Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Raceserie voor vrouwen gekoppeld aan Formule 1

Raceserie voor vrouwen gekoppeld aan Formule 1

LONDEN (ANP) - De W Series, de raceklasse voor vrouwelijke coureurs, wordt gekoppeld aan de Formule 1. Het tweede seizoen van de W Series is uitgebreid met twee nieuwe races in de Verenigde Staten en Mexico, die in hetzelfde weekeinde en op hetzelfde circuit worden gereden als de Formule 1. De Nederlandse Beitske Visser eindigde afgelopen jaar achter de Britse Jamie Chadwick als tweede in de nieuwe raceklasse en doet ook dit jaar mee aan de W Series.

De eerste zes races van het jaar zijn in Europa. De W Series is daar gekoppeld aan het Duitse toerwagenkampioenschap DTM. Na de laatste Europese race, op zaterdag 5 september op het circuit van Assen, steken de vrouwen de Atlantische Oceaan over. Ze rijden op zaterdag 24 oktober in Austin (Texas) en een week later de seizoensfinale in Mexico-Stad. Op beide dagen staat voor Max Verstappen en de andere coureurs uit de Formule 1 de kwalificatie voor hun race op het programma.

Het nieuwe seizoen begint op 30 mei in Rusland. De race in Sint-Petersburg is nieuw op de kalender, net als die in Zweden (13 juni) en op het Italiaanse hogesnelheidscircuit Monza (27 juni). De vrouwen gaan daarna via Duitsland (11 juli), Engeland (23 augustus) en Assen naar Amerika, om daar in het voorprogramma van de Formule 1 te rijden.

"We zijn dolblij dat we al in ons tweede seizoen in de armen worden gesloten door de Formule 1", zegt directrice Catherine Bond Muir van de W Series. "De interesse voor de W Series en het enthousiasme daarover waren in 2019 enorm. Met de toevoeging van twee nieuwe races die gelijktijdig met de Formule 1 worden gehouden, denken we dat nog meer aan te wakkeren."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Sport

MotoGP-racer Iannone 18 maanden geschorst wegens doping

MIES (ANP/RTR) - De Italiaanse motorcoureur Andrea Iannone is achttien maanden niet welkom op de racecircuits. De MotoGP-rijder van Aprilia is achttien maanden geschorst voor een dopingvergrijp. Hij kan pas 16 juni 2021 terugkeren in de koningsklasse van de motorsport, meldde de internationale motorsportfederatie FIM.

2 uur geleden
Ook wielerploeg Astana kort salarissen renners

NUR-SULTAN (ANP) - Wielerploeg Astana kort de salarissen van de renners en stafleden per 1 april met 30 procent. Manager Jana Seel heeft dat bevestigd op Cyclingnews. De maatregel is het gevolg van de coronacrisis, waaronder ook de wielersport lijdt. Alle voorjaarsklassiekers zijn bijvoorbeeld uitgesteld.

3 uur geleden
Tennisbond zet in op uitspelen van competities

AMSTELVEEN (ANP) - De Nederlandse tennisfederatie KNLTB stelt nog steeds alles in het werk om de verschillende competities van dit seizoen af te maken. De bond hoopt alle wedstrijden in mei te hervatten. Het kabinet zal op 21 april duidelijk maken of dat mogelijk is.

3 uur geleden
Sportkoepel: nog geen faillissementen, maar grote zorgen clubs

ARNHEM (ANP) - De coronacrisis heeft voor zover sportkoepel NOC*NSF bekend nog niet geleid tot failliete bonden of sportclubs. "Maar die angst is wel groot nu ze druk rekensommen aan het maken zijn over hun toekomstige inkomsten", zegt een woordvoerder.

4 uur geleden
Schaatser Bosker tekent bij Jumbo-Visma

DEN HAAG (ANP) - Schaatser Marcel Bosker is de eerste aanwinst van Team Jumbo-Visma voor het komende seizoen. De 23-jarige allrounder neemt de plek in van de gestopte Douwe de Vries en heeft getekend voor twee jaar bij de ploeg van coach Jac Orie. Bosker komt over van TalentNED.

6 uur geleden
Coronavirus treft Hongaarse zwemmers

BOEDAPEST (ANP) - De nationale zwemselectie van Hongarije is zwaar getroffen door het coronavirus. Acht zwemmers en een coach zijn besmet, meldde de zwembond van het land. De bekendste is Boglarka Kapas, de wereld- en Europees kampioene op de 200 meter vlinderslag.

6 uur geleden
Turner Zonderland weet nog niet wat eerste doel is

HEERENVEEN (ANP) - In zijn eerste reactie op het uitstel van de Olympische Spelen klonk bij turner Epke Zonderland enige twijfel door. Wilde hij nog wel een jaar door? Was het niet tijd voor een vervolgopleiding tot sportarts, iets waarmee hij in januari wilde beginnen? "Ik moest het even laten bezinken en beslis er natuurlijk niet alleen over", vertelt Zonderland ruim een week later en inmiddels trainend aan de rekstok in een leegstaand pand. "De intentie om door te gaan is er."

9 uur geleden