Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rabobank kan doorgaan met reorganisatie na goedkeuring ledenraad

Rabobank kan doorgaan met reorganisatie na goedkeuring ledenraad

UTRECHT (ANP) - De reorganisatie waaraan Rabobank afgelopen maanden heeft gewerkt, kan definitief doorgaan. Het merendeel van de ledenraad van de bank heeft woensdag ingestemd met de plannen, meldt Rabobank.

Met de herinrichting vervallen volgens een woordvoerder van Rabobank "een aantal" managementbanen. Maar er komen volgens hem ook nieuwe functies bij, waarop de getroffen directeuren kunnen solliciteren. "Per saldo verdwijnen geen of weinig banen", stelt hij. Hij zegt niet te weten hoeveel mensen met de reorganisatie mogelijk hun baan kwijtraken, dat is volgens hem ook afhankelijk van gesprekken met de ondernemingsraad. In Nederland had Rabobank eind 2022 ruim 25.000 medewerkers.

Met de herinrichting wil Rabobank naar eigen zeggen de focus op klanten vergroten. Topman Stefaan Decraene zei in februari over de plannen dat hij zo het aantal organisatielagen wil terugbrengen en dat de bank per klantsegment wordt aangestuurd, in plaats van regionaal.

Kosten

De plannen houden onder meer in dat Rabobank wordt verdeeld in vijf regio's, veel minder dan voorheen. Die regio's hebben per stuk een directeur voor de onderdelen Particulieren, Bedrijven, Verzekeren en Private Banking.

Het Financieele Dagblad meldde in november vorig jaar als eerste op basis van een uitgelekte interne notitie dat Rabobank zich opmaakt voor een ingrijpende herschikking, waarbij functies gaan verdwijnen. De begin vorig jaar aangetreden topman noemde de bank volgens de zakenkrant te log, te complex en te hiƫrarchisch. Personeel zou meer verantwoordelijkheden moeten krijgen. Ook zouden de indirecte kosten volgens Decraene te hoog zijn.

Meer uit Financieel

Lagere prijs verblijf bungalowpark drukte op inflatie in april

DEN HAAG (ANP) - De inflatie in Nederland is in april uitgekomen op 2,7 procent, tegen 3,1 procent in maart. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in een definitief cijfer dat overeenkomt met een snelle raming. Volgens het CBS is die daling vooral het gevolg door lagere prijzen voor verblijven in bungalowparken.

25 minuten geleden
Jonge miljonairs minder rijk, weer weinig vrouwen in Quote-lijst

AMSTERDAM (ANP) - Het totale vermogen van 's lands rijkste 'selfmade' ondernemers jonger dan veertig jaar is met ruim 3 miljard euro gedaald en komt dit jaar uit op 5,4 miljard euro. Dat maakt zakenblad Quote bekend in de negentiende editie van de Top 100 Jonge Selfmade Miljonairs.

1 uur geleden
Thuiswerken mogelijke oorzaak langdurige daling kantoorprijzen

DEN HAAG (ANP) - De verkoopprijs van kantoren daalt al vier kwartalen op rij, iets wat sinds 2015 niet meer is voorgekomen. Dat maakt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend op basis van nieuwe cijfers. Volgens CBS-hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen komt dit mogelijk doordat Nederlanders relatief veel thuiswerken.

6 uur geleden
Rentehoop stuwt Wall Street, Boeing omlaag na nieuw onderzoek

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse beursgraadmeters gingen maandag voor de derde handelsdag op rij omhoog. Dat kwam door een groeiend vertrouwen onder beleggers dat de Federal Reserve de rente dit jaar gaat verlagen, wat over het algemeen gunstig is voor de beurskoersen.

9 uur geleden
Batterijproject Bill Gates vraagt faillissementsbescherming aan

NEW YORK (ANP) - Het Amerikaanse accubedrijf Ambri, waarin Microsoft-medeoprichter Bill Gates veel geld stak, heeft faillissementsbescherming aangevraagd. Al veertien jaar probeert de onderneming een batterij op industriƫle schaal te bouwen, maar nu is het geld van de investeerders op, zo werd maandag bekend.

10 uur geleden
Nieuwssite: ontslagronde Tesla bij software- en engineeringteams

AUSTIN (ANP/RTR) - Tesla heeft maandag een nieuwe ontslagronde doorgevoerd. Deze keer zijn medewerkers van de software-, service- en engineeringafdelingen getroffen, meldt de Amerikaanse nieuwssite Electrek die doorgaans goed ingevoerd is over de producent van elektrische auto's.

12 uur geleden
AEX sluit op nieuw recordniveau, beleggers straffen PostNL af

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers waren maandag niet te spreken over het kwartaalverlies van PostNL. De post- en pakketbezorger maakte bekend dat het bedrijfsresultaat de eerste maanden van dit jaar 9 miljoen euro negatief was en ook de omzet viel lager uit. Als tegenmaatregel maakt PostNL de postzegels in juli tussentijds 5 cent duurder. Het aandeel verloor bijna 4 procent op het Damrak.

13 uur geleden