Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

RAI Amsterdam laat slechte coronajaren verder achter zich

RAI Amsterdam laat slechte coronajaren verder achter zich

AMSTERDAM (ANP) - Evenementencentrum RAI Amsterdam zag de bezoekersaantallen vorig jaar met zo'n 20 procent stijgen tot bijna 1,5 miljoen. De omzet groeide met ruim een kwart tot 151,4 miljoen euro, maakte de organisatie bekend.

De nettowinst kwam uit op 7,6 miljoen. "Het was voor ons in alle opzichten een prima jaar. De internationale evenementen zijn terug in Amsterdam en we zijn met onze eigen evenementen het afgelopen jaar enorm actief geweest in het buitenland", stelt Paul Riemens, topman van RAI Amsterdam.

Het evenementencentrum leed tijdens de coronajaren 2020 en 2021 nog miljoenenverliezen. De overheidsmaatregelen zorgden voor veel annuleringen van grote evenementen en internationale bezoekers konden moeilijker naar Amsterdam komen. Riemens gaf eerder al aan dat het aantal exposanten en bezoekers aan het einde van 2022 weer op het niveau van voor corona lag.

De vakbeurs International Broadcasting Convention, beter bekend als het IBC, was vorig jaar het best bezochte evenement. De jaarlijkse conferentie voor media- en entertainmentbedrijven trok ruim 43.000 bezoekers uit meer dan 170 landen. Verder vond voor de eerste keer de techbeurs Cisco Live plaats in de RAI en bracht de European Society of Cardiology 24.000 artsen in Amsterdam bijeen.

De Jaarbeurs in Utrecht maakte eerder deze maand bekend dat er in het afgelopen jaar voor het eerst sinds corona weer winst is gemaakt. Het evenementenbedrijf organiseerde vooral meer beurzen in het buitenland, onder meer in Thailand, Vietnam en de Verenigde Arabische Emiraten. In de Jaarbeurs zelf waren vorig jaar minder grote evenementen.

De Utrechtse Jaarbeurs maakte vorig jaar net geen 10 miljoen euro winst, na meerdere verliesgevende jaren door de coronabeperkingen.

Meer uit Financieel

Gemeenteraad Grünheide akkoord met uitbreiding Tesla-fabriek

GRÜNHEIDE (ANP/DPA) - De gemeenteraad van Grünheide, in de buurt van Berlijn, heeft toestemming gegeven voor de omstreden uitbreiding van de grote autofabriek van Tesla in die plaats. Milieuactivisten hebben actie gevoerd tegen die uitbreidingsplannen en protesteerden ook bij die vergadering.

50 minuten geleden
Landelijke storing bij pinnen in winkels, meldt Betaalvereniging

DEN HAAG (ANP) - Een landelijke storing zorgt voor problemen met pinnen in winkels. Dat laat Betaalvereniging Nederland weten. De storing begon omstreeks 18.00 uur. Volgens de website allestoringen.nl hebben al duizenden mensen melding gemaakt van de storing.

2 uur geleden
Bijna 5,5 miljoen passagiers op Schiphol in april

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol heeft in april meer passagiers verwelkomd dan in dezelfde maand een jaar eerder. In totaal reisden vorige maand bijna 5,5 miljoen passagiers van, naar of via Schiphol, een toename van bijna 7 procent vergeleken met april vorig jaar.

3 uur geleden
Verzekeraar Aegon bij winnaars op Damrak na handelsbericht

AMSTERDAM (ANP) - Aegon stond donderdag bij de winnaars in de Amsterdamse AEX-index. De verzekeraar kwam met een handelsbericht over het afgelopen kwartaal. Dat werd goed ontvangen door beleggers, want het aandeel Aegon steeg 0,9 procent.

4 uur geleden
Arbeidsinspectie dreigt bagagebedrijven Schiphol met nieuwe boete

SCHIPHOL (ANP) - De Arbeidsinspectie dreigt opnieuw met boetes voor bagageafhandelaren op Schiphol. De fysieke belasting van werknemers bij het sjouwen en in- en uitladen van bijvoorbeeld koffers is bij vier van de zes bedrijven nog steeds te groot. Als de bagageafhandelaren het werk niet verlichten, moeten zij nieuwe dwangsommen tot meer dan een miljoen euro betalen.

4 uur geleden
Sportmerk Under Armour lager op Wall Street na winstwaarschuwing

NEW YORK (ANP) - Sportkledingmerk Under Armour ging donderdag omlaag op de aandelenbeurzen in New York. Under Armour kwam met een winstwaarschuwing voor het lopende boekjaar door "uitdagende marktomstandigheden". Het aandeel stond 1 procent in het rood in de vroege handel.

6 uur geleden
Kabinet bekijkt alternatieven voor verkoop Duitse tak TenneT

DEN HAAG (ANP) - De verkoop van de Duitse tak van netbeheerder TenneT aan de Duitse staat laat nog altijd op zich wachten. De onderhandelingen duren langer dan gehoopt, erkent demissionair minister Steven van Weyenberg (Financiën). Hij gaat daarom samen met het staatsbedrijf alvast alternatieven in kaart brengen voor het geval er geen deal kan worden gesloten.

6 uur geleden