden van familie Kennedy spreken steun uit voor Biden

WASHINGTON (ANP/AFP) - Vijftien leden van de beroemde en invloedrijke Amerikaanse politieke familie Kennedy steunen Joe Biden in zijn strijd om het presidentschap. Dat wordt gezien als een duidelijke afkeuring van de telg Robert F. Kennedy junior, die als onafhankelijke tegenkandidaat meedoet.

6 uur geleden
VN-chef waarschuwt in Veiligheidsraad voor strijd in hele regio

NEW YORK (ANP/AFP/RTR) - VN-chef António Guterres heeft tijdens een zitting van de Veiligheidsraad over het Midden-Oosten gewaarschuwd dat de hele regio in een algehele strijd dreigt te worden gesleept. Hij roept daarom op tot "maximale terughoudendheid op dit moment van maximaal gevaar".

8 uur geleden
Jurylid in zwijggeldzaak Trump valt uit omdat identiteit uitlekte

NEW YORK (ANP/RTR) - Een van de juryleden in de zwijggeldzaak tegen Donald Trump in New York mag zich terugtrekken. Ze had daarom gevraagd omdat details over haar identiteit in de openbaarheid waren gekomen. Zes van de juryleden die al waren aangewezen, zijn nu nog over.

8 uur geleden
Veiligheidsraad stemt over VN-lidmaatschap Palestijnen

NEW YORK (ANP/RTR) - De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties stemt volgens diplomaten donderdagavond al over een Palestijns verzoek om als volwaardige VN-lidstaat erkend te worden. De stemming wordt verwacht om 17.00 uur in New York, 23.00 uur Nederlandse tijd.

9 uur geleden