Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Qatar verliest van Ecuador in openingsduel WK

Qatar verliest van Ecuador in openingsduel WK

AL KHOR (ANP) - De voetballers van Qatar zijn slecht begonnen aan het WK in eigen land. Het gastland ging in de openingswedstrijd van de 22e mondiale eindronde tegen Ecuador vrij kansloos met 2-0 onderuit.

Enner Valencia maakte beide doelpunten voor Ecuador. De 33-jarige aanvaller van de Turkse club Fenerbahçe trof doel in de 16e en 31e minuut. Valencia dacht in de 3e minuut al de score te openen, maar die treffer werd wegens buitenspel afgekeurd.

Duizenden toeschouwers waren zo teleurgesteld in het optreden van Qatar dat ze na de rust niet meer op de tribunes van het Al Bayt-stadion van Al Khor gingen zitten. In de slotfase van het duel stroomde het stadion verder leeg.

Ecuador en Qatar zijn ingedeeld in groep A, samen met Nederland en Senegal die elkaar maandag treffen. Oranje voetbalt op 25 november tegen Ecuador en sluit de groepsfase op 29 november af met een wedstrijd tegen Qatar.

Meer uit Voetbal

FC Barcelona maakte afgelopen seizoen 304 miljoen euro winst

BARCELONA (ANP) - FC Barcelona heeft afgelopen seizoen 304 miljoen euro winst gemaakt. De kampioen van Spanje had rekening gehouden met een positief resultaat van 274 miljoen euro.

1 uur geleden
Van Praag als voorzitter in raad van commissarissen Ajax

ZEIST (ANP) - Michael van Praag gaat in de raad van commissarissen van Ajax aan de slag als voorzitter. In die functie volgt de 76-jarige bestuurder de woensdag opgestapte Pier Eringa op.

1 uur geleden
Ministerie meldt meer voetbalarrestaties in Engeland en Wales

LONDEN (ANP) - Het aantal arrestaties bij voetbalwedstrijden in Engeland en Wales heeft vorig seizoen het hoogste aantal bereikt in negen jaar tijd. Het ministerie van Binnenlandse Zaken registreerde 2264 aanhoudingen. Er waren 1624 stadionverboden van kracht. Er zijn voor het eerst ook arrestaties bij wedstrijden in het vrouwenvoetbal meegenomen in de cijfers.

2 uur geleden
NCD noemt appje Ajax-commissaris in Op1-uitzending 'zorgwekkend'

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse Vereniging van Commissarissen en Directeuren (NCD) vindt het "zorgwekkend" dat een van de leden van de raad van commissarissen van Ajax vanwege zorgen over haar eigen veiligheid woensdag niet durfde af te reizen naar talkshow Op1. "Ik hoor dit met grote zorg aan. Dit keuren we ten strengste af", reageert NCD-voorzitter Paul Geraeds.

3 uur geleden
KNVB-directeur: gevaarlijk om regels rond staken aan te passen

ZEIST (ANP) - Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal, heeft bevestigd dat de regels rond het staken van wedstrijden niet worden aangepast. Er was behoorlijk wat ophef nadat het duel tussen Ajax en Feyenoord was gestaakt. Volgens coach Arne Slot van Feyenoord wordt hiermee competitievervalsing in de hand gewerkt. Maar de voetbalbond wil de situatie niet veranderen.

3 uur geleden
Van Praag keert als commissaris terug bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Michael van Praag keert terug bij Ajax. De oud-voorzitter gaat aan de slag in de raad van commissarissen van de club uit Amsterdam, zo bevestigen ingewijden. Ajax wil vooralsnog alleen kwijt dat het in gesprek is met Van Praag en Leo van Wijk over een mogelijke positie in de rvc.

3 uur geleden
Gebouwen Spaanse arbitrage doorzocht om mogelijke omkoping Barça

BARCELONA (ANP) - De gebouwen van de Spaanse scheidsrechtersbond zijn donderdagochtend doorzocht. Dat is gedaan op bevel van de rechtbanken die onderzoek doen naar een arbitrageschandaal waar FC Barcelona mogelijk bij betrokken is.

7 uur geleden