Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Qantas zet mes in personeelsbestand door coronacrisis

Qantas zet mes in personeelsbestand door coronacrisis

SYDNEY (ANP/RTR) - Qantas ontslaat 6000 medewerkers, ongeveer een vijfde van het personeelsbestand. Net als andere luchtvaartondernemingen is de Australische luchtvaartmaatschappij hard geraakt door de coronacrisis. Een flink deel van de vloot staat al tijden aan de grond en het merendeel van de werknemers was al op tijdelijk verlof gestuurd.

Onlangs besloot de Australische overheid om de grenzen van het land langer te sluiten vanwege het coronavirus. Daardoor schrapte Qantas al het grootste deel van haar internationale vluchten tot eind oktober. Er blijft wel luchtverkeer tussen Australië en Nieuw-Zeeland over de Tasmanzee. Maar de omzetten zijn "verwoest", aldus topman Alan Joyce. Hij gaf ook aan de komende drie jaar duidelijk lagere opbrengsten te voorzien, waardoor de onderneming kleiner moet worden. De nu aangekondigde ontslagen vallen onder het cabine- en grondpersoneel en op het hoofdkantoor in Sydney.

Joyce maakte ook bekend dat het gedwongen verlof voor ongeveer 15.000 medewerkers zal worden verlengd. Op de financiële markten wil de luchtvaartmaatschappij verder omgerekend bijna 1,2 miljard euro aan kapitaal ophalen. Daarnaast blijven honderd toestellen, waaronder de vloot aan A380's, aan de grond en wordt de aankoop van nieuwe kisten uitgesteld.

Meer uit Financieel

Economische bedrijvigheid eurozone krimpt iets minder sterk

LONDEN (ANP) - De economische bedrijvigheid in de eurozone is in september iets minder sterk gekrompen dan een maand eerder. Dat kwam vooral doordat de activiteit in de dienstensector wat minder sterk afnam. De krimp in de industriesector viel wel iets groter uit dan in augustus, meldde marktonderzoeker S&P Global op basis van voorlopige cijfers. In de industrie gaan de zaken al enige tijd minder goed door dalende orders en een afgenomen productie.

47 minuten geleden
Elektronicaketen BCC failliet verklaard

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank in Amsterdam heeft elektronicaketen BCC failliet verklaard, meldt de rechtbank vrijdag. Donderdag vroegen de curatoren het faillissement aan. De keten had al een tijd last van financiële problemen en had eerder uitstel van betaling aangevraagd.

1 uur geleden
Bloomberg: China overweegt versoepeling aandelenbezit buitenland

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China overweegt om de regels te versoepelen die het aandelenbezit van Chinese bedrijven vanuit het buitenland beperken. Dit melden ingewijden. China beperkt het totale aandelenbezit voor mensen uit andere landen in Chinese bedrijven nu tot 30 procent, waarbij één individuele buitenlandse aandeelhouder niet meer dan 10 procent mag houden. Het is nog niet duidelijk wat de nieuwe limieten worden.

2 uur geleden
Techinvesteerder Prosus sterkste stijger in lagere AEX

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak is vrijdag verder weggezakt na de recente verliesbeurten. Prosus was de sterkste stijger bij de Amsterdamse hoofdfondsen met een winst van 3,5 procent. De techinvesteerder profiteerde van een koersherstel in de Chinese techsector, waarin het grote belangen heeft. Een dag eerder behoorde Prosus nog tot de grootste dalers.

2 uur geleden
Kans op slagen megaovername gamebedrijf door Microsoft groeit

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse toezichthouder voor de markt neigt ernaar de overname van gamebedrijf Activision Blizzard door softwareconcern Microsoft goed te keuren. Die twee bedrijven kregen eerder geen toestemming vanuit Londen om samen te gaan uit angst voor de grote macht die ze samen zouden kunnen uitoefenen op de markt voor games in de cloud. Nieuwe beloftes om genoeg concurrentie over te houden nemen die bezwaren weg, schrijft de Competition and Markets Authority (CMA) nu.

3 uur geleden
Rentezorgen houden Damrak in de greep

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak lijkt vrijdag iets verder weg te zakken na de recente verliesbeurten. Sinds het rentebesluit van de Federal Reserve staat de stemming op de beurzen onder druk. De Amerikaanse centrale bank hield de rente deze week weliswaar onveranderd, maar hintte wel op een verdere verhoging later dit jaar. Ook gaf de Fed aan dat het rentetarief in de grootste economie ter wereld langer hoog zal blijven om de inflatie onder controle te krijgen.

4 uur geleden
Duits staatsbedrijf krijgt kritiek voor handel in Russische lng

BERLIJN (ANP/BLOOMBERG) - Een door de Duitsland genationaliseerd energiebedrijf is in opspraak geraakt omdat het in vloeibaar gemaakt aardgas (lng) uit Rusland handelt. De transactie is niet verboden, maar binnen Europa is Duitsland tegenstander van de handel in lng uit Rusland omdat dit land Oekraïne is binnengevallen.

4 uur geleden