Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rachel Hazes gaat documenten delen en wil strijdbijl begraven

Rachel Hazes gaat documenten delen en wil strijdbijl begraven

UTRECHT (ANP) - Rachel Hazes gaat de door Roxeanne Hazes opgeëiste documenten omtrent de erfenis van haar overleden man André Hazes sr. zo snel mogelijk delen met haar dochter. Ze hoopt daarmee duidelijkheid te kunnen verschaffen en dat zij en Roxeanne "de juridische strijdbijl" kunnen begraven. Dat laten Rachels advocaten Royce de Vries en Annemiek van Spanje weten. Ook Roxeanne is tevreden met de uitspraak; ze wil nu opnieuw proberen om in gesprek te gaan met haar moeder voordat ze een eventuele bodemprocedure aanspant.

De rechtbank in Utrecht besloot eerder donderdag in een kort geding dat Rachel zich voorlopig erfgenaam mag blijven noemen hoewel ze dat op basis van het testament van haar overleden man niet is. Roxeanne was hierom samen met een voormalig testamentair bewindvoerder naar de rechter gestapt. Zij stelden dat Rachel ten tijde van het overlijden van André in september 2004 verwikkeld zou zijn in een scheidingsprocedure, waardoor ze geen erfgename zou zijn.

De voorzieningenrechter bevestigde dit, maar alleen in een bodemprocedure kan worden beoordeeld of dat terecht is. Hetzelfde geldt voor het bezitten van de intellectuele eigendomsrechten van de volkszanger. De rechtbank vindt dat Roxeanne wel inzicht moet krijgen in een aantal documenten hierover. Op last van een dwangsom van maximaal 50.000 euro moet Rachel haar onder meer kopieën geven van twee (toenmalige) bankrekeningen van André.

Verklaring Rachel Hazes

Voor Rachel maakt het volgens haar advocaten niet uit of zij zich wel of niet erfgenaam mag noemen. "Zolang men maar niet twijfelt aan de liefde die tussen haar en haar overleden man bestond ten tijde van zijn overlijden", staat in een verklaring. De Vries en Van Spanje stellen dat ruim voor het overlijden van André door de echtscheidingsadvocaten het dossier al was gesloten vanwege een verzoening. Dat de rechtbank dat pas na zijn dood deed maakt dat voor haar niet anders.

"Mevrouw Hazes blijft herhalen dat zij nooit iets te verbergen heeft gehad richting haar kinderen. Zij zal daarom deze stukken zo spoedig mogelijk verstrekken en spreekt de hoop uit dat hier discreet mee wordt omgegaan", aldus De Vries en Van Spanje. "Zoals eerder gezegd, kent deze zaak geen winnaars. We hopen voor alle partijen dat de verstrekking van deze stukken voor de gewenste duidelijkheid zorgt en dat moeder en dochter de juridische strijdbijl hiermee kunnen begraven."

Bodemprocedure

Voor Roxeanne is nu een het belangrijkste om de kwestie weer te bespreken met haar moeder. "Deze veroordeling is voor Roxeanne de eerste stap om daadwerkelijk te bewerkstelligen dat de laatste wil van haar vader alsnog naar behoren afgewikkeld wordt", stelt haar woordvoerder. "Van Galen (de meisjesnaam van Rachel, red.) zal opnieuw uitgenodigd worden om zo snel mogelijk in overleg te gaan. Indien Van Galen wederom weigert zakelijk deze kwestie te bespreken, is Roxeanne genoodzaakt om in een bodemprocedure de puntjes op de i te zetten."

Meer uit Binnenland

OM eist 17 jaar cel voor misdrijven lid Syrische militie

DEN HAAG (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft maandag zeventien jaar cel geëist tegen de 35-jarige Syriër Mustafa A. voor zijn rol bij de gewelddadige arrestatie van twee mannen in een Palestijns vluchtelingenkamp in Syrië, nabij de noordelijke stad Aleppo, in januari 2013. A. kwam in 2020 als asielzoeker naar Nederland en werd in mei 2022 in zijn woonplaats Kerkrade opgepakt.

16 minuten geleden
Rechter: activisten Greenpeace moeten van schip in Grote Oceaan

AMSTERDAM (ANP) - Actievoerders van Greenpeace moeten met "onmiddellijke ingang" een schip in de Grote Oceaan verlaten, waarop zij zich hebben verschanst. Dit heeft de voorzieningenrechter in Amsterdam geoordeeld. Greenpeace voert actie tegen diepzeemijnbouw.

31 minuten geleden
Crisisnoodopvang Heumen uit nood langer open, gemeente niet blij

HEUMEN (ANP) - De crisisnoodopvang in Heumen bij Nijmegen blijft twee maanden langer open, omdat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) geen andere plek voor de asielzoekers kan vinden. De gemeente Heumen is, aldus een verklaring, niet blij met deze situatie en heeft haar ongenoegen daarover laten weten aan het COA. Heumen wilde dat de noodopvang voor achthonderd asielzoekers zoals afgesproken op 1 december zou sluiten.

54 minuten geleden
Utrecht stopt met pogingen wolf te zenderen

UTRECHT (ANP) - De provincie Utrecht stopt met de pogingen de wolf te zenderen die een aantal keer is gesignaleerd in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Gedeputeerde Mirjam Sterk (natuur) schrijft aan Provinciale Staten dat daartoe is besloten omdat het in de praktijk lastig is gebleken de wolf te zenderen. Ook is het sinds 10 oktober rustig rond de wolf in de provincie. "Er zijn geen probleemsituaties meer geweest."

1 uur geleden
Ministerie: 'escape' voor LUMC na wegvallen kinderhartchirurgie

UTRECHT (ANP) - Demissionair minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) heeft een "escape" voor het LUMC om de status van academisch ziekenhuis te behouden als de kinderhartchirurgie daar verdwijnt. Het medisch centrum in Leiden krijgt 2,5 jaar de tijd om nieuwe specialistische kinderzorg uit bijvoorbeeld het Erasmus MC op te bouwen. De advocaat van het ministerie heeft dat donderdag gezegd tijdens een bodemprocedure bij de rechtbank in Utrecht.

1 uur geleden
ANWB: bijna 40 procent meer pechmeldingen door vrieskou

DEN HAAG (ANP) - De vrieskou leidt ertoe dat de ANWB veel meer meldingen krijgt van pechgevallen. Een woordvoerster ziet een stijging van bijna 40 procent ten opzichte van een gewone donderdag. "We verwachten dat we aan het einde van de dag op 5100 meldingen uitkomen." Ook vrijdag wordt het druk, voorspelt ze.

1 uur geleden
Gedenkteken voor slachtoffers WOII op Duits grafveld Ysselsteyn

DEN HAAG (ANP) - Rabbi Binyomin Jacobs, opperrabbijn van Nederland, wijdt maandag op de Duitse oorlogsbegraafplaats in Ysselsteyn (Limburg) een gedenkteken in voor alle slachtoffers van de nationaalsocialistische vervolging in Nederland in de Tweede Wereldoorlog. Het is voor het eerst dat de Duitse Volksbund, verantwoordelijk voor het onderhoud van de graven, een gedenkteken voor slachtoffers opricht in een ander land. Het monument is ontworpen door een kunstenaar uit Berlijn.

2 uur geleden