Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Raad Horst aan de Maas schuift debat Knops voor zich uit

Raad Horst aan de Maas schuift debat Knops voor zich uit

HORST AAN DE MAAS (ANP) - De gemeenteraad van Horst aan de Maas heeft dinsdagavond een voorstel van de SP-fractie om te debatteren over een woning van staatssecretaris Raymond Knops in deze gemeente voor zich uitgeschoven. De SP wilde een extra raad hierover, maar de raad besloot in meerderheid deze vraag eerst voor te leggen aan een besloten vergadering van fractievoorzitters komende donderdagavond.

De SP wil een onafhankelijk onderzoek naar de gang van zaken rond de bouw van Knops' woning na publicaties in NRC en De Limburger. Deze kranten stelden vorige maand dat Knops in de tijd dat hij Kamerlid van het CDA was voor tienduizenden euro's bevoordeeld zou zijn bij de koop van grond voor zijn huis. Hij zou meer grond hebben gekregen dan waarvoor hij had betaald. Knops ontkent.

De SP wil de onderste steen boven. De partij vindt dat "waar Knops in de overzeese rijksdelen onder andere actief is ten aanzien van fraudebestrijding" twijfels over diens integriteit zo spoedig mogelijk weggenomen moeten worden. De SP legt zich niet neer bij de opvatting van burgemeester Ryan Palmen - in navolging van de provincie Limburg - dat hem van bevoordeling niks is gebleken.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Tweede voorbereidende zittingsdag liquidatieproces Caloh Wagoh

SCHIPHOL (ANP) - Omdat het liquidatieproces rond motorclub Caloh Wagoh inmiddels zo groot is, zijn er twee dagen nodig voor voorbereidende zittingen van de twintig verdachten. Maandag was de eerste groep aan de beurt, dinsdag de tweede.

22 minuten geleden
RIVM komt opnieuw met wekelijkse coronacijfers

BILTHOVEN (ANP) - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) deelt dinsdag weer mee hoeveel mensen zijn overleden aan het coronavirus, hoeveel mensen in een ziekenhuis zijn opgenomen en bij hoeveel mensen het virus is vastgesteld. Lange tijd bracht het instituut die informatie elke dag naar buiten, maar nu komen die cijfers elke dinsdag.

30 minuten geleden
Eerbetoon aan medisch personeel tijdens Franse militaire parade

PARIJS (ANP) - De Franse nationale feestdag wordt dinsdag zonder de gebruikelijke grote militaire parade op de Champs-Elysées gehouden. Om te voorkomen dat het evenement bijdraagt aan een eventuele verspreiding van het coronavirus, wordt die vervangen door een bescheiden militaire ceremonie op de Place de la Concorde. Er is daarbij ook een speciaal eerbetoon aan mensen die werken in de medische zorg. Behalve militairen doen daarom ook werknemers in de ziekenzorg mee.

1 uur geleden
Aantal jongvolwassen rokers neemt niet af

UTRECHT (ANP) - Het aantal rokers tussen 20 en 24 jaar blijft onverminderd groot. Vorig jaar rookte bijna een op de drie (31 procent) jongvolwassenen in deze leeftijdsgroep. Dat is volgens het Trimbos instituut opvallend omdat het totaal aantal volwassen rokers de afgelopen vijf jaar daalde van 26 procent naar 22 procent.

1 uur geleden
Curaçao weer populair bij Nederlandse toerist

WILLEMSTAD (ANP) - Curaçao is weer in trek bij Nederlandse toeristen. Het eiland heeft per 1 juli haar grenzen heropend voor toeristen uit Europa en de Cariben, nadat het meer dan drie maanden gesloten was vanwege de coronacrisis. In totaal zijn sindsdien bijna drieduizend passagiers geland op het eiland, meer dan tweeduizend zijn afkomstig uit Nederland, meldde het Curaçaose toerismebureau op basis van cijfers van de eerste twaalf dagen van juli.

1 uur geleden
Deens kroonprinselijk paar bezoekt Nederland

KOPENHAGEN (ANP) - Kroonprins Frederik en kroonprinses Mary van Denemarken zijn van plan op 2 en 3 november samen met een grote handelsdelegatie een bezoek te brengen aan Nederland. Dat heeft het Deense hof maandagavond bekendgemaakt. De economische missie staat in het teken van de 'groene transitie'.

3 uur geleden
Jongen (14) neergestoken in Rotterdam, twee vrouwen aangehouden

ROTTERDAM (ANP) - Bij een steekincident op de Kruiskade in Rotterdam is maandagavond een 14-jarige jongen uit Rotterdam gewond geraakt. De politie heeft twee vrouwen van 17 jaar uit Rotterdam en Vlaardingen aangehouden op de Diergaardesingel en sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen worden verricht.

3 uur geleden