Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rabobank houdt zich nog stil over beschuldigingen mondkapjesdeal

Rabobank houdt zich nog stil over beschuldigingen mondkapjesdeal

AMSTERDAM (ANP) - De Rabobank wil nog niet inhoudelijk reageren op de beschuldigingen van onderzoeksplatform Follow The Money (FTM) over de relatie tussen de bank en ondernemer Sywert van Lienden. Dat laat de bank via een woordvoerster weten. Volgens FTM was de bank "een belangrijke steun" voor Van Lienden tijdens de onderhandelingen van zijn omstreden mondkapjesdeal met de overheid. Daarbij zou Rabo-topbankier Barbara Baarsma bemiddeld hebben. Dat wijst de bank van de hand.

Baarsma, destijds directeur van de Amsterdamse vestiging van de bank, stond volgens het onderzoeksplatform in de cc van een e-mail van Van Lienden aan het ministerie van Volksgezondheid over de mondkapjesdeal. De bank stelt dat Baarsma bij de start van de deal "uitsluitend als bankier" betrokken is geweest. Wat de bank hiermee precies bedoelt, werd niet toegelicht.

De bank zou verder 115 miljoen euro hebben gereserveerd voor de financiering van de transactie. Dat schrijft Follow the Money in een artikel over het nog te verschijnen boek van twee FTM-auteurs over de mondkapjesdeal, getiteld 'Sywerts Miljoenen'. Het boek komt uit op 24 maart. De bank zegt ook de inhoud van het boek nog niet te kennen.

"Vanuit de vertrouwensrelatie met haar (potentiële) klanten deelt Rabobank geen gegevens met media. Wat de situatie of achtergrond ook is, ongeacht het effect daarvan. Dat vinden we niet zuiver en daar zullen we nooit voor kiezen", zegt de bank in de reactie.

Meer uit Financieel

Rabobank zet stap om bank 'eenvoudiger' en 'efficiënter' te maken

UTRECHT (ANP) - Rabobank heeft een stap gezet in wat mogelijk het begin is van een grote herinrichting van de bank in Nederland. Het financiële concern heeft tegenover zijn algemene ledenraad het streven uitgesproken om de organisatie verder te "vereenvoudigen" en "efficiënter en klantgerichter" te maken. Wat dit precies betekent voor bijvoorbeeld het aantal vestigingen en of er banen gaan verdwijnen, is nog niet duidelijk.

1 uur geleden
Beleggers enthousiast over recordomzet reisconcern TUI

AMSTERDAM (ANP) - Reisconcern TUI was woensdag een grote winnaar op de Europese beurzen. Beleggers reageerden enthousiast op de recordomzet die de Duitse vakantieaanbieder heeft gerapporteerd. Ook verwacht TUI voor zijn nieuwe boekjaar opnieuw een aanzienlijke stijging van de resultaten. Op de beurzen in Londen en Frankfurt werd het aandeel zo'n 15 procent hoger gezet.

3 uur geleden
Moederbedrijf Perry Sport, Aktiesport en Sprinter failliet

AMSTERDAM (ANP) - Sports Unlimited Retail, het moederbedrijf van de sportketens Perry Sport, Aktiesport en Sprinter, is door de rechter in Amsterdam failliet verklaard. De 54 winkels, waar in totaal zo'n 1100 mensen werken, blijven voorlopig wel open. Een door de rechter aangestelde curator gaat kijken of er nog een doorstart inzit.

4 uur geleden
McDonald's wil over enkele jaren 50.000 restaurants hebben

CHICAGO (ANP/BLOOMBERG) - McDonald's wil in 2027 wereldwijd zo'n 50.000 restaurants hebben. Nu staat de teller bij de Amerikaanse fastfoodketen nog op ruim 41.000 locaties, maar McDonald's streeft ernaar komende jaren duizenden nieuwe vestigingen te openen.

5 uur geleden
FNV: 24 uursstaking bij ijsfabriek Ben & Jerry's in Hellendoorn

HELLENDOORN (ANP) - De ijsfabriek van Ben & Jerry's in Hellendoorn gaat donderdagochtend vanaf 07.00 uur, 24 uur lang plat, meldt FNV. Volgens de vakbond leggen medewerkers het werk neer uit onvrede over het uitblijven van een goede cao bij hun moederbedrijf Unilever.

5 uur geleden
Google lanceert nieuw model voor kunstmatige intelligentie

MOUNTAIN VIEW (ANP) - Google komt met een nieuwe technologie voor kunstmatige intelligentie (AI). Het model heeft de naam Gemini gekregen. Google zelf noemt de lancering "een grote mijlpaal in de ontwikkeling van AI en het begin van een nieuw tijdperk voor ons".

5 uur geleden
Wall Street veert op na banenrapport ADP

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag hoger geopend. Beleggers op Wall Street verwerkten een meevallend rapport van loonstrookverwerker ADP over de banengroei in het Amerikaanse bedrijfsleven. Dat cijfer geldt als een voorproefje van het belangrijke arbeidsmarktrapport van de overheid dat vrijdag wordt gepubliceerd.

6 uur geleden