Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Raceserie voor vrouwen gekoppeld aan Formule 1

Raceserie voor vrouwen gekoppeld aan Formule 1

LONDEN (ANP) - De W Series, de raceklasse voor vrouwelijke coureurs, wordt gekoppeld aan de Formule 1. Het tweede seizoen van de W Series is uitgebreid met twee nieuwe races in de Verenigde Staten en Mexico, die in hetzelfde weekeinde en op hetzelfde circuit worden gereden als de Formule 1. De Nederlandse Beitske Visser eindigde afgelopen jaar achter de Britse Jamie Chadwick als tweede in de nieuwe raceklasse en doet ook dit jaar mee aan de W Series.

De eerste zes races van het jaar zijn in Europa. De W Series is daar gekoppeld aan het Duitse toerwagenkampioenschap DTM. Na de laatste Europese race, op zaterdag 5 september op het circuit van Assen, steken de vrouwen de Atlantische Oceaan over. Ze rijden op zaterdag 24 oktober in Austin (Texas) en een week later de seizoensfinale in Mexico-Stad. Op beide dagen staat voor Max Verstappen en de andere coureurs uit de Formule 1 de kwalificatie voor hun race op het programma.

Het nieuwe seizoen begint op 30 mei in Rusland. De race in Sint-Petersburg is nieuw op de kalender, net als die in Zweden (13 juni) en op het Italiaanse hogesnelheidscircuit Monza (27 juni). De vrouwen gaan daarna via Duitsland (11 juli), Engeland (23 augustus) en Assen naar Amerika, om daar in het voorprogramma van de Formule 1 te rijden.

"We zijn dolblij dat we al in ons tweede seizoen in de armen worden gesloten door de Formule 1", zegt directrice Catherine Bond Muir van de W Series. "De interesse voor de W Series en het enthousiasme daarover waren in 2019 enorm. Met de toevoeging van twee nieuwe races die gelijktijdig met de Formule 1 worden gehouden, denken we dat nog meer aan te wakkeren."

Meer uit Sport

Darter Aspinall opnieuw de beste in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Darter Nathan Aspinall heeft net als vorig jaar de Premier League-avond in Rotterdam gewonnen. De nummer 4 van de wereld versloeg in Ahoy in de finale Michael Smith, de mondiale nummer 3, met 6-4. De Engelsman benutte zijn vijfde matchdart.

1 uur geleden
Van de Zandschulp verliest in München en valt uit top 100

MÜNCHEN (ANP) - Botic van de Zandschulp is in de tweede ronde van het ATP-toernooi van München uitgeschakeld. Hij verloor met 7-6 (0) 6-4 van de Duitser Jan-Lennard Struff. Door de nederlaag valt Van de Zandschulp uit de top 100 van de wereldranglijst.

5 uur geleden
Tennisser Griekspoor verliest eerste wedstrijd in Boekarest

BOEKAREST (ANP) - Tennisser Tallon Griekspoor heeft zijn eerste wedstrijd op het ATP-toernooi van Boekarest verloren. De als tweede geplaatste Nederlander moest in de Roemeense hoofdstad zijn meerdere erkennen in de Hongaar Marton Fucsovics. Het werd 7-5 6-1 voor de nummer 82 van de wereld. Griekspoor had als geplaatste speler in de eerste ronde een bye.

7 uur geleden
Eerste bergpunten van Tour de France Femmes in Nederlandse tunnel

ROTTERDAM (ANP) - De eerste bergpunten van de Tour de France Femmes zijn dit jaar te verdienen in de nieuwe Maasdeltatunnel, maakte Tourdirecteur Christian Prudhomme bekend in Rotterdam. De wielrenster die daar de meeste punten pakt, mag aan het eind van de etappe van Rotterdam naar Den Haag de bolletjestrui voor het eerst aantrekken.

7 uur geleden
Tennisster Rus zorgt voor verrassing tegen favoriete in Rouen

ROUEN (ANP) - Arantxa Rus heeft voor een verrassing gezorgd op het WTA-toernooi in Rouen. De beste tennisster van Nederland was op het gravel in Frankrijk in de tweede ronde met 6-3 1-6 6-3 te sterk voor de als eerste geplaatste Anastasija Pavljoetsjenkova uit Rusland. Pavljoetsjenkova is de nummer 22 van de wereld, Rus staat 31 plekken lager.

8 uur geleden
Carr soleert weer naar zege in koninginnenrit Ronde van de Alpen

BORGO VALSUGANA (ANP) - De Britse wielrenner Simon Carr heeft voor het tweede jaar op rij de koninginnenrit in de Ronde van de Alpen gewonnen. De renner van EF Education rondde in de vierde etappe van Laives naar Borgo Valsugana een solo van 45 kilometer succesvol af.

9 uur geleden
Pogacar 'in goede vorm' aan start Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Tadej Pogacar komt zondag vol vertrouwen aan de start van de klassieker Luik-Bastenaken-Luik. "De vorm is goed, ik denk dat ik het goed kan doen. Ik kijk ernaar uit om weer een nummer op te spelden", blikte de Sloveense topfavoriet vooruit op de website van zijn ploeg UAE Team Emirates. "Luik is een van mijn favoriete wedstrijden, en ook een van de lastigste. Het is altijd mooi om daar terug te keren."

11 uur geleden