Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rabobank kan doorgaan met reorganisatie na goedkeuring ledenraad

Rabobank kan doorgaan met reorganisatie na goedkeuring ledenraad

UTRECHT (ANP) - De reorganisatie waaraan Rabobank afgelopen maanden heeft gewerkt, kan definitief doorgaan. Het merendeel van de ledenraad van de bank heeft woensdag ingestemd met de plannen, meldt Rabobank.

Met de herinrichting vervallen volgens een woordvoerder van Rabobank "een aantal" managementbanen. Maar er komen volgens hem ook nieuwe functies bij, waarop de getroffen directeuren kunnen solliciteren. "Per saldo verdwijnen geen of weinig banen", stelt hij. Hij zegt niet te weten hoeveel mensen met de reorganisatie mogelijk hun baan kwijtraken, dat is volgens hem ook afhankelijk van gesprekken met de ondernemingsraad. In Nederland had Rabobank eind 2022 ruim 25.000 medewerkers.

Met de herinrichting wil Rabobank naar eigen zeggen de focus op klanten vergroten. Topman Stefaan Decraene zei in februari over de plannen dat hij zo het aantal organisatielagen wil terugbrengen en dat de bank per klantsegment wordt aangestuurd, in plaats van regionaal.

Kosten

De plannen houden onder meer in dat Rabobank wordt verdeeld in vijf regio's, veel minder dan voorheen. Die regio's hebben per stuk een directeur voor de onderdelen Particulieren, Bedrijven, Verzekeren en Private Banking.

Het Financieele Dagblad meldde in november vorig jaar als eerste op basis van een uitgelekte interne notitie dat Rabobank zich opmaakt voor een ingrijpende herschikking, waarbij functies gaan verdwijnen. De begin vorig jaar aangetreden topman noemde de bank volgens de zakenkrant te log, te complex en te hiërarchisch. Personeel zou meer verantwoordelijkheden moeten krijgen. Ook zouden de indirecte kosten volgens Decraene te hoog zijn.

Meer uit Financieel

Vattenfall voert winst op, ondanks moeilijke situatie warmtenetten

SOLNA (ANP) - Energieleverancier Vattenfall is er in de eerste helft van dit jaar in geslaagd de winst op te voeren. De energieprijzen zijn weliswaar flink gedaald, maar het bedrijf heeft zijn tarieven met name in Scandinavische landen voor langere tijd vastgezet. "Dit compenseerde een moeilijkere situatie voor het Nederlandse warmtebedrijf", zegt topvrouw Anna Borg.

53 minuten geleden
CrowdStrike onderuit op Wall Street na wereldwijde computerstoring

NEW YORK (ANP) - CrowdStrike ging vrijdag ruim 12 procent onderuit op de aandelenbeurzen in New York. Luchthavens, luchtvaartmaatschappijen, banken en televisiezenders kampten wereldwijd met computerstoringen, die werden veroorzaakt door problemen bij het Amerikaanse cyberbeveiligingsbedrijf. Een cyberbeveiligingsupdate leidde tot storingen in verschillende apps en clouddiensten van Microsoft. CrowdStrike liet daarop weten de update terug te draaien.

1 uur geleden
Computerstoring ontregelt internationaal handelsverkeer

NEW YORK (ANP) - De wereldwijde computerstoring heeft het internationale handelsverkeer ernstig ontregeld. Financiële instellingen in grote delen van de wereld ondervonden problemen met hun computersystemen, waardoor transacties moesten worden uitgesteld, blijkt uit een rondgang van persbureau Bloomberg.

2 uur geleden
ACM stelt maatregelen tegen overbelasting stroomnet vast

DEN HAAG (ANP) - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een besluit genomen over een drietal maatregelen die ervoor zorgen dat grootverbruikers goedkoper uit zijn als zij het stroomnet niet of minder gebruiken tijdens piekmomenten. Hierdoor maken zij ruimte voor andere verbruikers en producenten van duurzame elektriciteit. De toezichthouder kondigde in april al een breed pakket maatregelen aan om de problemen rond netcongestie, de overbelasting van het elektriciteitsnet, tegen te gaan.

5 uur geleden
Euronext-beurzen hebben geen last van computerstoring

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De handel op de aandelenbeurzen van Euronext wordt niet beïnvloed door de wereldwijde computerstoring, meldt de eigenaar van de beurzen in Amsterdam, Brussel, Parijs, Lissabon en Milaan. "We zijn op de hoogte van de huidige Microsoft-storing. Het heeft echter geen impact op de handel op onze markten en we houden de situatie nauwlettend in de gaten", stelt de beursexploitant in een verklaring.

6 uur geleden
Gasunie investeert 8 miljard in opslag waterstof, CO2 en groen gas

GRONINGEN (ANP) - Gasunie investeert tot 2030 bijna 8 miljard euro in transport en opslag van waterstof, CO2, warmte en groen gas. Dat meldt het bedrijf bij de publicatie van de halfjaarcijfers.

6 uur geleden
Crowdstrike bevestigt crashes op Windows-besturingssystemen

SYDNEY (ANP/RTR) - IT-beveiligingsbedrijf Crowdstrike laat via een tefefonisch bericht aan klanten weten "op de hoogte te zijn van meldingen van crashes op Microsofts Windows-besturingssystemen".

7 uur geleden