Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Qantas betaalt 61 miljoen boete voor schandaal om

Qantas betaalt 61 miljoen boete voor schandaal om

MASCOT (ANP/AFP) - De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft ingestemd met het betalen van een boete van 100 miljoen Australische dollar, zo'n 61 miljoen euro, ter schikking van een rechtszaak waarin de maatschappij werd beschuldigd van het illegaal verkopen van duizenden tickets voor vluchten die al geannuleerd waren. In het schandaal over de "spookvluchten" zou Qantas hebben toegegeven dat "het consumenten heeft misleid" door de stoelen op de tienduizenden vluchten te blijven adverteren.

Reizigers die hiervan de dupe werden krijgen bovendien voor een binnenlands gekochte vlucht 138 euro terug. En internationale reizigers krijgen 277 euro ter compensatie voor hun onbruikbare ticket, schrijft het Australische ABC News. Geschat wordt dat het de luchtvaartmaatschappij in totaal ruim 12 miljoen euro gaat kosten om alle 86.000 getroffen reizigers te compenseren. Dat bedrag komt nog bovenop de boete van 61 miljoen euro.

Qantas zei dat reizigers in sommige gevallen op vluchten werden geboekt die al "twee of meer" dagen eerder waren geannuleerd. "We weten dat veel van onze klanten getroffen zijn door het feit dat we annuleringen niet op tijd hebben gemeld en dat spijt ons oprecht", aldus Qantas-directeur Vanessa Hudson in een verklaring.

Meer uit Financieel

Inflatiecijfers eurozone trekken de aandacht in nieuwe beursweek

AMSTERDAM (ANP) - De aandacht van beleggers gaat komende handelsweek voornamelijk uit naar macro-economische cijfers, nu de meeste grote bedrijven hun kwartaalcijfers hebben gepubliceerd. De eerste raming van de inflatie in de eurozone speelt dan waarschijnlijk een hoofdrol.

2 uur geleden
Containervervoer in korte tijd fors duurder geworden

AMSTERDAM (ANP) - De prijzen voor containervervoer tussen Azië en Noord-Europa zijn de afgelopen week omhooggeschoten. Daarmee komen de tarieven dicht bij een eerdere piek dit jaar, toen aanvallen van Houthi-rebellen in de Rode Zee de internationale scheepvaart in de problemen brachten.

3 uur geleden
Corendon-oprichter hekelt ultrakorte vluchten: schaf ze gewoon af

AMSTERDAM (ANP) - Bij vakantieaanbieder Corendon is weinig begrip voor hogere ticketbelastingen voor vluchten over langere afstanden. Juist het vliegtuig pakken voor relatief korte afstanden is in de ogen van oprichter en grootaandeelhouder Atilay Uslu een groot probleem voor het milieu. Het liefst ziet hij vluchten van minder dan 500 kilometer helemaal niet.

6 uur geleden
China hint op maatregelen tegen Europees varkensvlees

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China denkt steeds nadrukkelijker over vergeldingsmaatregelen tegen de Europese Unie, die meerdere onderzoeken doet naar mogelijk oneerlijke concurrentie door Chinese bedrijven. Staatskrant Global Times meldt dat het Chinese bedrijfsleven de autoriteiten willen vragen om een antidumpingonderzoek te openen naar varkensvlees uit de Europese Unie.

7 uur geleden
Grote beleggersadviseur is tegen megabonus voor Tesla-baas Musk

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - De kans groeit dat een meerderheid van de aandeelhouders van Tesla een megabeloning van tientallen miljarden dollar voor Elon Musk afwijst. Een belangrijke adviseur voor het stemmen op aandeelhoudersvergaderingen, Glass Lewis, roept aandeelhouders op om niet akkoord te gaan met de beloning. Die is namelijk van een "buitensporige omvang", staat in een nieuw advies.

9 uur geleden
Drukste dag ooit met passagiers op luchthavens in VS

WASHINGTON (ANP/RTR) - Amerikaanse luchthavens hebben vrijdag de drukste dag met passagiers ooit gehad. Volgens de Transportation Security Administration (TSA) werden vrijdag 2,95 miljoen reizigers gescreend op luchthavens in de Verenigde Staten. Daarmee werd het oude record van bijna 2,91 miljoen passagiers uit november vorig jaar verbroken, aldus de TSA.

1 dag geleden
Bankpresident Italië: goede omstandigheden voor renteverlaging

STRESA (ANP/BLOOMBERG) - De economische omstandigheden zijn goed voor een renteverlaging door de Europese Centrale Bank (ECB) in juni. Dat heeft de Italiaanse centralebankpresident Fabio Panetta gezegd op de G7-top voor ministers van Financiën en centralebankiers.

1 dag geleden