Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Quinsy Gario uit partij BIJ1 gezet

Quinsy Gario uit partij BIJ1 gezet

DEN HAAG (ANP) - Activist Quinsy Gario is uit BIJ1 gezet. Dat heeft het partijbestuur in een mail aan de leden laten weten. Gario stond bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer op de tweede plaats van de kandidatenlijst van BIJ1.

Volgens het bestuur kwamen er de afgelopen maanden "signalen" binnen over Gario. Daarna is een advocatenkantoor een onderzoek begonnen. "De bevindingen van het rapport zijn verontrustend" en het "geeft aan dat onze grondbeginselen en een veilige werksituatie in gevaar zijn".

Meer informatie daarover wil een woordvoerder van de partij niet geven. Hij laat weten dat Gario officieel nog bezwaar kan maken tegen de opzegging van zijn lidmaatschap en dat er daarom op dit moment nog sprake is van een schorsing.

Bemiddeling

Volgens het partijbestuur reageert Gario niet op pogingen om tot bemiddeling te komen. "Onze verzoeken om tot contact en mediation te komen, zijn helaas onbeantwoord gebleven", schrijft het bestuur aan de leden.

Gario zegt tegen Trouw echter dat hij officieel nog niks heeft gehoord van de partij. Ook zou hij zijn kant van het verhaal niet hebben kunnen vertellen tegen de onderzoekers. De partij spreekt dat met nadruk tegen.

BIJ1 zit met een zetel in de Tweede Kamer. Partijleider en Kamerlid Sylvana Simons heeft nog niet gereageerd op de zaak. Gario was in 2013 initiatiefnemer van de actie 'Zwarte Piet is racisme'.

4 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Farmer. 1 maand geleden
En deze heer meent dan de maat te moeten nemen jegens de blanke man?
bung 87 1 maand geleden
hoogste tijd voor een kiesdrempel van 5%--splinterpartijtjes kosten meer dan wat ze inbrengen.
Braspenning 1 maand geleden
weer een goede reden om overtollig afval in de tweede kamer te lozen
J. Davidse. 1 maand geleden
Zelfs de éénmanspartijtjes in de 2e Kamer brokkelen af. Allemaal kleine splintergroeperingen die gebaseert zijn op ego's die allemaal in de spotlight willen staan. Sylvana, na de volgende verkiezingen sta je gewoon weer voor het loket bij de Sociale Dienst en zitten je 5 minuten roem er weer op.

Meer uit Politiek

Kopstukken VVD, D66, CDA voor gespannen formatieweekend op de hei

HILVERSUM (ANP) - Een weekendje weg van het Binnenhof met de kopstukken in de formatie. Dat was het idee van informateur Johan Remkes toen hij de partijleiders van VVD, D66 en CDA en hun secondanten uitnodigde op landgoed de Zwaluwenberg in Hilversum. Maar de afgelopen week stapte D66-leider Sigrid Kaag op als minister, waarna ook CDA-minister Ank Bijleveld aftrad. De druk om tot een nieuw kabinet te komen is daarmee toegenomen, maar datzelfde geldt voor de spanning tussen de partijen.

17 uur geleden
Omtzigt deelt in eerste lezing tik uit aan Hoekstra en Rutte

AMSTERDAM (ANP) - In een eerste lezing sinds zijn terugkeer in de Tweede Kamer, haalt oud-CDA'er Pieter Omtzigt hard uit naar zijn voormalige partijleider Wopke Hoekstra en naar demissionair premier Mark Rutte. "De beeldvorming gaat boven alles", zegt Omtzigt in debatcentrum De Balie over "de huidige politieke cultuur die ontstaan is onder premier Rutte".

1 dag geleden
CDA: niet collegiaal dat Kaag niet waarschuwde voor haar vertrek

DEN HAAG (ANP) - Het CDA werd overvallen door de manier waarop Sigrid Kaag donderdag terugtrad als minister van Buitenlandse Zaken. Minister Ank Bijleveld van Defensie was daar vooraf niet van op de hoogte en moest mede daardoor terugkomen op haar besluit van donderdag om aan te blijven, zegt een ingewijde. Die voegt daar aan toe dat de partij dat als oncollegiaal ziet.

1 dag geleden
Bijleveld: kan door ontstane discussie taak niet meer vervullen

DEN HAAG (ANP) - Ank Bijleveld vindt dat ze niet langer kon aanblijven als minister van Defensie omdat ze door de discussie die is ontstaan over haar positie haar werk niet meer kan doen, zo zegt ze vrijdag in een persverklaring. De CDA-bewindsvrouw kondigde haar vertrek vrijdagmiddag aan op het ministerie van Defensie. In de uren daarvoor werd binnen de partij en op het Binnenhof al duidelijk dat ze zou vertrekken.

1 dag geleden
Ank Bijleveld treedt terug als minister van Defensie

DEN HAAG (ANP) - Ank Bijleveld treedt terug als demissionair minister van Defensie, melden bronnen in Den Haag. De Tweede Kamer nam donderdagavond een motie van afkeuring tegen haar aan vanwege de gang van zaken rond de evacuaties uit Afghanistan. Sigrid Kaag stapte om eenzelfde motie direct al op als demissionair minister van Buitenlandse Zaken..

1 dag geleden
Minister Bijleveld geeft statement op Defensie

DEN HAAG (ANP) - Demissionair defensieminister Ank Bijleveld geeft vrijdagmiddag een statement op haar ministerie. Dit gebeurt nadat haar partijtop crisisoverleg heeft gevoerd. Diverse media melden dat Bijleveld zal opstappen wegens de motie van afkeuring die de Kamer donderdag aannam en al leidde tot het vertrek van minister Kaag van Buitenlandse Zaken.

1 dag geleden
Crisisoverleg CDA-top op Defensie om rol Bijleveld

DEN HAAG (ANP) - Kopstukken van het CDA hebben op het ministerie van Defensie overlegd over de rol van defensieminister Ank Bijleveld. Na het vertrek van demissionair minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Zaken) is de positie van Bijleveld in het geding: zij kreeg net als Kaag een motie van afkeuring van de Tweede Kamer. Partijleider Wopke Hoekstra verliet voortijdig de ministerraad om op Defensie te overleggen. Volgens een ingewijde was partijvoorzitter Marnix van Rij ook aanwezig.

1 dag geleden