Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Quarantainegolf dwingt KFC deel Australisch menu te schrappen

Quarantainegolf dwingt KFC deel Australisch menu te schrappen

FRENCHS FOREST (ANP/BLOOMBERG) - Fastfoodketen KFC ziet zich in Australië genoodzaakt tijdelijk een aantal items van zijn menu te halen. Pluimveebedrijven kampen met personeelstekorten doordat te veel medewerkers zijn besmet met corona of in quarantaine moeten. Daardoor krijgt de om zijn gefrituurde kip beroemde keten niet genoeg kippenvlees aangeleverd.

In een statement heeft de Australische divisie van KFC zich verontschuldigd om de tekorten. Het van oorsprong Amerikaanse bedrijf zegt hard te werken aan een oplossing, maar verwacht de komende weken nog last te houden van tekorten.

Een van de grootste pluimveeslachters van het land, de beursgenoteerde Inghams Group, waarschuwde dat het minder kan produceren door gaten in de roosters. Naar verluidt is KFC een belangrijke klant van dit bedrijf.

Kippenvleesverwerkers

De landelijke koepel van pluimveeverwerkers, de Australian Chicken Meat Federation (ACMF), schat dat de meeste grote kippenvleesverwerkers de helft van het benodigde personeel moeten missen door coronabesmettingen en quarantaines. Vooral sterk bewerkte stukken vlees, zoals fijngesneden of uitgebeende kip, zijn moeilijker aan te leveren. Ook het transport van het vlees is lastiger geworden door personeelstekorten.

"Er lopen genoeg kippen rond op de boerderijen, maar er zijn simpelweg te weinig mensen om ze te vangen, te verwerken en de distribueren", zegt ACMF-directeur Vivien Kite.

Door de tekorten aan vlees hebben sommige Australische staten de quarantaineregels voor personeel in de voedingsmiddelenindustrie versoepeld. Mensen die in contact zijn geweest met iemand met corona kunnen daar weer aan het werk als ze geen symptomen hebben en volledig zijn gevaccineerd.

Meer uit Financieel

China wil akkoord over fossiel dat aanvaardbaar is voor iedereen

DUBAI (ANP/AFP/RTR) - China wil dat er op de klimaattop in Dubai een akkoord over fossiele brandstoffen komt dat "aanvaardbaar" is voor iedereen. "We willen allemaal samenwerken om een taal te vinden die de juiste richting geeft voor verdere inspanningen, die zoveel mogelijk inclusiviteit weerspiegelt en die ook aanvaardbaar is voor alle partijen", zei de Chinese klimaatgezant Xie Zhenhua zaterdag.

4 uur geleden
Noors staatsfonds: Tesla moet arbeidsrechten respecteren

OSLO (ANP/RTR) - De Amerikaanse autofabrikant Tesla moet fundamentele arbeidsrechten respecteren, waaronder collectieve onderhandelingen. Dat stelt het Norges Bank Investment Management, 's werelds grootste aandelenbelegger uit Noorwegen met een belang in Tesla.

6 uur geleden
China blijft in de ban van deflatie

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China, de op een na grootste economie ter wereld, blijft ook in november in de ban van deflatie. De consumentenprijzen daalden vorige maand met 0,5 procent ten opzichte van een jaar geleden, maakte het Chinese statistiekbureau bekend. Volgens economen is dit opnieuw een teken dat het land moeite heeft om de economische groei via de binnenlandse vraag te stimuleren.

8 uur geleden
Schiphol: probleem vliegschema opgelost, alles weer normaal

SCHIPHOL (ANP) - Nadat er de afgelopen dagen veel vluchten van en naar Schiphol werden geannuleerd door slechte weersomstandigheden, zijn de problemen in het vliegschema zaterdag opgelost. "We hebben een normale dag vandaag, er wordt gevlogen zoals gepland", zegt een woordvoerster van de luchthaven.

9 uur geleden
NS: treinen tussen Nederland en Duitsland rijden weer normaal

UTRECHT (ANP) - De Internationale treinen tussen Nederland en Duitsland rijden zaterdag weer volgens de normale dienstregeling, laat een woordvoerder van de NS weten. "Er zijn geen treinen uitgevallen en er zijn geen bijzonderheden meer", aldus de zegsman.

10 uur geleden
EU eens over regels voor kunstmatige intelligentie

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen en het Europees Parlement hebben een voorlopig akkoord bereikt over regels voor kunstmatige intelligentie (AI). De EU is de eerste die de baanbrekende technologie, die veel belooft, maar ook grote zorgen baart, aan banden legt. Zij kreeg haast door de stormachtige ontwikkeling van AI, met spraakmakende toepassingen als ChatGPT.

10 uur geleden
Rabobank: storing bij online overboeken verholpen

UTRECHT (ANP) - Rabobank zegt een storing bij het online overboeken van geld te hebben verholpen. Eerder op vrijdag waarschuwde de bank klanten voor problemen bij het afronden van overboekingen. Het ging om de tweede storing in een week tijd.

20 uur geleden