Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rabobank zet stap om bank 'eenvoudiger' en 'efficiënter' te maken

Rabobank zet stap om bank 'eenvoudiger' en 'efficiënter' te maken

UTRECHT (ANP) - Rabobank heeft een stap gezet in wat mogelijk het begin is van een grote herinrichting van de bank in Nederland. Het financiële concern heeft tegenover zijn algemene ledenraad het streven uitgesproken om de organisatie verder te "vereenvoudigen" en "efficiënter en klantgerichter" te maken. Wat dit precies betekent voor bijvoorbeeld het aantal vestigingen en of er banen gaan verdwijnen, is nog niet duidelijk.

"De algemene ledenraad heeft woensdag de beweging naar een eenvoudiger en meer klantgerichte Retail NL-organisatie onderschreven en staat achter de uitgangspunten", legt een woordvoerder uit. Maar volgens hem moeten de echte plannen nog worden gemaakt. Begin februari is er mogelijk meer bekend, voegt hij daaraan toe. Dan is er namelijk weer een vergadering met vertegenwoordigers uit de lokale raden van commissarissen bij de bank.

Het concern denkt er onder meer over om financieel adviseurs meer commerciële slagkracht te geven. "Daarnaast wordt gekeken naar een simpelere en meer op de klant gerichte organisatiestructuur met een eenduidige aansturing en snellere besluitvorming."

Ingrijpende herschikking

Het Financieele Dagblad meldde vorige maand al op basis van een uitgelekte interne notitie dat Rabobank zich opmaakt voor een ingrijpende herschikking waarbij functies gaan verdwijnen. Volgens de krant noemde de begin dit jaar aangetreden topman Stefaan Decraene de bank te log, te complex en te hiërarchisch. Personeel zou meer verantwoordelijkheden moeten krijgen. Daarbij zouden de indirecte kosten volgens Decraene te hoog zijn.

In Nederland heeft Rabobank volgens de laatste cijfers per eind vorig jaar ruim 25.000 medewerkers in dienst. Wereldwijd gaat het om 47.000 werknemers.

Meer uit Financieel

Frankrijk verbiedt vleesnamen voor vegetarische producten

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse regering heeft het gebruik van vleesnamen op het etiket van vegetarische producten verboden. Zo mag de term 'steak' alleen worden gebruikt voor vleesproducten. Andere termen die niet meer mogen worden gebruikt voor vleesvrije producten zijn onder meer schnitzel, ham, filet en entrecote.

1 uur geleden
Vesteda beperkt huurverhoging tot maximaal 4 procent

AMSTERDAM (ANP) - Vesteda kiest dit jaar voor een vrijwillige beperking van de huurverhoging en verhoogt op 1 juli de huren met maximaal 4 procent, meldt de grote woningbelegger en -verhuurder. Het demissionaire kabinet werkt ondertussen aan een wetswijziging voor een maximale huurverhoging van 6,8 procent voor de vrije huursector.

1 uur geleden
Toeristenbelasting stijgt in 2024, Amsterdam blijft het duurst

HEYTHUYSEN (ANP) - Toeristen die overnachten in een hotel, betalen in Nederland dit jaar gemiddeld 2,34 euro toeristenbelasting per persoon per nacht. Dat is dik 8 procent meer dan in 2023, meldt Bungalowparkoverzicht.nl in een jaarlijks onderzoek naar de belasting. De verschillen per gemeente zijn groot. Zo heeft Amsterdam opnieuw de hoogste toeristenbelasting van 16,76 euro per persoon per nacht.

2 uur geleden
BKR ziet aantal mensen met schulden en achterstanden verder dalen

TIEL (ANP) - Het aantal mensen met een betalingsachterstand op een lening is vorig jaar verder gedaald, van minder dan 439.000 eind 2022 naar ruim 413.000. Volgens het Bureau Krediet Registratie (BKR) daalt ook het aantal Nederlanders met een lening.

2 uur geleden
Gasbedrijf Woodside ziet lng-vraag 50 procent stijgen in 10 jaar

SYDNEY (ANP/BLOOMBERG) - De wereldwijde vraag naar vloeibaar gemaakt aardgas (lng) zal de komende tien jaar met 50 procent stijgen. Dat verwacht de grote Australische gasproducent Woodside Energy. Volgens Woodside-topvrouw Meg O'Neill zal met name in opkomende economieën in Azië de vraag naar lng sterk toenemen.

3 uur geleden
Rusland gaat export benzine zes maanden verbieden

MOSKOU (ANP/RTR) - Rusland gaat vanaf 1 maart zes maanden lang de export van benzine verbieden omdat het land te maken heeft met een toenemende binnenlandse vraag van bijvoorbeeld boeren en omdat er onderhoudswerkzaamheden aan olieraffinaderijen staan gepland. Dat meldde een woordvoerder van vicepremier Alexander Novak. Rusland levert veel benzine aan landen in onder meer Afrika.

4 uur geleden
Puma ziet komst grote sportevenementen als aanjager vraag sneakers

HERZOGENAURACH (ANP/BLOOMBERG) - Het Duitse sportmerk Puma verwacht dat de vraag naar sneakers in de loop van dit jaar aantrekt, in aanloop naar de grote sportevenementen zoals het Europees kampioenschap voetbal en de Olympische Spelen in Parijs. De komende maanden blijft de vraag echter nog wel zwak.

5 uur geleden