Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Qantas voert langste commerciële vlucht ooit uit

Qantas voert langste commerciële vlucht ooit uit

DARWIN (ANP) - Vliegtuigmaatschappij Qantas voltooide woensdagavond (lokale tijd) de langste commerciële vlucht ooit. Het ging om een repatriëringsvlucht vanuit de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires naar het Australische Darwin. De Boeing 787 Dreamliner, waar de vlucht mee werd uitgevoerd, legde de 14.683 kilometer in 17 uur en 26 minuten af.

Met de repatriëringsvlucht is het vorige record van de luchtvaartmaatschappij, de commerciële vlucht tussen Londen en Perth (14.498 kilometer) verbroken. In 2019 voerde Qantas twee testvluchten tussen Londen en Sydney (17.800 kilometer) uit, maar aan boord bevonden zich enkel testpersonen die niet voor een ticket betaald hadden. Vanwege de coronapandemie werden er niet meer testvluchten uitgevoerd.

Aan boord van het repatriëringsvliegtuig bevonden zich 107 passagiers en vier piloten die bij toerbeurt werkten. Het toestel vloog over Antarctica, een gebied waar zelden passagiersvliegtuigen komen, het temperaturen van -75 graden Celsius registreerde en reizigers "spectaculaire" uitzichten hadden.

Op de luchthaven van Darwin zijn dit jaar - voor het eerst in de geschiedenis - vluchten vanuit elk bewoond continent op aarde geland. Wereldwijd zijn er weinig vliegvelden waar vluchten vanuit alle zes de bewoonde continenten landen. Het gaat dan vaak om grote luchthavens zoals die van Dubai, Doha en Londen.

Meer uit Buitenland

Rusland: opnieuw groot Oekraïens offensief in Donetsk verijdeld

MOSKOU (ANP/RTR) - Het Russische leger heeft een nieuw, grootschalig offensief van Oekraïense troepen in de Oost-Oekraïense regio Donetsk verijdeld, meldt het Russische ministerie van Defensie. Bij de gevechten zouden 1500 Oekraïners zijn gesneuveld. Over doden aan de eigen zijde zei het ministerie niets.

2 uur geleden
Brazilië presenteert plan tegen illegale ontbossing Amazonegebied

BRASILIA (ANP/RTR/AFP) - De Braziliaanse regering heeft bekendgemaakt hoe zij de illegale ontbossing in het Amazonegebied tegen 2030 wil beëindigen. Meer dan tien ministeries zullen volgens een nieuw plan samenwerken bij onder meer het voorkomen en opsporen van milieumisdrijven.

5 uur geleden
Celstraffen voor mishandeling van familielid Brigitte Macron

PARIJS (ANP/AFP) - Twee personen hebben in Frankrijk celstraffen van twaalf tot vijftien maanden gekregen wegens het mishandelen van een achterneef van Brigitte Macron, de vrouw van president Emmanuel Macron. Het slachtoffer werd aangevallen in de marge van een protest tegen pensioenhervormingen.

7 uur geleden
Hooggerechtshof buigt zich over de 'te kleine van Trump'

WASHINGTON (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse Hooggerechtshof gaat zich buigen over anti-Trump T-shirts met het opschrift Trump Too Small (Trump te klein), dat ook een schunnige betekenis kan hebben. Een advocaat heeft de leuze laten registreren als merk, zonder toestemming van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump. De Amerikaanse nationale overheid is het daar niet mee eens.

8 uur geleden
Ex-vicepresident Pence doet mee aan presidentsverkiezingen

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse ex-vicepresident Mike Pence gaat meedoen aan de presidentsverkiezingen volgend jaar. De rechterhand van voormalig president Donald Trump meldde zich aan bij de verkiezingscommissie, berichten Amerikaanse media. Op 7 juni zou hij zijn campagne willen starten voor de voorverkiezingen bij zijn Republikeinse partij.

10 uur geleden
EU-hof: hervorming rechterlijke macht in Polen schendt EU-recht

LUXEMBURG (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De hervorming van de rechterlijke macht die Polen in 2019 invoerde, schendt het EU-recht. Die hervorming is zelfs een achteruitgang wat de rechtsstaat betreft, oordeelt het Europees Hof van Justitie.

11 uur geleden
CNN: Oekraïne heeft netwerk in Rusland voor sabotageacties

MOSKOU (ANP) - Oekraïne heeft in Rusland een netwerk opgezet van sympathisanten en experts die sabotageacties moeten uitvoeren, zeggen ingewijden tegen nieuwszender CNN. De bronnen zouden zich baseren op Amerikaanse inlichtingen en stellen dat Oekraïne ook drones verstrekt om aanvallen mee uit te voeren.

12 uur geleden